Gündem 2B arazileri satmak vaadiyle dolandırmışlar

2B arazileri satmak vaadiyle dolandırmışlar

14.11.2018 - 18:01 | Son Güncellenme:

Ankara'da kendilerini MİT Daire Başkanı, MİT Bölge Başkanı ve benzeri üst düzey yöneticiler olarak tanıtarak 2 B arazileri satmak vaadiyle 5 milyonluk vurgun gerçekleştiren şebeke çökertildi. Aralarında emekli albay ve ihraç edilen devlet memurlarının da bulunduğu şebekeye yönelik Ankara, İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı yapılan operasyonlarda 15 şüpheli gözaltına alındı.

2B arazileri satmak vaadiyle dolandırmışlar

Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik Dolandırıcılık bürosu ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında örgüt lideri Metin Ş.'nin de bulunduğu 15 kişilik dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Polis ekiplerince yaklaşık 3 aydır takibe alınan şebeke üyelerinin kendilerini devlet kurumlarında üst düzey yönetici olarak tanıttıkları belirtildi. Aralarında emekli albay ile görevlerinden ihraç edilen devlet memurlarının da yer aldığı şebekenin Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Şebekeyi İstanbul'dan yönetmiş

Şüphelilerin devlet tarafından orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış 2 B arazileri satmak vaadiyle vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi. Kendilerini MİT Daire Başkanı, MİT Bölge Başkanı, Bakan danışmanı ve benzeri üst düzey yöneticiler olarak tanıtan şebeke üyelerinin bu yöntemle birçok vatandaşı ve bankayı dolandırdığı anlaşıldı.

Örgüt liderleri tutuklandı

Şebeke lideri Metin Ş.'nin kendisini bazı vatandaşlara ve bankalara Afrin operasyonunu yöneten MİT Daire Başkanı olarak tanıttığı öğrenilirken, şebekeyi İstanbul'dan yönettiği belirlendi. Yakalanan 15 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, örgüt lideri Metin Ş., Hasan Ş. ve Efkan Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 12 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.