Siyaset Kılıçdaroğlu: Yeter ki inançlı olalım, umutsuzluğu giderebiliriz

Kılıçdaroğlu: Yeter ki inançlı olalım, umutsuzluğu giderebiliriz

17.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seçimin ardından başlayan olağanüstü kurultay tartışmalarıyla yara alan CHP’de toparlanma mesaisi sürüyor. CHP lideri ve yönetimi, gerek partililerin gerek seçmenin bozulan moralini düzeltmeye çalışıyor, birlik beraberlik mesajları veriyor

Kılıçdaroğlu: Yeter ki inançlı olalım, umutsuzluğu giderebiliriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, parti içi tartışmaların geride kalması gerektiğini belirterek, “Her hatadan ders çıkarmalıyız. Hiçbir arkadaşımızı, kısır çekişmelerle feda etmek, partinin dışına atmak gibi bir lüksümüz yok. Bu mücadeleyi birlikte yapacağız. Umutsuzluğu, kırgınlığı giderebiliriz, yeter ki kararlı, inançlı olalım” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

CHP, yerel seçimlere giden süreçte, olağanüstü kurultay tartışmalarında “ayrışma” yaşayan parti örgütü ve tabanının, birlik ve beraberliğini sağlamak için mesaisini sürdürüyor. CHP yönetimi, parti içi bütünlüğün korunmasının ve parti seçmenindeki moral bozukluğunun giderilmesinin öncelikli hedef olduğunu ifade ediyor. Hem Genel Başkan Kılıçdaroğlu hem de parti yönetiminden isimler söylemlerini bu hedef doğrultusunda şekillendirmeye çalışıyor.

‘Ders çıkarmalıyız’

Kılıçdaroğlu’nun bu konuda yakın çevresine, “Her hatadan ders çıkarmalıyız. Hiçbir arkadaşımızı, kısır çekişmelerle feda etmek partinin dışına atmak gibi bir lüksümüz yok. Bu mücadeleyi birlikte yapacağız. Umutsuzluğu, kırgınlığı giderebiliriz, yeter ki kararlı, inançlı olalım” mesajını verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, “kurultay için imza verenlerin partiden atılacağı” algısı yaratılmaya çalışıldığını da belirterek, “Niye atılsın? Demokratik hakkını kullanan hiç kimseye hiçbir işlem yapılmaz. Diğer partilerden farkımız var bizim. Ama hakaret ettiyse, sahtekarlık yaptıysa atılır ve atacağız zaten” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

İlk toplantıda yetki alacak

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, son dönemde gerçekleştirdiği parti içi toplantılarda, belediye başkan adaylarının nasıl belirleneceği konusundaki görüşleri toparladı. Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile il başkanlarının çoğunluğu, adayların ağırlıklı olarak önseçim yöntemiyle belirlenmesini isterken, merkez ya da eğilim yoklaması yöntemlerinin de bazı bölgeler için uygulanması gerektiğini savundu. Kılıçdaroğlu’nun da ağırlıklı önseçim olmak üzere tüm yöntemleri kullanmak istediği biliniyor. Ancak aday belirlemede hangi yöntemin uygulanacağına karar verme yetkisi Parti Meclisi’ne ait. Bu çerçevede, Kılıçdaroğlu’nun ilk toplantıda Parti Meclisi’nden, aday belirleme yetkisini alması bekleniyor. Kılıçdaroğlu, yetki almasının ardından ise hangi bölgede hangi yöntemin uygulanacağı konusundaki sorumluluğu il başkanlarına bırakmayı planlıyor. Bu çerçevede, il başkanlarının, kendi bölgelerinde araştırmalar yapacağı, daha sonra Kılıçdaroğlu ile görüşerek yöntem üzerinde bir karara varılacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

CHP, yerel seçimlere yönelik bir strateji belgesi de hazırlıyor. Belgede, yerel seçimlere ilişkin “ana ilkeler”in yer alacağı belirtiliyor. Ekim ayı içinde tamamlanması planlanan belgenin, parti örgütlerine ve belediye başkan adaylarına dağıtılacağı öğrenildi. Belgedeki ana ilkelerin, CHP’nin yerel seçim kampanyasındaki söylemlerinin ana hatlarını oluşturacağı bildirildi.