Keyifli 'BESLE'meler..

Düşün bakalım en son ne zaman bu kadar huzurlu ve güvendeydin her hangi bir zamanda yada herhangi bir yerde? Savunmasızlığını bile bile seni asla yaralamayacak kaç kol sardı şimdiye dek? Şansın mıydı doğuştan yoksa şanssızlığın mı? Bir daha güvenebilecek miydin böyle herhangi bir kimseye? Ne düşünüyordun kim bilebilir? Mesela Sütün biter miydi yaramazlık yapsan? Emmenin sırası var mıydı o zaman? Baştan söyleyeyim ne sütün bitecek ne de sıra bekleyeceksin, çünkü sen benim bebeğimsin!

Anne sütünün ve emzirmenin önemi artık bu kadar gözümüze sokuluyorken bu konuda çekingen yaklaşımlar biraz canımı sıkıyor. Emzirmenin yeri aranıyor, zamanı bekleniyor. Hangi an daha kıymetli ya da değişilebilir ki bu tablodan? İkamesi yok bence, geçen yıllar gibi. Artık emzirmenin sadece süt beslemesi olmadığını bilmeyen kalmadı gibi. Baksana haline nasıl da beslenmiş bedenen, ruhen, beynen.. Bir bütündür emzirmek, hepsi bir arada paketler gibi. Bebeğinin ihtiyacı olan ve senin sahip olduğun kıymetli bir eylem. Kıymetli şeyleri elde etmek bir bedel ister. Bunun bedeli öyle yüklüsünden değil, tam tersi keseni hafifletecek cinsten. Sen sadece anneliğine güven! Doğduğu andan itibaren yılmadan emzir. Süt gelse de emzir, gelmese de emzir. Unutma doğum yapmadığı halde emziren anneler senden bir fazla değil. Esirgeme bir vakit gelen misafirine hizmet edeceksin diye, bir gece şöyle rahat kestireceksin diye. Neden mi esirgeme? Çünkü Özleyeceksin. O anın eşsizliğini yavrundan başka bir tek sen bilebilirsin.

Haberin Devamı

Çünkü her emzirme seansı anne ile bebek arasındaki yüklü ve yoğun duyguları taşıyan kutsal bir köprü niteliğinde. İçinden akanları ona aktarabildiğin, henüz cümlesiz meleğini en iyi hissettiğin an. Emzirdikçe sütün azalmaz üzülme. Korkma Ücret ödeyeceksin diye. Ödesen ödesen yalnızca uykusuzluk, açlık, halsizlik halleriyle savaşmanın faturasını ödersin. Onu da hissetmezsin. Yıkayamadığın saçlarını temizleyen herhangi bir kuaför, ağzına atabileceğin herhangi bir yiyecek ve sana su verecek birisi varsa yanında yılma devam eylemine. O halde emzirmek sadece süt vermek demek değilse, bebeğim temel ihtiyacı olarak sayılabiliyorsa etrafını da çok dinleme. Hor görenler olacak garip bulanlar. Ama bence destekleyenlerden daha az. Kim çekinerek yiyor ki yemeğini karnı acıktığında? Ya da yorgunluktan yakınanların bangisi ezilen büzüle gidiyor masaja, hamama? Ruhen yorulmuş hangi beden reddediyor deniz manzaralı odada konaklama seçeneği olan bir tatil fırsatını?

Haberin Devamı

Nasıl mı olacak ihtiyacı olan her yerde, her durumda? Ben sana şöyle söyleyeyim, formül çok basit. Bir adet anne, bir adet bebek ve bir adet de emzirme önlüğü. He bir de meme. Keyifli beslemeler..

Instagram: https://www.instagram.com/masalaksel

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCXGcu1hxYyOsQWo13QzLWyA

Blog: https://masalaksel.blogspot.com.tr/

E-posta: aslihanaksel92@gmail.com