Kilis Kilis'te Pide Fırınlarında Doğal Gaz Kullanılacak

Kilis'te Pide Fırınlarında Doğal Gaz Kullanılacak

11.09.2019 - 19:22 | Son Güncellenme:

Kilis'te pide fırınlarında doğal gaz kullanılacak

Kiliste Pide Fırınlarında Doğal Gaz Kullanılacak

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)- KİLİS Belediyesi ile Fırıncılar Odası, hava ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için kentteki pide fırınlarında zeytin ağacı dallarının yakılmasının yasaklanması görüşüldü.

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut ile Kilis Fırıncılar Odası yönetimi Söğütlüdere'de toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Başkan Bulut, pide fırınlarında zeytin dalı yakılarak ekmek pişirildiğine dikkat çekerek, "Zeytin dalı hem çevre kirliliğine yol açıyor hem de fırınlar önünde çirkin görüntü oluşturuyor. Bu nedenle ekmek üretiminin daha hijyen olması için doğalgazla pide etmek üretilmesini istiyoruz" dedi.

Kilis Fırıncılar Odası Ömer Sevengül ise doğalgaz ile pide ekmek üretmenin daha hijyen olacağı konusunda hem fikir olduklarını söyleyerek, "Belediyemiz ile görüşme halindeyiz. Zeytin dalı ile ekmek üretmek gerçekten bazı sıkıntıları da meydana getiriyor. Zaman zaman zeytin dalları konulduğu yerlerde yangınlar meydana geliyor. Esnafımız ve belediyemiz ile istişarelerimiz devam ediyor. Doğalgaz ile ekmek üretmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI