Gündem Kek hamurunu parmakla sıyırıp yedirtecek tarif: yumuşacık kakaolu kek tarifi

Kek hamurunu parmakla sıyırıp yedirtecek tarif: yumuşacık kakaolu kek tarifi

30.04.2018 - 10:59 | Son Güncellenme:

Çay saatlerinin ve kahve muhabbetlerinin olmazsa olmazlarından birisi olan kakaolu kek, mutfakta vakit geçirmeyi ve farklı tarifler denemeyi sevenler için oldukça pratik ve keyifli tariflerden biridir. Çocuğundan yaşlısına, herkesin damak tadına hitap eden kakaolu kek özellikle evde yapıldığında çok daha leziz olmaktadır.

Kek hamurunu parmakla sıyırıp yedirtecek tarif: yumuşacık kakaolu kek tarifi

Mutfakta yeni lezzetler denemeyi sevenler, kendi mutfaklarında denedikleri kakaolu kek tarifini daha çok geliştirebilmekte ve her yaptıklarında daha leziz bir kek ortaya çıkmaktadır. Herkesin kendi kafasında oluşturduğu bir kakaolu kek tarifi vardır. Profesyonel bir kakaolu kek yapılmak istendiğinde mutlaka denenmiş tariflerden yola çıkılır. Eğer profesyonel eller tarafından hazırlanmış bir kakaolu kek tarifi arıyorsanız, aşağıdaki tarifi gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz:

Haberin Devamı

Kakaolu kek tarifi malzemeler

Malzemeleri kişi sayısına ya da kullanılacak kek kalıbına göre artırıp azaltabilirsiniz. Bu tarif de büyük boy kek kalıbına göre yapılmış bir tariftir.

· 5 adet yumurta

· 2 su bardağı toz şeker

· 1,5 su bardağı sıvıyağ

· 2 su bardağı toz şeker

· 2 su bardağı süt

· Yarım su bardağı yoğurt

· 2 paket kabartma tozu

· 2 paket vanilya

· 4 su bardağı un

· 1 paket büyük boy kakao

Kakaolu kek yapılışı

Kekinizin iyi kabarmasını istiyorsanız malzemelerin oda sıcaklığında tutulması gerekmektedir. İyi kabaran yumuşacık bir kakaolu kek yapılışı şu şekildedir: Derin bir karıştırma kabına yumurta kırılır ve içine toz şeker ilave edilir. Çırpıcı ile köpürünceye kadar çırpılır. Daha sonra beşer dakika çırpılmak üzere sıvıyağ, süt ve yoğurt ilave edilir. Sıvı malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra kabartma tozu, un ve vanilya elenerek tekrar güzelce karıştırılır. Son olarak kakao da ilave edildikten sonra 5 dakika çırpıcı ile karıştırılıp yağlanmış büyük boy fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir. Tahmini süre geçtikten sonra keke kürdan testi yapılıp fırından alınır ve istenilen şekilde dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.