Kekik Çayı

Kekik Çayı

Son dakika kekik çayı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kekik çayı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kekik çayı haber sayfamızda...

Kekik Çayı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 180 kekik çayı haberi bulunmuştur.
Sıcak suyla karışınca virüs mirüs bırakmıyor! Bu baharatın sadece 2 damlası yetiyor
Sıcak suyla karışınca virüs mirüs bırakmıyor! Bu baharatın sadece 2 damlası yetiyor Baharatlar genel olarak sofralarımızın olmazsa olmazıdır. Özellikle bir baharat var ki sıcak suyla karışınca mikropları tek tek öldürüyor. İşte detaylar.
11.10.2023 Genel Sağlık
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler Öksürük vücudun istemli veya istemsiz olarak boğaz ve solunum yollarını temizlemek için verdiği tepkidir. Kış aylarında soğuk algınlığı nedeniyle, korona veya mevsim geçişlerinde alerjik reaksiyonların neden olduğu sağlık problemidir. Bazen kendini boğazda gıcık şeklinde gösteren öksürük kuru öksürük ve balgamlı öksürük olabilir. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkin bireylerde sıklıkla görülen öksürük gidermek için evde yapılabilecek doğal ve bitkisel yöntemler vardır. Evde tedavi edilerek geçirilebilir. Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Öksürüğü en hızlı ne keser, hangi yöntemler giderir? Evde kuru ve balgamlı öksürük kesici doğal yöntemler için içeriğimize göz atabilirsiniz.
28.08.2023 Sağlık
1 tatlı kaşığı bile hafızayı zehir gibi yapıyor! Beyne direkt etki eden mucize baharat
1 tatlı kaşığı bile hafızayı zehir gibi yapıyor! Beyne direkt etki eden mucize baharat Yaşadığımız iş yoğunluğu, yorgunluk, uykusuzluk, hafıza problemleri bambaşka problemlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Ancak herkesin evinde bulunan bir baharat var ki hepsine deva oluyor. 1 tatlı kaşığının bile nelere etkisi olduğunu duyunca çok şaşıracaksınız.
23.08.2023 Genel Sağlık
Yüzde 43’ü hissediyor! Metalik tat hormonlarınız hakkına uyarı veriyor olabilir
Yüzde 43’ü hissediyor! Metalik tat hormonlarınız hakkına uyarı veriyor olabilir Ağızda metalik tat menopoza giren kadınlar başta olmak üzere birçok kadının hissettiği bir durum. Dalgalanan hormon seviyeleri ve vücut dengesinin değişmesi en çok tat ve koku duyularını etkiliyor. Bu durumu yaşayanların ise en büyük yarımcısı 'çinko'!
15.08.2023 Genel Sağlık
İçerken de faydası var yakarken de! Üstelik gargarası bile yapılıyor... İşte herkesin bildiği o bitki!
İçerken de faydası var yakarken de! Üstelik gargarası bile yapılıyor... İşte herkesin bildiği o bitki! Son derece faydalı olan bitkilerden birisi de kekik olarak bilinebilmektedir. Kekik, farklı şekillerde kullanılabilmekte olan ve birçok fayda sağlayan bir bitki olma özelliğine sahiptir. Hem içerken hem de yakarken vücut için çeşitli faydaları bulunduğunun söylenmesi de mümkün olmaktadır. Kekik hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
2.08.2023 Sağlık
Her evde bulunan 5 adet söktürücü! Zamansız gelen adetler için…
Her evde bulunan 5 adet söktürücü! Zamansız gelen adetler için… Adet söktürücülerin, mekanizmaları etkileyerek adet kanamasını tetikleyici özelliklere sahip olduğunun söylenmesi mümkündür. Genel olarak adet söktürücü olarak doğal yöntemlerin tercih edilebileceği gibi her evde bulunan doğal malzemelerle de adet söktürücü yapılabilmesi mümkün olmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
25.07.2023 Kadın Sağlığı
Bu Aralar Boğazınız Ağrıyor İse: Boğaz Ağrısına İyi Gelen Birbirinden Etkili 16 Doğal Bitki
Bu Aralar Boğazınız Ağrıyor İse: Boğaz Ağrısına İyi Gelen Birbirinden Etkili 16 Doğal Bitki Boğaz ağrısı bazen hastalıkların belirtisi şeklinde ortaya çıkarken bazen de direk bir hastalık şeklinde meydana gelebilmektedir. Sıklıkla kış aylarında meydana gelebilmekte olan boğaz ağrıları için ise doğal bitkileri kullanarak tedavi edilmesi mümkün olmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
20.07.2023 Sağlık
Yağı, suyu ve çayı da şifa deposu: Faydaları saymakla bitmeyen o bitki!
Yağı, suyu ve çayı da şifa deposu: Faydaları saymakla bitmeyen o bitki!  Kokusu ve tadıyla yemeklerin ve salataların vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Hem yağı hem suyu hem de çayı şifa deposu. Faydaları saymakla bitmeyen o bitki doğal antibiyotik görevi görüyor. İşte faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz o bitki...
5.06.2023 Sağlık
Kekik Nedir, Nerelerde Kullanılır? Kekik Faydaları Nelerdir?
Kekik Nedir, Nerelerde Kullanılır? Kekik Faydaları Nelerdir? Günümüzde birçok baharat çeşidi bulunmaktadır. Bu baharatlar arasında en yaygın olanı ise kekiktir. Çünkü kekik hem baharat olarak hem de şifalı bir ürün olarak sıkça kullanılmaktadır. İnsanlar kekik hakkında birçok soruyu merak etmektedirler. Kekik nedir, nerelerde kullanılır? Kekik faydaları nelerdir tüm detayları ile derledik.
27.02.2022 Sağlık
Kekiğin Faydaları Nelerdir? Kekik Yağı, Suyu ve Çayı Neye İyi Gelir, Nasıl Yapılır?
Kekiğin Faydaları Nelerdir? Kekik Yağı, Suyu ve Çayı Neye İyi Gelir, Nasıl Yapılır? Şifalı bitkiler arasında yer alan kekik doğal bir antibiyotiktir. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen kekik yemeklere tat vermesi için de kullanılır. Besin değeri oldukça yüksektir. İçerisinde birçok faydalı vitamin ve mineral bulunur. Nane ailesinden gelen kekiğin yağı, suyu ve çayı da şifa deposudur. Kekik suyu regl ağrılarını dindirmede yardımcı olur. Kekik yağı ise cilde ve saça iyi gelir. “Kekik yağı, suyu ve çayı neye iyi gelir, nasıl yapılır?” diyorsanız “Kekiğin faydaları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Zencefilin faydaları nelerdir? Taze ve toz zencefil neye iyi gelir?
Zencefilin faydaları nelerdir? Taze ve toz zencefil neye iyi gelir? Faydaları saymakla bitmeyen zencefil hem sofralarda hem de tıbbi amaçla kullanılmaktadır. Toz ve taze halde tüketilebilen zencefil, mideye, kalbe, enfeksiyona kansere karşı faydaları bulunmaktadır. Günlük olarak yeteri miktarda tüketilmesi gerekir. Zencefil tüketimi arttığında sağlık açısından zararları olabilir. Limon-bal karışımı ile çay yapılan zencefilin kök hali de vardır. Yağ yakmaya yardımcı olan zencefilin zayıflatıcı etkisi de bulunmaktadır. Zencefilin faydaları nelerdir? diyorsanız “Taze ve toz zencefil neye iyi gelir?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Bilgi
Kekik Çayı Faydaları ve Zararları Nelerdir? Kekik Çayı Nasıl Yapılır?
Kekik Çayı Faydaları ve Zararları Nelerdir? Kekik Çayı Nasıl Yapılır? Nane ailesinin bir türü olan kekik şifalı bitkiler arasında yer alır ve dağda yetişir. Daha çok baharat olarak yemeklerde kullandığımız kekik bitkisinin yağı da vardır. Kekiğin baharat şeklinde çayı da tüketilmektedir. Kekik çayının bağışıklık, sindirim sistemi ve kadınlar adet döngüsüne faydaları vardır. Nane limon ile birlikte de tüketilebilen kekik çayının yapılışı da kolaydır. Demleme usulü yapılması kekiğin aromasını ve faydalı etkilerini korumasını sağlar. Yararları gibi kekik çayının aşırı tüketilmesi zararlara yol açabilir. Kekik çayı nasıl yapılır? diyorsanız "Kekik çayı faydaları ve zararları nelerdir?" içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Püf Noktası
Mide yanmasına ne iyi gelir, nasıl geçer? Mide yanması neden olur?
Mide yanmasına ne iyi gelir, nasıl geçer? Mide yanması neden olur? Mide yanması çok sık karşılaşılan sağlık problemleri arasında yer alır. Mide asidinin yemek borusuna çıkarak boğaza doğru oluşan yanma ve ekşime şeklinde kendini gösterir. Genellik aşırı yağlı, baharatlı, acı veya ekşi gıdalar tüketildiğinde kendini gösterir. Evde yapılabilecek doğal ve bitkisel çözümler mide yanması tedavi edilebilir. Bitkisel çaylar mide yanmasına iyi gelir. Ancak mide yanması sürekli devam ediyor ve şiddetliyse en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir. Mide yanmasına ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Mide yanması neden olur?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.
2.12.2021 Sağlık
Sinüs Ağrısı Nasıl Ve Neden Olur? Ağrı Nerelerde Hissedilir?
Sinüs Ağrısı Nasıl Ve Neden Olur? Ağrı Nerelerde Hissedilir? Sinüs ağrısı sık sık görülen problemlerden bir tanesini ifade etmektedir. Bu ağrı genellikle rahatsız edici bir niteliğe sahiptir. Sizin için sinüs ağrısının neden ve nasıl olduğunu, sinüs ağrısının nasıl geçeceğini derledik.
28.07.2021 Sağlık
Adet Düzensizliği İçin Ne Yapılmalı? Adet Nasıl Düzene Sokulur, Adet Düzensizliğine Ne İyi Gelir?
Adet Düzensizliği İçin Ne Yapılmalı? Adet Nasıl Düzene Sokulur, Adet Düzensizliğine Ne İyi Gelir? Kadınların her ay belirli günlerde yaşadığı regl yani adet dönemleri bazen düzensiz bir takvime göre gidebilir. Bu durum bazı sağlık sorunlardan ötürü de olabilmektedir. Adetin düzene girmesi özellikle gebelik döngüsü için son derece büyük önem taşımaktadır. Adet düzensizliği için ne yapılmalı? Adet nasıl düzene sokulur, adet düzensizliğine ne iyi gelir? Tüm merak edilen soruları sizler için derledik.
17.02.2021 Sağlık
Grip Nedir? Gribe Ne İyi Gelir, Evde Çözüm Önerileri Nelerdir?
Grip Nedir? Gribe Ne İyi Gelir, Evde Çözüm Önerileri Nelerdir? Grip, dört mevsim influenza adı verilen virüs nedeni ile 39 derece ateş ile şiddetli kas ve eklem ağrıları, titreme, halsizlik, bitkinlik, hapşırık, sürekli yatma isteği, kuru öksürük ve baş ağrısı gibi belirtilerle ortaya çıkan mevsimsel bir hastalıktır. Özellikle de kış aylarında sıkça karşılaştığımız grip nedir, gribe ne iyi gelir sizler için derledik.
14.02.2021 Sağlık
İshal ve mide bulantısına ne iyi gelir? Kusma ve ishal nasıl geçer?
İshal ve mide bulantısına ne iyi gelir? Kusma ve ishal nasıl geçer? İshal ve mide bulantısının başlıca sebepleri arasında ekşi ve baharatlı gıdaları aşırı tüketmek yer alıyor. Hızlı yemek yeme alışkanlığı ise bağırsakların düğümlenmesine ve sindirim sistemi bozukluklarına yol açabilir. İshal, kusma ve mide bulantısına hangi ne iyi gelir? Merak eden okurlar için detaylı bir şekilde derledik.
8.01.2021 Sağlık
Grip belirtileri nelerdir? Grip nasıl geçer, gribe iyi gelen şeyler nelerdir?
Grip belirtileri nelerdir? Grip nasıl geçer, gribe iyi gelen şeyler nelerdir? Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte hastalıklarda da artış görülür. Özellikle grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar öne çıkar. Özellikle grip olduktan sonra belirtilere dikkat edilerek doğru tedavi uygulanmalıdır. Grip belirtileri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
6.01.2021 Sağlık
Adet Söktürücüler Nelerdir? Hızlı Adet Söktürücü Doğal Bitkiler, Yiyecekler, Çaylar Ve Hareketler...
Adet Söktürücüler Nelerdir? Hızlı Adet Söktürücü Doğal Bitkiler, Yiyecekler, Çaylar Ve Hareketler... Kadın sağlığı konusunda çok dikkatli olmak gerekir. Özellikle doğurganlık için adetin de düzenli olması gerekir. Adet düzensizliklerinde ise adet söktürücülerden yardım alınabilir. Adet söktürücüler nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
22.12.2020 Ebeveyn
Bitki Çaylarının Faydaları Nelerdir? Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir?
Bitki Çaylarının Faydaları Nelerdir? Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir? Bitki çaylarının faydaları nelerdir? Hangi bitki çayı neye iyi gelmektedir? Bitki çaylarının faydaları nelerdir? Bitki çayları hangi hastalıklara iyi gelmektedir? Bitki çayları nasıl yapılır? Bitki çaylarında demleme süresi var mıdır? Hangi bitkilerden çay yapılmalıdır? Bitki çayları nasıl içilir? Bitki çayları ve bitkilerin çaylarının nasıl yapıldığı hakkındaki tüm detayları sizler için derledik.
13.12.2020 Sağlık
Kekik Faydaları Nelerdir? Kekik Yağı Ve Kekik Suyunun Cilt İle Saça Ne Faydaları Vardır?
Kekik Faydaları Nelerdir? Kekik Yağı Ve Kekik Suyunun Cilt İle Saça Ne Faydaları Vardır? Kekik, farklı tadı ve hoş kokusu ile sofralarımızın vazgeçilmez şifa kaynaklarından. İçeriğindeki vitaminler, mineraller ve yağlar ile sağlığımıza pek çok yararı bulunuyor. Kökleri yüzyıllara dayanan ve tıp alanında da kullanımı olan kekik bitkisine dair her geçen gün yeni bilgiler ediniliyor. Sizler için kekik faydaları nelerdir? Kekik yağı ve kekik suyunun cilt ile saça ne faydaları vardır? Konu başlıklarını derledik.
14.11.2020 Genel Sağlık
Kekik Çayının Faydaları Nelerdir? Kekik Otu Ve Kekik Yağı Neye İyi Gelir?
Kekik Çayının Faydaları Nelerdir? Kekik Otu Ve Kekik Yağı Neye İyi Gelir? Kekik günümüzde pek çok farklı yöntem üzerinden değerlendirilen önemli doğal bitkilerden biridir. Özellikle insana sağladığı fayda ile beraber son dönemlerde oldukça ilgi çekiyor. Peki, kekik çayının faydaları nelerdir? Kekik otu ve kekik yağı neye iyi gelir? İşte merak edilenler.
11.11.2020 PembeNar
Antioksidan nedir? Antioksidan içeren bitki çayları hangileridir?
Antioksidan nedir? Antioksidan içeren bitki çayları hangileridir? Antioksidan insan sağlığı için oldukça önemlidir. Bu nedenler antioksidan bakımından zengin olan besinleri tüketmek faydalı olacaktır. Peki antioksidan ne demektir? Hangi bitkilerde antioksidan oranı fazladır?
27.12.2018 Genel Sağlık
Bağırsak çalıştırıcı bitkiler nelerdir?
Bağırsak çalıştırıcı bitkiler nelerdir? Bağırsak çalıştırıcı bitkiler nelerdir? Bağırsak problemleri yaşayanların merakla araştırdığı, bağırsak çalıştırıcı bitkiler nelerdir? Kabızlığa hangi bitkiler iyi geliyor? İşte bağırsakları çalıştırmak için bazı yöntemler...
29.09.2018 Genel Sağlık
4 haftada metabolizmanızı hızlandırın
4 haftada metabolizmanızı hızlandırın Metabolizmanın çalışma hızı, yakılan enerji miktarı kişiden kişiye değişmektedir. Metabolizmanın kişiden kişiye farklı işlemesinin temel nedenleri arasında beslenme farklılıkları yatmaktadır. Doğru, dengeli ve düzenli beslenme ile metabolizmanın daha hızlı çalışması sağlanabilir.
1.05.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kekik Çayı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.