Keşfedildi

Keşfedildi

Son dakika keşfedildi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan keşfedildi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan keşfedildi haber sayfamızda...

Keşfedildi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.212 keşfedildi haberi bulunmuştur.
Tam 800 metre! Antalya'da müthiş keşif
Tam 800 metre! Antalya'da müthiş keşif Antalya'nın tarihi sembollerinden Hıdırlık Kulesi'nde gerçekleşen arkeolojik kazılarda, Roma dönemine ait 3 bin 500 yıllık 800 metre uzunluğunda sütunlu cadde keşfedildi. Şu ana kadar 100 metresinin gün yüzüne çıkarıldığını belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Etüt Proje Şube Müdürü Ezgi Öz, "Kaleiçi’nin önemli bulgularından biri. Üçkapılar'a kadar uzanıyor ve denize kadar olan bağlantısını bulduk" dedi.
18.04.2024 Gündem
Damarlardaki vampir bakteri
Damarlardaki vampir bakteri Ölümcül bakterilerden bazılarının insan kanını arayıp beslendiği keşfedildi.
18.04.2024 Dünya
Papağan ‘Osman’, ilahi duyunca kendinden geçiyor
Papağan ‘Osman’, ilahi duyunca kendinden geçiyor Hobi olarak 10 yıldır kuşlarla ilgilenen ve aynı zamanda muhabbet kuşu yetiştiriciliği yapan Rahim Çakmak, 5 yıl önce, yavruyken aldığı 'Umbrella Kakadu' cinsi papağanına, hayatını kaybeden dedesinin adı olan 'Osman' ismini koydu. Bir yıl boyunca eğitim verdiği papağanına 50'den fazla kelime öğreten Çakmak, aynı zamanda verdiği komutlarla, kendisine söylenenleri yerine getirmesini de sağladı. ‘Osman’ın, komutuyla yürüyerek kafesine gittiğini, çağırınca yanına geldiğini, birisine kızmasını istediğinde de çıkardığı seslerle kızgınlığını ifade ettiğini belirten Çakmak, “Osman'ı ilk aldığımda, bebekken, dedemin ismini koydum. Osman'ı, kendimizden, ailemizden bir parça gibi hissettik. Osman, evimize geldiğinde birkaç ay boyunca bizi ısırdı. Fakat sonrasında bizden bir parça oldu. Çocuklara, anneye, babaya karşı, bana karşı hep hassastır. Benim sesimi duysun yeter ki. Kapıyı vurup, ‘Açın kapıyı’ dediğim zaman, hemen ‘Baba, baba’ diye bağırıyor. Ailemizin bir ferdi olduğunu kendi de biliyor. Yabancılara karşı biraz agresif" diye konuştu.
16.04.2024 Yaşam
Bir yıl boyunca 50 kelime öğretti! Papağan ‘Osman’ı kendinden geçiren ilahi
Bir yıl boyunca 50 kelime öğretti! Papağan ‘Osman’ı kendinden geçiren ilahi Bursa’da sahibinin görüntülerini sosyal medyada paylaştığı 5 yaşındaki 'Osman' adını verdiği papağanın videoları, 30 milyon izlenmeye ulaşırken, en çok da ilahi videoları dikkat çekiyor.
16.04.2024 Gündem
Dünyada sadece 3 yerde var, biri Şile'de!
Dünyada sadece 3 yerde var, biri Şile'de! Dünyanın yalnızca 3 yerinde bulanan doğal oluşumlardan biri de Şile'de.
15.04.2024 Gündem
'Tanrı parçacığını' keşfeden bilim adamı Peter Higgs 94 yaşında öldü
'Tanrı parçacığını' keşfeden bilim adamı Peter Higgs 94 yaşında öldü Geride bıraktığı devasa mirasa rağmen 'nadir alçakgönüllü bir adam' olarak kalan Nobel ödülü sahibi Higgs'e, övgüler dizildi.
10.04.2024 Dünya
Heyecanla takip edildi! Yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşti
Heyecanla takip edildi! Yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşti Yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşti. Tutulma, Meksika, ABD’nin doğu bölgeleri ve Kanada'nın güneydoğusunda görüldü.
8.04.2024 Dünya
Evrenin sırları ‘aydınlanıyor’
Evrenin sırları ‘aydınlanıyor’ Bilim insanları, yarın sadece Amerika kıtasında izlenebilecek tam Güneş tutulmasına odaklandı. 4 dakikalık tutulma, evrenin sırlarını aydınlatacak bir “altın zaman” niteliğine sahip...
7.04.2024 Gündem
Suudi Arabistan'da uçurum dalışı yapılabilecek alanlar keşfedildi
Suudi Arabistan'da uçurum dalışı yapılabilecek alanlar keşfedildi Uçurum dalışçıları Catalin Preda ve David Colturi, dünyada yüzölçümü en büyük nehirsiz ülke Suudi Arabistan'ın Cazan bölgesinde dalış deneyimi arayışına çıktı. 5 gün boyunca zorlu ve engebeli yolları aşarak keşif yapan ikili, Suudi Arabistan'ın vadi içlerinde dalış yapan ilk sporcular oldu.
29.03.2024 Diğer
Karnından taşlaşmış bebek çıktı! Doktorlar tespiti yapar yapmaz öldü, akılalmaz olay
Karnından taşlaşmış bebek çıktı! Doktorlar tespiti yapar yapmaz öldü, akılalmaz olay 'Karın ağrısı' nedeniyle hastaneye giden kadının vücudunda taşlaşmış bebek tespit edildi. Olayın sonrasında yaşananlar ise dünya medyasında yankı uyandırdı.
20.03.2024 Dünya
Fatih’in tılsımlı madalyonu satışta
Fatih’in tılsımlı madalyonu satışta Fatih Sultan Mehmet’in şehzadeliği dönemine tarihlenen bir madalyon üzerine işlenmiş portresi, İngiltere’deki Bonhams Müzayede Evi tarafından 1.5-2 milyon sterlinlik (yaklaşık 61 ila 82 milyon TL) tahmini satış bedeliyle açık artırmaya çıkıyor.
20.03.2024 Kültür Sanat
İstiklal Caddesi’nde kimsenin bilmediği gizemli tünel! Zenginler kullanıyordu
İstiklal Caddesi’nde kimsenin bilmediği gizemli tünel! Zenginler kullanıyordu İstiklal Caddesi üzerine 1894 yılında inşa ettirilen Rumeli Han’ın restore edilmesiyle altındaki gizli tünel gün yüzüne çıkmıştı. Yakın tarihte keşfedilen gizemli tünel, ziyaretçilerin uğrak adreslerinden biri haline geldi.
14.03.2024 Haberler
İstiklal Caddesi’nde kimsenin bilmediği gizemli tünel! Zenginlerin geçiş rotası
İstiklal Caddesi’nde kimsenin bilmediği gizemli tünel! Zenginlerin geçiş rotası İstiklal Caddesi üzerine 1894 yılında inşa ettirilen Rumeli Han’ın restore edilmesiyle altındaki gizli tünel gün yüzüne çıkmıştı. Yakın tarihte keşfedilen gizemli tünel, ziyaretçilerin uğrak adreslerinden biri haline geldi.
14.03.2024 Gündem
Tüyler ürperten tehdit sonrası kesik başları bulundu! 'Temizlik başladı'
Tüyler ürperten tehdit sonrası kesik başları bulundu! 'Temizlik başladı' Kötü şöhretli kartel üyeleri, düşmanları için tüyleri diken diken eden bir tehdit videosu yayınladı. Videoda tetikçilerden birinin 'Temizlik başlıyor' dediği duyulurken, gözdağı mesajını 'yayınlanamayacak kadar vahşi' bir başka video izledi.
1.03.2024 Dünya
Mutluluğun formülü çok açık: Yeşil çay! Zayıflatmakla kalmıyor huzur da veriyor
Mutluluğun formülü çok açık: Yeşil çay! Zayıflatmakla kalmıyor huzur da veriyor Ödem atıcı özelliği ile kilo vermeyi destekleyen yeşil çayın yeni bir özelliği daha keşfedildi. Marifetleri saymakla bitmeyen yeşil çay araştırmalara göre aynı zamanda mutluluk da veriyor. Nasıl mı?
İzmir açıklarında 4,2 büyüklüğünde deprem
İzmir açıklarında 4,2 büyüklüğünde deprem Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre İzmir'in Karaburun açıklarında 4,2 büyüklüğünde deprem oldu.
25.02.2024 Gündem
Bursa’da 19. yüzyıldaki üç yıkıcı depremin sebebi: 7 büyüklüğünde deprem üretebilecek fay keşfedildi
Bursa’da 19. yüzyıldaki üç yıkıcı depremin sebebi: 7 büyüklüğünde deprem üretebilecek fay keşfedildi Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin ortak çalışmasında, Bursa’da daha önceki fay haritalarında yer almayan aktif bir fay hattı keşfedildi.
24.02.2024 Gündem
Son dakika: Bursa'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Son dakika: Bursa'da 4.1 büyüklüğünde deprem AFAD'dan yapılan açıklamada Bursa'nın Gemlik ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Deprem, İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.
23.02.2024 Gündem
Zeki çocuk için ailecek sofraya... Beyin gelişimini destekliyor
Zeki çocuk için ailecek sofraya... Beyin gelişimini destekliyor Ailece sofraya oturmanın önemi bilimsel olarak da kanıtlandı. Araştırmaya göre, ailece birlikte yemek yemek, çocukların beyin gelişimini destekliyor.
16.02.2024 Gündem
Nazilerin hazinesi infial yarattı! Kazma ve küreğini kapan kazı çalışmasına başladı
Nazilerin hazinesi infial yarattı! Kazma ve küreğini kapan kazı çalışmasına başladı Nazi askerlerinin saldırı sonrası sakladığı gizemli hazine dünya medyasında ses getirdi. İlk kez geçtiğimiz yıl başlayan arama çalışmalarında ortaya yeni detaylar çıktı.
12.02.2024 Dünya
Dört yıl boyunca kocasının mumyasıyla aynı yatağı paylaştı! Çocuklarını 'yetimhaneye gidersiniz' diyerek susturdu
Dört yıl boyunca kocasının mumyasıyla aynı yatağı paylaştı! Çocuklarını 'yetimhaneye gidersiniz' diyerek susturdu Kocası kavga ettikleri sırada aniden fenalaşarak yere yığıldı. Eşi hepsinin 'numara'dan ibaret olduğunu düşünerek aldırış etmedi. Ancak kocasının cansız bedeni saatlerce yerde hareketsiz yatınca gerçek ortaya çıktı. Eşi ise, kaybettiği kocasıyla onu defnederek vedalaşmak yerine farklı planlar yapmıştı.
8.02.2024 Dünya
Yeni Dünya keşfedildi
Yeni Dünya keşfedildi NASA, 137 ışıkyılı uzakta potansiyel olarak yaşanabilir “süper Dünya” keşfetti.
5.02.2024 Dünya
Dünyanın en büyük gizemleri arasında: Batık şehirler
Dünyanın en büyük gizemleri arasında: Batık şehirler Bunca teknolojiye rağmen kayıp şehir Atlantis’in nerede olduğu bile hâlâ bilinmiyor, varlığı dahi sorgulanamıyor. Ama “gerçek kayıp şehirler”in nerede olduğu araştırmalar sonucu belirlendi. İşte bazı batık şehirler...
28.01.2024 Dünya
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonunda! 14 gün boyunca neler yapacak?
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonunda! 14 gün boyunca neler yapacak? Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) yolculuğu tamamlandı. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı. CNN TÜRK erkanlarında Kaan Temeltaş'ın konuğu olan Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Furkan Burak, Alper Gezeravcı'nın uzayda 14 günde neler yapacağını anlattı. İşte detaylar...
20.01.2024 Gündem
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2023'ün ilkleri üniversitesi oldu
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2023'ün ilkleri üniversitesi oldu Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, 2023 yılında üniversitelerin ilkler arasında yer aldığını belirterek, "Uluslararası Akredite Doğal Taş Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bu alanda uluslararası akredite olan ilk merkez oldu. Bunun yanında Yek-G Sistemini Türkiye’de uygulayan ilk üniversite olduk" dedi.
18.01.2024 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Keşfedildi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.