Kendi Mucizenizi Keşfedin...

İçinizdeki mucizeyi dışarıya çıkararak hayatınıza yeni bir yön verebilir gerçek bir değişim sağlayabilirsiniz. İçinizdeki mucizeyi nasıl keşfedeceğinizi öğrendikten sonra sözcüklerin gücünü, kişinin rengini keşfetmenin nasıl mucizeler yarattığını, doğru stilin ve beden dilinin hayatınızı ne kadar etkilediğini öğrendiğinizde değişime giden yolu tamamladınız demektir. Bunun için ise önce farkındalık, sonra istemek gerekiyor. Cesaret ise değişimin kritik başarı faktörü.

Değişim için ilk ele alınması gereken bizi biz yaptığını düşündüğümüz özelliklerimiz.

Haberin Devamı

Ben gururlu biriyim, ben buyum, bu halimden memnunum diyen, gururunun temelindeki ego probleminin farkında değildir. Sokrates “Sorgulanmayan hayat yaşanmaya değmez.” derken bize kendimize dönmemiz gerektiğini ne güzel ifade etmiş.

Hayatımızı seçimlerimiz yönlendiriyor. En önemli seçimimiz ise kendimiz olmak. Öyleyse biz gerçekten olduğumuz kişi miyiz? Yoksa maskelerimizle mi dolaşıyoruz? Anne kimliğinin gerektirdiklerini kim belirliyor? Biz başkalarının belirlediklerine göre mi yoksa kendimize göre mi davranıyoruz?

Kendinden memnun olmak, mutluluk hissinden uzak olmak değişim ihtiyacı hissettirir. Bir an gelir, yeter artık dersiniz. İşte bu an değişime karar vereceğiniz andır. Kendinize dönün ve bir bakın. Her şey yolunda mı? Yoksa otomatik olarak mı yaşıyorsunuz. Yaptığınız her şey nefes almak gibi bilinç dışı yapılan bir davranış bütünü mü? Yaptıklarımız ortada ya yapmadıklarımız… Yapmadıklarımız için bir gün pişman olabiliriz. Hemen şimdi değişmeye hazırız o halde.

Ben 70 yaşındayım, bu yaştan sonra olmaz diyorsanız, Hulda Crooks’un 70 yaşında dağa tırmanma için en güzel yaş deyip, 92 yaşında Fuji dağının en yüksek tepesine tırmanan en yaşlı kadın unvanını alması sizi şaşırtabilir. Hiçbir şey için geç değildir. Mutluluk yaşanılan her anın bir gün dahi olsa keyifle yaşanması değil midir?

Bir danışanım tatile çıkacak param yok ama ben tatil yapmak istiyorum deyince ona mevcut durumuna paralel olarak bir plan yapmasını önerdim. Örneğin evde de tatil ortamı yaratabilirsin ya da Kalamış sahiline gidip evde hazırladığın güzel yiyeceklerle de tatil hissi yaşayabilirsin dediğimde haklısınız bakış açımı değiştirmeliyim dedi.

Haberin Devamı

Gerçekten değişim istiyorsanız ilk adımı atın. Devamı gelecektir. Fark etmek yetmez, evren hareketi sever. Eyleme geçilmedikçe farkındalığın hiçbir önemi kalmaz. Yolunuzda engeller olsa bile yılmayın. Gerekirse bir rehberle, bir danışmanla yolunuza devam edin, sonunda hedefinize ulaşacaksınız.