Siyaset Kılıçdaroğlu, CHP kasasından destek almadı, tazminatı cebinden ödedi

Kılıçdaroğlu, CHP kasasından destek almadı, tazminatı cebinden ödedi

26.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Man Adası’ iddialarıyla ilgili üç ayrı davada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına toplam 909 bin lira manevi tazminata mahkûm olan Kılıçdaroğlu, bu parayı icra dairesine yatırdı. CHP liderinin ödemeyi kendi mal varlığından yaptığı öğrenildi

Kılıçdaroğlu, CHP kasasından destek almadı, tazminatı cebinden ödedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan davada 909 bin lira manevi tazminata mahkûm edilmesinden sonra Erdoğan’ın avukatlarının icra işlemini başlatması nedeniyle Kılıçdaroğlu tazminatı icra dairesine yatırdı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, icra işleminin bekletilmesi için, “tehiri icra” işlemi yapıldığını, bu nedenle ödenen paranın itiraz süreci sona erene kadar tahsil edilemeyeceğini belirtti.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, geçen yıl kasım ve aralık aylarındaki üç ayrı TBMM grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’ndan usulsüz para transferi yaptığı iddia etmişti. Erdoğan’ın avukatları bu iddialar üzerine Kılıçdaroğlu’na üç ayrı manevi tazminat davası açtı. İstanbul Anadolu 20, 5 ve 9’uncu asliye hukuk mahkemelerinde açılan üç ayrı davada Kılıçdaroğlu toplamda 698 bin lira manevi tazminat cezasına mahkum edildi. Bu tutar, yasal faiz ve avukatlık ücretleriyle birlikte 909 bin 353 lira olarak hesaplandı. Kılıçdaroğlu’nun avukatları ise bu kararların ardından itiraz sürecini başlatarak, istinaf yoluna başvurdu.

İcra başlatıldı

İtiraz aşaması devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları cezanın tahsili için icra işlemi başlattı. İcra işleminin başlatılmasının ardından Kılıçdaroğlu’nun baş avukatı Celal Çelik, tazminat tutarını İstanbul 3. İcra Dairesi’ne yatırdı. Tazminat tutarının icra dairesine yatırılmasının ardından Kılıçdaroğlu’nun avukatları, icra işleminin itiraz süreci sonua bırakılması için, “tehiri icra” işlemi yaptı. Ardından ise Yargıtay kararına kadar süre talep edilmesine ilişkin yazı alındı. Bu işlemler nedeniyle, Erdoğan’ın avukatlarının yatırılan tazminat tutarını tahsil edemediği, tüm itiraz aşamalarının sona ermesinin beklendiği belirtildi.

Haberin Devamı

‘Mal beyanı verecek’

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, tazminatı ödemek için CHP kasasından destek alınmadı. Kılıçdaroğlu’nun 909 bin liralık tazminat tutarını kendi mal varlığı üzerinden, “kendi imkanlarıyla” ödediği öğrenildi. CHP liderinin ödenen miktarı nasıl karşıladığının ise önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulacak mal beyanında ortaya çıkacağı bildirildi.

‘Bu para mutlaka geri dönecek’

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Milliyet’e yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Man Adası özelinde verilen kararların tamamı hukuksuzdur. Hukuksuzluğun yargıdan döneceğine eminiz. Biz bu süreçte sadece ve sadece etik kurallar ihlal edilerek Erdoğan ve yakınları tarafından icra işlemlerinin başlatılması sebebiyle parayı icraya bloke ettik. Ama o paraya dokunamayacaklar. Tehiri icra (İcranın geri bırakılması) işlemi yapıldı. Dolayısıyla bu karar da mutlak bir şekilde yargıdan dönecek ve para tekrar genel başkanımıza gelmiş olacak.”