Gündem Kılıçdaroğlu’nun avukatına gözaltı

Kılıçdaroğlu’nun avukatına gözaltı

16.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik de dün Ankara’da gözaltına alındı. CHP YDK üyesi de olan Çelik’in gözaltına alınmasına sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Akıl tutulması var” dedi...

Kılıçdaroğlu’nun avukatına gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) avukatlık yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada dün sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı olarak görev yapan Ankara Barosu’na kayıtlı avukat Celal Çelik, Ankara’da gözaltına alındı.
İstanbul Başsavcılığı’nın talimatı üzerine dün sabah saatlerinde harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri CHP Yüksek Denetleme Kurulu üyesi olan ve hem parti tüzel kişiliği hem de Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını üstlenen Ankara Barosu’na kayıtlı avukat Celal Çelik’in Ümitköy’deki evine gitti. Polis ekipleri gözaltı ve arama kararı üzerine evde arama başlatırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ve bazı milletvekilleri de Çelik’in evine geldi. Yapılan aramanın ardından Çelik, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri eşliğinde evinden çıkarılarak, polis aracına bindirildi. Çelik, soruşturmanın sürdürüldüğü İstanbul’a gönderildi.
Çelik’in Samanyolu TV ve Bugün TV gibi kanalların Digitürk platformundan çıkarılması üzerine, Fethullah Gülen’in talimatının ardından aboneliğini iptal ettirdiği öne sürüldü.
‘Komedi, şaka gibi’
Aramanın sürdürüldüğü evde bir süre kalan Tezcan, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çelik’in kendisinin de şahsi avukatı olduğunu aktaran Tezcan, “Komedi gibi, şaka gibi bir soruşturmayla karşı karşıya” dedi. Tezcan, dün tarihli bir soruşturmadan bahsedildiğini aktararak, “Bunu kabul edebilmek mümkün değil. Türkiye’de yargının ve soruşturmaların hangi noktaya geldiğini, bu çerçevede bu arama ve soruşturmayla bir kere daha ibretle görüyoruz. Ne yazık ki yalanın sınırı, dilin kemiği, iftiranın insafı yok” değerlendirmesinde bulundu.
Çelik’in FETÖ’nün en kudretli olduğu, yargıda en yüksek noktalarda bulunduğu dönemde büyük bir cesaretle Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarına ve örgütün yargı eliyle yaptığı uygulamalara karşı direndiğini belirten Tezcan, bu kapsamda da Yargıtay Tetkik Hakimliği görevi sırasında emeklilik hakkını almadan istifa ettiğini aktardı.
‘Ekmek çıkmaz’
Tezcan, darbenin siyasi ayağının üzerine gidilmesi için bir yıldan bu yana çırpındıklarını, Çelik’in de bu konudaki televizyon programlarına çıktığını anımsatarak, Çelik’in maruz kaldığı muameleyi hukukun, ahlakın ve vicdanın kabul edemeyeceğini belirtti. Tezcan, bir başka soru üzerine, “FETÖ iltisakı diyorlar ama maddi fiilden bahsedilmiyor. Maddi fiilin ne olduğunu bilemiyoruz, onu dosyadan anlamaya çalışacağız” karşılığını verdi.
Tezcan, Çelik’in, Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanlarından tutuklu Fatih Gürsul ile yoğun şekilde irtibatlı olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de “Fatih Gürsul gözaltına alınmış, şu anda tutuklu ve yargılanan bir vatandaş. Fatih Gürsul’la ilgili devletin elinde bir şey varsa mahkeme orada. Devlet orada, güvenlik güçleri, savcılar orada. Gerekli işlemleri yaparlar. Yani bunları sakız gibi tekrar tekrar çiğneyerek başka yerlere gitmenin alemi yok” dedi.
Bunun bir linç operasyonu olduğunu savunan Tezcan, “Eğer bu çerçevede ev aranacaksa, çok açık söylüyorum, AK Parti Genel Başkanı, Sayın Erdoğan başta olmak üzere, Başbakan, Adalet Bakanlığı, dönemin hükümet üyeleri, bütün AK Parti üst kadrosunun, bu ilişkilerin bin misli, milyon misli ilişkinin onlarla olduğunu biliyoruz, o zaman onların değil evleri, çoraplarının içine kadar aranması lazım” dedi.
YARSAV’a 17 bin TL bağış
Öte yandan KHK ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski başkanı Murat Arslan hakkında hazırlanan iddianamede, avukat Çelik’in 24 Eylül 2014’te YARSAV’a 17 bin lira bağış yaptığı belirtildi. Yargıtay’daki tetkik hakimliği görevinden 24 Ekim 2011’de istifa ettiği belirtilen Çelik’in, söz konusu transfere ilişkin ‘alkolün etkisiyle para yardımı yapmayı kabul ettiği beyanı da iddianamede yer alıyor.

Haberin Devamı

Aramanın sürdürüldüğü evde bir süre kalan Tezcan, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çelik’in kendisinin de şahsi avukatı olduğunu aktaran Tezcan, “Komedi gibi, şaka gibi bir soruşturmayla karşı karşıya” dedi.

‘Kumpaslar açığa çıkacak’

Tezcan, Çelik’in evinde yapılan aramanın, kendisine yıllar önce Türkan Saylan’ın evinde yapılan aramaları, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un gözaltına alınma sürecini hatırlattığını belirterek “Siyasetin bu işin arkasında herhangi bir biçimde parmağı varsa bilsinler ki bu kumpaslar da yarın açığa çıkacaktır. Buradan ne Çelik’ten FETÖ’cü çıkar, eğer arzuları bizim üzerimize gelmekse, ne bunun üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ne gelmeleri de mümkün değildir” dedi.