Keşkek

Keşkek

Son dakika keşkek haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan keşkek gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan keşkek haber sayfamızda...

Keşkek

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 289 keşkek haberi bulunmuştur.
11 ay bunun için bekliyorlar, yapımı 8 saat sürüyor: Bu bizim kırmızı çizgimiz
11 ay bunun için bekliyorlar, yapımı 8 saat sürüyor: Bu bizim kırmızı çizgimiz Çorum'un İskilip ilçesinde yüzyıllardır devam eden geleneği yaşatan vatandaşlar, fırınlarda 8 saatte pişirdikleri keşkekle iftar sofralarını lezzetlendiriyor.
15.03.2024 Gündem
Tugay: İzmir'de farklı bir belediyecilik modelini ortaya koyacağız
Tugay: İzmir'de farklı bir belediyecilik modelini ortaya koyacağız Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, hemşeri dernekleriyle buluştu. Tugay, 1 Nisan'da sonra İzmir'de farklı bir belediyecilik modelini ortaya koyacaklarını belirtip, "5 yıl boyunca çok güzel çalışmalar yapacağız. Şehrin kalkınması için tüm projelerimiz hazır" dedi.
10.03.2024 Gündem
İzmir, daha fazla hizmet istiyor
İzmir, daha fazla hizmet istiyor “Sokağın nabzı en iyi meydanlarda tutulur” diyerek yarışın tecrübeli iki isminin seçim turlarına biz de katıldık. Alanları dolduran İzmirlilerin ise talepleri ortaktı; yolların asfaltlanması, çöplerin düzenli toplanması, toplu taşımada ve su faturalarında indirim, su basmayan cadde ve sokaklar…
10.02.2024 Ege
Kolay Tekerlemeler – Söylemesi Kolay, Kısa ve Çocuk Tekerlemeleri ve Tekerleme Örnekleri
Kolay Tekerlemeler – Söylemesi Kolay, Kısa ve Çocuk Tekerlemeleri ve Tekerleme Örnekleri Tekerlemeler ölçülü ve basmakalıp sözlerdir ve genellikle masal, hikâye, bilmece ve halk tiyatrosu gibi edebi türlerde kullanılır. Masalların ve çocuk oyunlarının baş, orta ve sonunda söylenir. Çocukların dil ve konuşma gelişimine yardımcı olur. Kısa, kolay, zor ve uzun halleri ile eğlendirici özelliği bulunur. Kurmaca oldukları için genellikle yarı anlamlı ve anlamsızdırlar. Söylemesi kolay, kısa ve çocuk tekerlemeleri ve tekerleme örnekleri için “Kolay Tekerlemeler” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
2.01.2024 Eğlence
En Zor Tekerlemeler – Söylemesi En Zor, Kısa ve Uzun Tekerlemeler ve Örnekleri
En Zor Tekerlemeler – Söylemesi En Zor, Kısa ve Uzun Tekerlemeler ve Örnekleri Halk edebiyatına özgü bir tür olan tekerlemeler, “ağızda yuvarlanan söz, saçma sapan söz, eş sesli kelimelerle kurulu konuşma" anlamına gelir. Çocukların hem eğlenmesine hem de gelişimine katkı sağlayan tekerlemeler bir çeşit laf cambazlığıdır. Söylenmesi zor olan tekerlemelerin genellikle gerçek yaşamla ilgisi yoktur. Hayal ve kurmacadırlar. Bazı kelimeler anlamlı iken bazen de anlamı olmaz. Çocukların yanı sıra yanı sıra halk ozanları da şiirlerinde tekerlemelere yer vermiştir. Söylemesi zor, kısa ve uzun tekerleme örnekleri için “En Zor Tekerlemeler” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
2.01.2024 Eğlence
En Komik Tekerlemeler – Kısa, Zor, Uzun ve Komik Çocuk Tekerlemeleri ve Örnekleri
En Komik Tekerlemeler – Kısa, Zor, Uzun ve Komik Çocuk Tekerlemeleri ve Örnekleri Masal, hikâye, bilmece ve halk tiyatrosu gibi edebi türlerde sıkça karşılaşılan tekerlemeler ölçülü ve basmakalıp sözlerdir. Halk edebiyatına özgür bir tür olan komik tekerlemeler çocukların gelişimine katkı sağlarken hem de eğlendiricidir. Eğitici ve eğlenceli yönü ile tekerlemeler çocukların konuşma yeteneğini geliştirmesine yardımcı olur. Ayrıca tekerlemeler büyükler tarafından da hoş vakit geçirmek ve eğlenmek için de söylenir. Kısa, zor, uzun halleri ile zorlayıcı etkisi olan tekerlemelerin genellikle anlamı ve gerçeklik payı yoktur. Kısa, zor, uzun ve komik çocuk tekerlemeleri ve örnekleri için “En Komik Tekerlemeler” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
2.01.2024 Eğlence
Tekerlemeler... Dünyanın En Zor Tekerlemeleri... Kısa, Komik, Oyun, Çocuk, Diksiyon ve Türkçe Tekerlemeler ile Örnekleri
Tekerlemeler... Dünyanın En Zor Tekerlemeleri... Kısa, Komik, Oyun, Çocuk, Diksiyon ve Türkçe Tekerlemeler ile Örnekleri Çocukların gelişiminde önemli yere sahip olan tekerlemeler "ağızda yuvarlanan söz, saçma sapan söz, eş sesli kelimelerle kurulu konuşma" anlamına gelir. Halk edebiyatına özgü bir türdür. Tekerlemelerin masal, oyun, tören ve bağımsız olarak 4 çeşidi bulunur. Tekerlemeler hem eğlenceli vakit geçirmede hem de çocukların konuşma kabiliyetini geliştirmede önemli rol oynar. Çocukların yanı sıra halk ozanları da şiirlerinde tekerlemelere yer vermiştir. Gerçek yaşamla ilgisi olmayan sözlerden meydana gelen söylemesi en zor, kısa, uzun, kolay, iyi diksiyon, komik, oyun, çocuk tekerlemeleri ve tekerleme örneklerine içeriğimizden detaylıca bakabilirsiniz.
2.01.2024 Eğlence
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Türkiye ‘gastronomi’ turizmi atağına kalktı
Türkiye ‘gastronomi’ turizmi atağına kalktı Katma değerli alternatif turizm alanları arasında giderek önem kazanan gastronomi turizmi için Türk turizmcileri atağa kalktı. Hedef, gastronomi turizminden mevcutta elde edilen 5.1 milyar dolarlık geliri yıl sonuna kadar 15 milyar dolara taşımak. Her şey dahil otellerde de kent mutfaklarının sayısı arttırılacak.
17.08.2023 Ekonomi
Un hayırseverlerden üretim belediyeden
Un hayırseverlerden üretim belediyeden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, meclis toplantısında Marsias Kadınları Üretim Merkezi’nde üretilen simitlerin öğrencilere 1 liradan satılmasını önermiş, bu desteğin hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan un yardımıyla gerçekleştireceklerini belirtmişti. Başkan Dinçer’in destek çağrısını karşılıksız bırakmayan hayırsever vatandaşlar, bağışta bulunmaya başladı.
5.01.2023 Ege
Bodrum'da Nartugan coşkusu: 4 bin yıllık gelenek
Bodrum'da Nartugan coşkusu: 4 bin yıllık gelenek Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 4 bin yıllık geleneğin yaşatıldığı 'Nartugan' kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik kapsamında, 2 ayrı adreste yapılan kutlamalarda bando yürüyüşünün ardından yakılan ateşin etrafında müzik eşliğinde eğlenen vatandaşlar, sembolik hayat ağacına renkli çaputlar bağlayıp dilek tuttu.
21.12.2022 Haberler
Bodrum'da Nartugan coşkusu: 4 bin yıllık gelenek
Bodrum'da Nartugan coşkusu: 4 bin yıllık gelenek Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 4 bin yıllık geleneğin yaşatıldığı 'Nartugan' kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik kapsamında, 2 ayrı adreste yapılan kutlamalarda bando yürüyüşünün ardından yakılan ateşin etrafında müzik eşliğinde eğlenen vatandaşlar, sembolik hayat ağacına renkli çaputlar bağlayıp dilek tuttu.
21.12.2022 Gündem
'Bunların tamamı safsatadan ibaret'
'Bunların tamamı safsatadan ibaret' Partisinin grup toplantısını dün Sakarya’da yapan Kılıçdaroğlu, altılı masanın gizli ortakları olduğu iddiaları için ‘safsata’ ifadesini kullandı. CHP lideri Yerel Kültür Derneği’ni ziyaretinde de kazanın başına geçip keşkek karıştırdı.
14.09.2022 Siyaset
Fuat Oktay: Yunanın dün olduğu gibi bugün de yüreği yetmez
Fuat Oktay: Yunanın dün olduğu gibi bugün de yüreği yetmez Büyük Taarruz’un 100. Yıl kutlama programlarına katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Büyük zaferin 100’üncü yılında böyle güçlü bir Türkiye varken şu anda bölgede ve mavi vatanda türlü aymazlıklarla kaçak dövüşenler aynı cesareti gösterebilir mi? Yunanın dün olduğu gibi bugün de yüreği yetmez" dedi.
26.08.2022 Siyaset
Keşkek dövdü alışveriş yaptı
Keşkek dövdü alışveriş yaptı Seferihisar Hanınmeli Kadın Kooperatifi’nin ürettiği ürünleri satacağı hizmet noktası “Harım’dan” açıldı. Seferihisar’ın merkezinde hem satış hem de restoran hizmeti verecek olan “Harım’dan”ın açılışına AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da katıldı. 
9.08.2022 Ege
TBMM Başkanı Şentop: Kapalı alanlarda maske kullanmada fayda var
TBMM Başkanı Şentop: Kapalı alanlarda maske kullanmada fayda var TBMM Başkanı Mustafa Şentop, koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandığına dikkat çekerek, "Her ne kadar salgındaki hastalığın seyri biraz hafif gitse de yine de bulaşma sayısında artış var. Onun için yine bazı hassasiyetlerimizi öne çıkarmak, mesafe ve hijyene dikkat etmek, mümkünse toplu ve kapalı alanlarda maske kullanmak gibi hususlara riayet etmekte fayda var” dedi.
12.07.2022 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop: Kapalı alanlarda maske kullanmada fayda var
TBMM Başkanı Şentop: Kapalı alanlarda maske kullanmada fayda var TBMM Başkanı Mustafa Şentop, koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandığına dikkat çekerek, "Her ne kadar salgındaki hastalığın seyri biraz hafif gitse de yine de bulaşma sayısında artış var. Onun için yine bazı hassasiyetlerimizi öne çıkarmak, mesafe ve hijyene dikkat etmek, mümkünse toplu ve kapalı alanlarda maske kullanmak gibi hususlara riayet etmekte fayda var” dedi.
11.07.2022 Gündem
Belenbaşı’nda en tatlı festival
Belenbaşı’nda en tatlı festival Bu yıl 15’incisi düzenlenen Buca Belediyesi Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali, yoğun katılımla gerçekleşti. Organik pazardan halk oyunları gösterilerine kadar pek çok etkinliğin yer aldığı festival, davul zurnanın ve halk oyunlarının eşlik ettiği kortej yürüyüşüyle başladı. Üretici pazarında ise keşkek başta olmak üzere yöresel yemekler, el emeği ürünler ve kiraz yer aldı. Etkinlikte en iyi kiraz yetiştiricileri ödüllerini alırken etkinlik halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan’ın muhteşem konseri ile son buldu.
6.06.2022 Ege
Sakarya'da konserde silahlı kavga: 1'i çocuk 2 yaralı
Sakarya'da konserde silahlı kavga: 1'i çocuk 2 yaralı Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde düzenlenen Dartılı Keşkek, Tarım, Hayvancılık, Kültür Sanat Festivali’nin kapanış konserinde Cengiz Kurtoğlu sahnedeyken silahlı kavga çıktı. Silahla vurulan 1 kişi ve seken kurşundan 1 çocuk yaralanırken, 2 kişi gözaltına alındı.
29.05.2022 Haberler
Sakarya'da konserde silahlı kavga: 1'i çocuk 2 yaralı
Sakarya'da konserde silahlı kavga: 1'i çocuk 2 yaralı Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde düzenlenen Dartılı Keşkek, Tarım, Hayvancılık, Kültür Sanat Festivali’nin kapanış konserinde Cengiz Kurtoğlu sahnedeyken silahlı kavga çıktı. Silahla vurulan 1 kişi ve seken kurşundan 1 çocuk yaralanırken, 2 kişi gözaltına alındı.
29.05.2022 Gündem
Haftanın mekanları...
Haftanın mekanları... SERCAN KISMET Gastronomik deneyimler Hem lezzet hem de müzik şöleni sunan üç farklı restoranı ve müzik programı ile Susona Bodrum, LXR Hotels&Resorts, bu yaz da unutulmaz bir tatil yaşatacak...
28.05.2022 Cadde
Türk Mutfağı Haftası’nda yöresel yemekleri yarıştırdılar
Türk Mutfağı Haftası’nda yöresel yemekleri yarıştırdılar Aksaray’da yurt genelinde olduğu gibi Türk Mutfağı Haftası kutlanırken, ilçelerden ve köylerden gelen kadınlar hünerlerini 5.Aksaray Yöresel Yemek Yarışmasında sergiledi.
26.05.2022 Haberler
Mutfağımızı daha iyi tanıtmalıyız
Mutfağımızı daha iyi tanıtmalıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığının himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesiyle bu yıl ilk kez gerçekleştirilen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası, İzmir’de de kutlandı.
23.05.2022 Ege
Yörüklere selam olsun
Yörüklere selam olsun Uluslararası Karşıyaka Yörük Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.
17.05.2022 Ege
MasterChef'te ilk finalist kim oldu? 3 Ocak MasterChef ilk önlüğü hangi isim aldı?
MasterChef'te ilk finalist kim oldu? 3 Ocak MasterChef ilk önlüğü hangi isim aldı? MasterChef Türkiye 2021'de yarışmacılar, ilk önlüğü almak için mutfağa girdi ve iki farklı yemek yaptı. Beş isim, konuk şef Yılmaz Öztürk'ün imza tabağını çıkardı. En yüksek puanı ise Tahsin aldı. İkinci oyunda da çekirdeklerle yaratıcı yemekler yaptılar. Peki, 3 Ocak MasterChef'te önlüğü ilk alan yarışmacı kim oldu?
3.01.2022 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Keşkek ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.