Kendime Yeni Bir Ben Lazım :)

Yeni yılın ilk gününden Merhabalar herkese,

Yeni alınmış bir defterin ilk sayfası gibi ne hoş değil mi?:) İlk sayfayı yazmaya başladık bile…

Her gelen seneye yeni kararlarla başlarız… Hepimizin içinde yeni bir başlangıç, yeni bir ben düşüncesi…

Her şeyden önce yeni bir ben istiyorsak düşünce şeklini değiştirmek lazım… Çünkü düşüncelerimiz hayatımızı şekillendirir. Sözlerinizle beraber davranışlarınız değişmeye başlar ve siz değiştiğinizde yaşamınızda değişir.

Bir araştırmaya göre günde 50.000 düşünce düşünüyormuşuz ve bunların %90'ı tekrar eden düşüncelermiş. Bilinçaltında programlama zaten tekrarlama yoluyla oluyor.. Yani sürekli tekrar eden kayıtlarla kendimize telkin verip duruyoruz…

Haberin Devamı

Bunun için de en başta konuştuklarımıza dikkat etmek gerekiyor. Sürekli yakınan, eleştiren, yargılayan biri miyiz? Benzer benzeri çeker yasası gereği söyledikleriniz neyse etrafınızda onu görürsünüz.

Oysaki “Şükür” sahip olduğunuz şeyi çoğaltan muhteşem bir enerji kaynağıdır.

Bu sene de yine aldığım kararlarım var… Aslında birçoğu artık hayatımın bir parçası… Ama kendime (ve dolayısıyla size) bunları tekrar etmek ve hatırlatmak iyi geliyor diye düşünüyorum.

->Seni mutsuz eden her neyse hayatından çıkar!

->Eğer biri sana kendini özel ve değerli hissettirmiyorsa peşinden koşma!

->Sadece seni mutlu eden enerjini yükselten şeylere yönel…

->Geçmişle ilgili pişmanlıkları hemen bırak… Seni üzen anıları ve tüm olumsuzlukları sil… Bu sana asla bir şey kazandırmaz. Onlarda alman gereken ders neyse onu al ve yoluna devam et…

->Sen sahip olduğun tek şeyin AN’ın kıymetini bil ve ne yapmak istiyorsan şimdi yap… Erteleme!

->Güne mutlaka güzel enerjiyle ve gülümseyerek başla.

->Kendinle arkadaş olmayı unutma… Mesela enerjinin düştüğünü hissediyorsan hemen kendine olumlu telkinler ver!

->Enerjini düşüren insanlarla birlikte olma… Bunun yerine kulaklığını tak müziğini aç ve doğaya yürüyüşe çık… Şunu hiçbir zaman unutma; kendini iyi hissetmek için başkalarına ihtiyacın yok! İnan kendinle baş başa olmak istemediğin insanlarla beraber olmaktan her zaman daha iyidir…

Haberin Devamı

->Kendini çok iyi hissederken başka birinin enerjisiyle aniden enerjinizi düşebilir. Kendimizi gerilmiş patlayacakmış gibi hissedebilir “şimdi ne oldu bana halbuki çok iyiydim” dersiniz.. O negatif enerji bizde değilse de bu şekilde dışarıdan almış da olabiliriz. Hemen Enerjini toprakla… Bunun içinde ayakların yere bassın ve toprağa bağlandığını düşün, burnundan derin nefes al ve muhteşem bir ışığın içinden geçerek tüm vücudunu temizlediğini hayal et, en son olarakta ağzından üfleyerek içindeki tüm olumsuzlukları dışarıya at.

->Neyi yapamam, bırakamam, başaramam dersen sınavların da işte tam oradan gelir! Yapabileceğini kanıtlamak ya da öğrenmen gereken için... Bunu hep hatırla…

->Korkarsan, korktukların başına gelir, karşılaştığın tüm zorluklar, senin içinde beslediğin kendine koyduğun engellerdir.

->Büyük laflar etme! Beylik laflar etmeden önce dur ve düşün, söylediğin her şeyle aynısının sana da yapılabileceğini onaylamış olursun!

->Hiçbir şeyle zıtlaşma… Sadece direnç oluşturursun. Her şeyin birbiri ile bağlantıda olduğunu hatırla ne yaşıyorsan mutlaka o an için anlayamadığın bir sebebi vardır! Odak noktan yaşadığın değil öğrendiğin olsun! Bazen akışına bırakmayı da bil… Ruhsal olarak olgunlaşmış bir ruh geleni alır gideni bırakır!

Haberin Devamı

->Bazen de her şeyin bir soru ile başladığını bil… “Nasıl olmuş ki” dediğin şeyin cevabını yaşarken bulursun kendini…

->Kendinize yardım etmenin bir yolu da başkalarına yardım etmekten geçtiğini unutmayın. Her gün ufacıkta olsa birine yardımcı olmanın huzuruna var. Bu enerji senden başkasına geçer ondan bir başkasına… Bu şekilde tüm ağ etkilenir…

->Gün içinde kendinle baş başa olabileceğin bir zaman mutlaka olsun.

->Kızgınlık ve kırgınlıklarını içinde tutma. Bunların zaman içinde hastalığa dönüşebileceğini unutma ve bu yüzden mutlaka dönüştür. Herkesin bunu dönüştürme şekli başkadır sende kendine iyi geleni bul ve onu yap. Kurslara katılabilirsin, spor yapabilirsin. Dans edebilirsin. Yürüyebilirsin.

İhtiyacın olan daha fazlası değil..! Elindekilerle mutlu olmayı bil!

Ve en önemlisi iç sesini dinle… Kendini iyi hissediyorsan devam et, eğer başladığın işte en ufak bir huzursuzluk hissi varsa o uyarıyı göz ardı etme!

Nur Demir

Sevgiler tüüm kalbimden:)

http://nrlstyle.blogspot.com.tr/

https://www.facebook.com/NrlStyle/

instagram.com/nrlblog/