SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Keşmekeşe dönen evlerde ferahlığı nasıl sağlarız?

Şehrin göbeğinde oturanlar için avantajın çok olması gibi dezavantaj da çoktur. Eve geldiğinizde bu dezavantajları minimuma indirmek için dekorasyonda birkaç küçük değişikliğe ne dersiniz?

|

Şehir merkezlerinde yaşamanın elbette sayısız avantajı var; ancak hepimiz şehir yaşantısının dezavantajlarının da farkındayız. Zaten her geçen gün daha da yoğunlaşan kent hayatının stresi, telaşı, gürültüsü evlerimize de yansıyor ve doğadan uzak olmanın getirdiği bir doğallık özlemi çekiyoruz çoğumuz.

Ancak unutmayın ki şehirde yaşayıp aynı zamanda ferah ve dinlendirici yaşam alanlarına sahip olmanın tek yolu hafta sonları yazlıklarımıza ya da kır evlerimize kaçmak değil. Şehrin tüm olumsuz özelliklerinden kaçıp sığınabileceğiniz ferah ve rahatlatıcı bir ev dizayn etmek hiç de zor değil. İşte kent merkezlerindeki evlerimizi konforlu, dinlendirici ve doğal esintilerle huzurlu yaşam alanlarına dönüştürmenin dekoratif yolları...

Ev bitkileri
(Mikkael Kreis Architects / homify.com.tr)

Şehir evlerinde yaşamak demek doğadan tamamen kopmak zorunda olmak anlamına gelmiyor pek tabii ki. Kentin sosyal avantajlarından yararlanırken bazı doğal unsurları da evlerimizin içine kadar taşımamız mümkün. Elbette bunlardan en önemlileri de ev bitkileri. Evinize dekorasyon unsuru olarak çiçek ve ev ağaçları gibi doğal ve canlı aksesuarlar eklemeniz hem estetik açıdan eşsiz bir güzellik sağlayacak, hem de kendinizi doğadan kopmuş hissetmenizin önüne geçecektir. Üstelik canlı bitkiler bulundukları ortama ferahlatıcı ve tazelik dolu bir katkıda bulunurlar.


Taş ya da tuğla görünümlü duvarlar
(Addec Arquitectos / homify.com.tr)

Ev dekorasyonlarında kullanılan rustik unsurlar evlerimizin her zaman daha doğal ve rahatlatıcı bir atmosfere sahip olmasını sağlarlar. Taş ve tuğla duvarlarsa bunu en doğrudan ve en etkili şekilde gerçekleştirebilen mimari unsurlardır. Ancak elbette apartman dairenizdeki duvarı yıkıp yerine taş duvar ördürmek oldukça masraflı, zor ve mimari açıdan da bazen imkansız bir işlem. Neyse ki gelişen tasarım teknolojisi bize taş ya da tuğla duvar görünümü sağlayan duvar dekorasyonu seçenekleri sunuyor. Ayrıca geniş bir eviniz varsa, örneğin salonunuza ayırıcı bir taş duvar yaptırabilir ya da mevcut duvarın üzerine taş kaplama yaptırabilirsiniz.

Masif ahşap mobilyalar
(Michele Moncks Arquitetura / homify.com.tr)

Mobilyalar bir yaşam alanının size verdiği enerjiyi en çok etkileyen ve belirleyen tasarım unsurlarıdır. Eğer evinizde şehrin stresinden uzaklaşabileceğiniz doğal ve huzur dolu bir ortam yaratmak istiyorsanız bunu yapmanın en kolay ve pratik yollarından biri de masif ahşap mobilyalar tercih etmek. Masif ahşap mobilyalar endüstriyel ahşap mobilyaların aksine malzemenin dokusunu belli eden nesnelerdir ve bu da ağacın dokusunu hissetmenizi sağlar. Kütük sehpalar, masif yemek masaları en çok kullanılan ve özellikle modern ev dekorasyonlarına eşsiz bir estetik katkıda bulunan tasarım objeleri olarak öne çıkıyor.


Balkon ve terasları konforlu oturma alanlarına dönüştürmek
(İndeko İç Mimari ve Tasarım / homify.com.tr)

Şehirlerde en çok eksikliğini çektiğimiz şeylerden biri de açık havada kalabalıktan uzakta oturup kafa dinleyebileceğimiz yaşam alanları elbette. Eğer evinizde bir balkon ya da teras alanı bulunuyorsa çoğunlukla alışık olduğumuz gibi bir kaç plastik sandalye ve bir masa atmak yerine bu alanı konforlu ve huzur dolu bir oturma alanı olarak dizayn etmelisiniz. Rahat koltuklara ve modern ve şık bir görünüme sahip olan ve elbette içinde yeşil bitki ve çiçeklerin bulunduğu bir balkon ya da teras alanı evinizin en dinlendirici ve huzurlu yaşam alanı olacaktır.


Evin içinde hamak kurun!
(K3 Dion / homify.com.tr)

Alışılmışın dışında bir öneri olduğunun farkındayız! Ancak şehirde hamak kurup keyfini çıkarabileceğiniz bir bahçeye sahip olmak biraz zor. Ama bu hamak keyfinden vazgeçmek zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor! Hamaklar dünyanın en huzur veren ve keyifli nesnelerinden biri kuşkusuz. Yeni nesil hamak tasarımları ile salonunuzun bir köşesinde bu keyfin tadını çıkartabilmeniz mümkün!


Güneş ışığından maksimum düzeyde yararlanın
(Ak Design Studio / homify.com.tr)

Güneş ışığı yalnızca sağlıklı bir yaşam alanı yaratmak için gerekli değil, aynı zamanda ferah, aydınlık ve huzurlu evler için olmazsa olmazlardan biri. Evinizin yaşam alanlarındaki pencereler ne kadar genişse ve güneşten ne kadar fazla faydalanabiliyorsanız içerideki pozitif enerjinin de o kadar artacağına emin olabilirsiniz.


Daha fazla resim ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.