Dünya Keşmir krizi büyüyor

Keşmir krizi büyüyor

19.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Keşmir krizi büyüyor

Hindistan ile Pakistan arasında Keşmir bölgesinde yaşanan gerginlik artarak devam ediyor. 44 Hint askerinin öldüğü ve büyük şok yaratan saldırının ardından bölgede gerçekleşen çatışmalarda 4 asker daha hayatını kaybetti, 1 asker ile 1 sivil yaralandı. Hint polisi, güvenlik güçlerinin dün sabah başkent Srinagar’ın güneyindeki Pulwama bölgesinde militanların saklandığı ihbarı alınan bir köyü kuşattıkları, bu sırada çatışma çıktığını açıkladı. Açıklamada, köydeki çatışmanın bittiği, ancak güvenlik güçlerinin arama faaliyetini sürdürdüğü kaydedildi.

Haberin Devamı

Dün yaşananların ardından Pakistan, Yeni Delhi Büyükelçisi Sohail Mahmud’u istişarelerde bulunmak üzere geri çağırdığını bildirdi. Hint makamları, Keşmir’de perşembe günü askeri konvoya düzenlenen bombalı saldırı nedeniyle komşu Pakistan’ı suçlamış ve misilleme tehdidinde bulunmuştu.

Bollywood yasak getirdi

Keşmir’de düzenlenen saldırı sonrası yeniden yükselen Pakistan-Hindistan gerilimi üzerine Hint kriket kulüpleri ve federasyonları, binalardaki Pakistanlı kriket efsanelerinin fotoğraflarını indirme kararı aldı. Kaldırılan fotoğraflar arasında kriket efsanelerinden Pakistan Başbakanı İmran Han dışında dünyaca ünlü Şahid Afridi ve Vasim Akram’ın fotoğraflarının da bulunduğu belirtildi.

Pakistan’a bir tepki de Bollywood’dan geldi. Tüm Hindistan Sinema Çalışanları Birliği (AICWA), Keşmir’de yaşanan saldırı sonrasında artan Hindistan-Pakistan gerilimi üzerine Bollywood filmlerinde Pakistanlı oyuncularla çalışmayı yasakladı.