Kemik Sağlığı

Kemik Sağlığı

Son dakika kemik sağlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kemik sağlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kemik sağlığı haber sayfamızda...

Kemik Sağlığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.114 kemik sağlığı haberi bulunmuştur.
Sütün içine atılan incir resmen ilaç gibi! Bardak bardak içen hastalık nedir bilmiyor
Sütün içine atılan incir resmen ilaç gibi! Bardak bardak içen hastalık nedir bilmiyor Vücudu zinde tutmak, sağlığı iyileştirmek ve rahatsızlıkları önlemek için bazı besinlere öncelik vermemiz gerekir. Sağlığa birçok faydası olan incir ve süt ikilisi birleştiğinde bakın nelere iyi geliyor.
26.01.2024 Genel Sağlık
Kestane en güzel böyle pişiyor! Sokak kestanecisi püf noktayı verdi
Kestane en güzel böyle pişiyor! Sokak kestanecisi püf noktayı verdi Sonbahar ve kış günlerinde sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi kestane, sıcaklığı ve lezzetiyle bilinir. Sokakları kokusuyla dolduran kestanenin en iyi pişirme yöntemleri için birkaç püf noktası bulunmaktadır. İşte sokak kestanecilerinin pişirme tekniği…
25.01.2024 Yemek
18'den sonra azalan kalsiyuma dikkat! 'Alınacak basit tedbirler hayati önem taşıyor'
18'den sonra azalan kalsiyuma dikkat! 'Alınacak basit tedbirler hayati önem taşıyor' Menopoz döneminde omurga, kemik, kas ve eklemlerinde hassasiyet yaşayan kadınların sayısı gün geçtikçe artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Hekimi Op. Dr. Evren Fehmi Atay çocukluktan itibaren alınacak önlemlerin ilerleyen yıllarda hayat kurtarabileceğine dikkat çekerek konuyla ilgili önemli noktalara değindi.
10.01.2024 Kadın Sağlığı
Yumurta böyleyse hemen çöpe atın! Kırdığınız yumurta zehirli olabilir
Yumurta böyleyse hemen çöpe atın! Kırdığınız yumurta zehirli olabilir Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen yumurtayı kırdığınızda eğer böyle gözüküyorsa derhal çöpe atın. Çünkü yumurta zehirli olabilir. Faydalı olsun derken zehirlemesin.
7.12.2023 Püf Noktası
Ayvayla birlikte kaynatınca sonucu inanılmaz! Kadınlar dikkat, kemik sağlığı için çok etkili
Ayvayla birlikte kaynatınca sonucu inanılmaz! Kadınlar dikkat, kemik sağlığı için çok etkili Ayva mevsimi kasım sonu itibarıyla geldi çattı. Bu az şekerli meyvenin tatlısı birçok kişi için cezbedici. Ancak kadınlar için ayvanın bambaşka etkileri var. Detaylar haberimizde!
Haftalık burç yorumları (20 Kasım - 26 Kasım 2023)
Haftalık burç yorumları (20 Kasım - 26 Kasım 2023) 20 Kasım 2023 - 26 Kasım 2023 haftasında bizleri neler bekliyor? Yeni haftanın genel etkileri neler? Burçları neler bekliyor? Hep birlikte Molatik olalım…
19.11.2023 Astroloji
Düdüklüde saatlerce mısır haşlamaya son! Kağıt havlu ile sadece 3 dakikada pişiyor
Düdüklüde saatlerce mısır haşlamaya son! Kağıt havlu ile sadece 3 dakikada pişiyor Haşlanmış mısır yaz aylarında severek tükettiğimiz besinlerden birisi. Pazardan satın aldığımız mısırları pişirmek ise oldukça uzun sürüyor. Düdüklüde saatlerce haşlamaya gerek kalmadan 3 dakikada pişiyor.
16.11.2023 Püf Noktası
Günde 3 fincandan fazla kahve içmeyin! Kemik sağlığı için 8 önemli kural
Günde 3 fincandan fazla kahve içmeyin! Kemik sağlığı için 8 önemli kural Halk arasında 'kemik erimesi' olarak bilinen osteoporoz, kemik mineral yoğunluğunda azalmaya ve kırık riskinde artışa sebep olan önemli bir hastalık. Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Oğuz, osteoporoz riskini azaltmak için sağlıklı beslenmeye yaşamın her döneminde özen göstermek gerektiğini belirterek önemli tavsiyelerde bulundu.
6.11.2023 Genel Sağlık
Konteyner kentte Dünya D Vitamini Günü kutlaması
Konteyner kentte Dünya D Vitamini Günü kutlaması Her yıl 2 Kasım’da D vitaminin önemi ve eksikliği ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Dünya D Vitamini Günü kapsamında Kahramanmaraş konteyner kentteki depremzedelere yönelik etkinlik düzenlendi. Etkinlikte ailelere ve çocuklara D vitamini’nin önemi anlatılırken, diğer yandan çocuklara yönelik; yüz boyama, illüzyon gösterileri ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.
1.11.2023 Çocuk
Pekmezin gerçeği ile sahtesini ayırt ettiren tüyo! Bir kaşık dökünce hemen anlaşılıyor
Pekmezin gerçeği ile sahtesini ayırt ettiren tüyo! Bir kaşık dökünce hemen anlaşılıyor Pekmez sağlığa faydaları saymakla bitmeyen besinlerden birisi. Ancak günümüzde piyasada organik diye sahte ve katkı maddesi içeren pekmezler satılıyor. Sahtesi ile gerçeği neredeyse ayırt edilemez halde. Peki gerçek pekmez nasıl anlaşılır? Bir kaşık pekmeze dökünce hemen anlaşılıyor.
30.10.2023 Püf Noktası
Patlıcan kararıyorsa bu tüyoyu dikkate alın: İkisini bir koyunca hem acılığını alıyor hem de kararmıyor
Patlıcan kararıyorsa bu tüyoyu dikkate alın: İkisini bir koyunca hem acılığını alıyor hem de kararmıyor Mutfağımızın en sevilen lezzetleri arasındaki patlıcan sağlığa oldukça faydalı bir sebzedir. Patlıcan yemekleri yapım aşamasında en çok karşılaşılan problemlerden birisi kararma sorunu. Patlıcan kararmasını önlemek için yapmanız gereken şey ise çok basit. İkisi bir koyunca hem acılığını alıyor hem de kararmıyor. İşte patlıcanın kararmaması için yapmanız gerekenler…
24.10.2023 Püf Noktası
Hazımsızlık, şişkinlik, mide yanmasını gideriyor! Sabah aç karnına bir kaşık içince...
Hazımsızlık, şişkinlik, mide yanmasını gideriyor! Sabah aç karnına bir kaşık içince... Hazımsızlık, şişkinlik, mide yanması günlük hayatta insanları rahatsız eden bir sağlık problemidir. Rutinlerde yapılan değişiklikler, mide hastalıkları, baharatlı yiyecekler ve stres gibi faktörler mide hastalıklarına davetiye çıkarabiliyor. Hazımsızlık, şişkinlik, mide yanması için o besini sabah aç karnına bir kaşık içmek iyi geliyor.
23.10.2023 Alternatif Tıp
Sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülüyor! 'En önemli tedavi egzersiz'
Sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülüyor! 'En önemli tedavi egzersiz' Prof. Dr. Nevin Ergun, vücudun temel kemik yapısındaki gizli tehlikenin osteoporoz olduğunu söyledi. 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü nedeniyle açıklama yapan Prof. Dr. Ergun, osteoporozun, düşük kemik kitlesi ve kemik dokusunun mikro mimari yapısının bozulması sonucu kemik kırılganlığı ve kırığa yatkınlığında artış ile karakterize olan bir sistemik iskelet hastalığı olduğunu belirtti.
20.10.2023 Genel Sağlık
Bir haftada 4 kilo verdiren detoks tarifi: Kabızlık ve hazımsızlığa birebir
Bir haftada 4 kilo verdiren detoks tarifi: Kabızlık ve hazımsızlığa birebir Bir haftada 4 kilo verdiren detoks ile fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Bu diyet içerdiği yüksek lif ve probiyotik sayesinde hazımsızlık ve kabızlığa iyi geliyor. İşte bir haftada 4 kilo verdiren detoks tarifi…
18.10.2023 Diyetler
Ekim ayında sofranızda olması gereken o balıklar! Tam bir şifa deposu
Ekim ayında sofranızda olması gereken o balıklar! Tam bir şifa deposu Ekim ayı, denizlerin bolluğu ve zenginliği ile sofralarımızı süsleyen lezzetli balık çeşitlerinin tadına varabileceğimiz bir dönemdir. Bu ayda, denizlerdeki mevsimsel hareketler ve balıkların avlanma dönemleri, balık severlere harika seçenekler sunar. Peki ekim ayından hangi balıklar tüketilir? İşte detaylar…
2.10.2023 Yemek
Eğer besinlerden yeterince o vitamini alamıyorsanız iştahsızlık, yorgunluk ve kusma görünüyor!
Eğer besinlerden yeterince o vitamini alamıyorsanız iştahsızlık, yorgunluk ve kusma görünüyor! Vücutta vitamin ve mineral dengesine özen gösterilmesi özellikle sağlık açısından oldukça önemli bir etkendir. Vücutta bulunması gereken vitaminlerin olması gerekenden daha düşük olması durumunda çeşitli sorunların meydana gelmesi söz konusu olmaktadır. İşte, vitamin eksikliği hakkında merak edilen detaylar.
5.08.2023 Genel Sağlık
Herkes tadından dolayı yiyor yalnız öyle faydaları var ki! Muzun saymakla bitmeyen faydaları...
Herkes tadından dolayı yiyor yalnız öyle faydaları var ki! Muzun saymakla bitmeyen faydaları... Sevilerek tüketilmekte olan meyvelerin aynı zamanda sağlık açısından da oldukça faydaları bulunduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır. Tadından dolayı küçük büyük herkes tarafından sevilerek tüketilmekte olan meyvelerden birisi de muz olarak bilinmektedir. İşte, muzun faydaları hakkında merak edilen detaylar.
2.08.2023 Alternatif Tıp
Nelerde yok ki! D vitamini için mutlaka tüketmeniz gereken besinler
Nelerde yok ki! D vitamini için mutlaka tüketmeniz gereken besinler Tüketilen besinlerin içerisinde yer alan vitaminlerin vücut açısından oldukça büyük bir öneme sahip olduklarının söylenmesi mümkün olmaktadır. D vitamininin yeterli miktarda alınabilmesi için tüketilmesine özen göstermeniz gereken besinler bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
31.07.2023 Alternatif Tıp
Günde bir avucu hayat kurtarır! Şekere ve kalbe iyi geliyor
Günde bir avucu hayat kurtarır! Şekere ve kalbe iyi geliyor Badem hiç şüphesiz en sevilen atıştırmalıklardan birisi. Günde bir avuç tüketmenin ise sağlığa olan faydaları yadsınamaz. Düzenli tüketiminde göreceğiniz mucizevi etkileri...
5.06.2023 Alternatif Tıp
'Vücut için olmazsa olmaz' deniyor! Bu 3 takviye her şeyi değiştirebilir
'Vücut için olmazsa olmaz' deniyor! Bu 3 takviye her şeyi değiştirebilir Kanseri önlüyor, bağışıklık sistemi üzerinde destekleyici etki sağlıyor, ruh sağlığını koruyor, enflamasyonla savaşıyor. Demans ve fibromiyalji gibi hastalıklara karşı kalkan oluyor. Kas hücrelerinde gevşetici, beyin hücrelerinde sakinleştirici, kalpte ritmi düzenleyici, damarları genişletici, pankreas ve karaciğer gibi organlarda metabolizmayı destekleyici rol oynuyor. Bu saydıklarımızın hepsi hayatınıza dahil edeceğiniz ve düzenli şekilde kullanacağınız 3 takviye sayesinde gerçekleşiyor. Dr. Elif Pahsa ve Dr. Filiz Gültekin tüm detaylarıyla anlattı.
5.05.2023 Gündem
Şifa deposu  raflarda
Şifa deposu  raflarda Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in hayata geçirdiği Marsias Kadınları Üretim Merkezi’nde çalışan emekçi kadınlar, kemikleri değerlendirerek ilikli kemik suyu üretimine başladı.
1.12.2022 Ege
Vitamin mineral eksikliklerine dikkat
Vitamin mineral eksikliklerine dikkat Sağlıklı beslenmek, temiz gıdaya ulaşmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Hem birey sağlığı hem de gezegen sağlığı dönüşü zor bir noktaya doğru hızla ilerliyor. Bunun birçok nedeni var… Tarımda verim artsın diye kullanılan suni gübre hem toprağı hem de bedenimizi zehirliyor. Deniz ve deniz canlılarının maruz kaldığı mikroplastikler anne sütünden, akciğerimize ve kanımıza kadar bizi de kirletiyorlar.
22.11.2022 Advertorial
Fosforuyla ünlü zargana balığı kilosu 60 liradan satılıyor
Fosforuyla ünlü zargana balığı kilosu 60 liradan satılıyor Karadeniz’de en beğenilen balıklar arasında yer alan zargana (sarkan) görülmeye başladı. Fosforlu oluşuyla bilinen bu balığın, kemik sağlığı açısından yılda iki defa tüketilmesinin faydalı olduğuna inanılıyor.
24.10.2022 Ekonomi
Günde 2 adet incir tüketirsek vücudumuzda neler olur?
Günde 2 adet incir tüketirsek vücudumuzda neler olur? Ağustos ve eylül aylarının favorisi incir, yüzlerce minik tohumla dolu ve yenilebilir yeşil veya mor kabuklarıyla hafif, ferahlatıcı ve oldukça lezzetli bir meyve. "Sağlık probleminiz yoksa günde 2 adet incir tüketebilirsiniz" diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, incirin 6 faydasını anlattı.
21.08.2022 Genel Sağlık
Uykuda gelen mucize: Melatoninin muhteşem faydaları
Uykuda gelen mucize: Melatoninin muhteşem faydaları Bugün birçok insan uyku problemleriyle boğuşuyor. Sanayileşme ve modern hayatın etkisiyle daha fazla uyarana maruz kalarak uyuyan ya da hiç uyumayan kişilerde melatonin salgılanması kısıtlı oluyor. Bu da uyku bozukluklarına yol açıyor. Peki melatonin neye iyi geliyor? Vücudumuzun biyoritmik önemine dikkat çeken Dr. Elif Pahsa, melatonin üretimi için gerekli olan etmenleri ve faydalarını anlattı.
21.08.2022 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kemik Sağlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.