Geri Dön

Tavuklu Keşkek Tarifi

UNESCO’ nun “somut olmayan kültürel miras” listesine giren keşkek nasıl yapılır? Keşkek yapımının püf noktaları nelerdir? Tavuklu keşkek nasıl yapılır? Anadolu’da düğün yemeği olarak yapılan keşkeğin tarifi için malzemeleri hazırlayın! İşte kolay ve pratik keşkek tarifi...

Tavuklu Keşkek Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kilo yarma buğday
yarım kilo tavukgöğsü
1 su bardağı ıslatılmış nohut
1 çay kaşığı kimyon ve kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan

Tavuklu Keşkek Nasıl Yapılır?

Anadolu mutfağında büyük önemi olan keşkek, bayram sofralarının vazgeçilmezi. Peki, keşkek nasıl yapılır? Tavuklu keşkek nasıl yapılır? Anadolu’da düğün yemeği olarak yapılan keşkeğin püf noktaları nelerdir? İşte keşkek tarifi... 

Birinci adım: Bir gece önceden ıslatılmış nohutları ve yarma buğdayları büyük bir tencereye koyalım üzerine tavuğun göğüs etini ve tavuk suyunu, iri iri doğradığınız soğanı ve biber salçasını koyalım.

İkinci adım: Tuz ve kimyonu da ekledikten sonra tavuk suyunu malzemelerin üzerini geçecek şekilde dökelim ve pişmeye bırakalım.

Üçüncü adım: Pişmeye bırakılan keşkeği pişene kadar karıştırmayın piştiğini anlamak için nohut veya buğdayların tadına bakın.

Dördüncü adım: Piştikten sonra altını kapatın ve karıştırma başlayın. 10 - 15 dakika boyunca malzemeleri birbirine karıştırın ve hafif sulu bir yapıda bırakın. Dilerseniz üzerine tereyağı eritip dökebilirsiniz.

Keşkek hem lezzetli hemde kolay bir yöresel yemektir. Keşkeğinizin daha güzel olması için size bir kaç küçük önerimiz var.

Keşkek yapmanın püf noktaları: 

-Yarma buğdayı ve nohutları bir gece öncesinden ıslamanız gerekmektedir. Tavukları iyi pişirirseniz daha kolay ayıklanacaktır.

-Tavukları kaynattığınız suyu kesinlikle dökmeyin keşkek için kullanacaksınız.

-Keşkeği pişerken asla karıştırmayın, piştikten sonra altını kapatın ve karıştırın.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber