SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

KFC tavuklarının mutfak sırları

KFC, tüm dünyada kutlanan Kurucu Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye’de “Ustaların Ustası” yarışmasını düzenledi. Birinci olan usta mutfak sırlarını paylaştı.

|

KFC, tüm dünyada kutlanan Kurucu Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye’de “Ustaların Ustası” yarışmasını düzenledi. 120 ürün ustasının katıldığı yarışmada ortaya çıkan lezzetler; sıcaklık, tat, yapı ve görüntü kriterlerine göre değerlendirildi. Yarışmanın birincisi Ankara Kentpark restoranından Orhan Kaplan seçilirken, İstanbul Beşiktaş’tan Cafer Kılıç ikinci, İzmir Konak Pier’den Duygu Derya Demircioğlu ise üçüncü oldu.

KFC'nin sırrı 11 baharatlı tarifi

120 ürün ustasının başvurduğu yarışmada ilk 3’e giren ustalar lezzet sırlarını açıkladı. Yarışmanın birincisi Orhan Kaplan özellikle klasik fast food yöntemlerini kullanmadıklarının altını çizerek, tavuk etinin lezzetini artırmada Türk mutfağında da kullanılan pişirme usullerinden olan marinasyon ve unlama işlemlerinin önemine dikkat çekti.

Orhan Kaplan, “Yüksek kaliteli tavuk pişirmek pek çok açıdan uzmanlık gerektiriyor. Baharat kullanımı KFC mutfağının temel unsurlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Bu nedenle tavuklarımızı pişirirken kullandığımız 11 baharatlı gizli tarifimizle tavuktaki lezzet çıtasını hem yükseltiyor hem de alışılmış tavuk pişirme yöntemlerinin ötesine geçerek orijinalliğimizi koruyoruz. Tabii tavuğumuzu lezzetlendiren diğer bir detayda 70 yıldır tavuklarımızı aynı yöntemile marine etmek ve ardından unlama işlemi yapmak diyebiliriz” dedi.

Taze tavuk kullanımının da KFC için vazgeçilmez olduğunu söyleyen Kaplan, tavuk etlerinin dondurulmadan taze taze restoranlara geldiğinin ve kısa süre içinde tüketildiğinin altını çizdi. KFC’de aldıkları eğitimin ürün ustalığıyla bitmediğini vurgulayan Kaplan, en son teknoloji mutfak ünitelerinin kullanımı kapsamında da eğitim aldıklarını belirtti ve bu sayede her seferinde aynı çıtırlıkta ürün pişirme imkanı bulduklarını sözlerine ekledi.

Yarışma hakkında:

KFC Türkiye’de düzenlenen Ustaların Ustası yarışmasındaki lezzetler, 9 kişiden oluşan KFC jürisi tarafından sıcaklık, tat, yapı ve görüntü kriterlerine göre değerlendirildi.Dünyanın en büyük tavuk zinciri KFC, 1930’lardan bu yana değişmeyen 11 gizli baharatlı tarifine ve yüzde 100 gerçek tavuk etiyle hazırlanan lezzetlerine gösterdiği özeni, bu lezzetleri hazırlayan çalışanlarına da gösteriyor. KFC, 11 gizli baharatlı tarifin keşfedilişini ve kurucusu Albay Harland Sanders’ı her yıl “Kurucu Haftası” kapsamında bir dizi etkinlikle kutluyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.