Bir şeyler yolunda gitmiyor mu? Hatta üst üste gelip kendini tekrar ederek sizi endişelendiriyor mu? Hayatımızı olumsuz etkileyen konuların başında görünmeyen ama etkileri her ana yaygın kilitler ve gereksiz yeminler yer almaktadır. Bir de kilitler ve gereksiz yeminlere verelim dikkatimizi.

Sözümüz geleceğin teminatıdır. Sarf ettiğimiz her söz geleceğin yapısında bir tuğladır. Sözler içeriğine göre farklı kullanılır. Yargı, kınama içeren tüm sözler ve diğer negatifler gelecek için olumsuz olaylar biriktirir ve geleceğin yapısını oluşturur. Pozitif sözler, affetmek ve şifalı düşünceler ise tam tersine huzur veren yapıların tuğlaları olurlar.

Haberin Devamı

Birçok olay yaşarız. Yaşadıklarımızdan bazılarını diğerlerine göre daha fazla benimser ve farkında olmadan bilinçaltında tutarız. Yani gelecekte yaşanacak olaylar için malzeme biriktiririz. Sözlerimizle kendimizi hatta gereksiz yeminler oluşturarak ailemizin hayatını da kilitleyebiliriz. “Bir daha asla ….. yapmayacağım.” “Bir daha dünyaya gelsem asla ……” gibi cümleler gereksiz yeminler olarak kayıtlanırlar. Etkisi sadece kişiyi değil tüm aileyi içine alır.

Örneğin fazla paranın insanı bozacağıyla ilgili bilgiyi kilide, gereksiz yemine dönüştüren bir kişi yeteri kadar para kazanıp hayatını korunaklı devam ettirmek için bilinçli ya da bilinçsiz bir yemin etmiş olabilir. Bu yemin, haneye giren paranın sınırda olmasını sağlayacaktır.

Ya da aile genelinde iyi gitmeyen evlilikler var ise sonraki nesiller için de bunun bir kader olduğu kayıtlanabilir. Bu kilitler korkularla zaman içinde gereksiz yeminlere dönüşüp sonraki nesiller için de verimsiz evliliklere sebep olabilir. Örneğin, “Bizde kadınların yüzü hiç gülmez. Ailemizde düzgün evlilik olmaz. Ön teker nereye arka teker oraya” gibi cümleler sonraki kuşakları da etkileyebilir.

Kendi mucizelerimizi ya da hapishanemizi yaratmak elimizde. Evrensel sistemde altın kurallardan birisi “Hiçbir dış etken iç etken kadar kuvvetli değildir.” Senin yaşamının akışı konusunda ilahi sistem dışında hiç kimse senin kadar etkili olamaz.

Haberin Devamı

Düşünün, hangi sözleriniz kilitler, hangi sözleriniz gereksiz yeminler oluşturuyor? Sözlerinizi duyun, tanıyın, gücünü fark edin. Kendinize açık olun ve bugüne kadar bilinçaltınızda nasıl yapılar inşa ettiğinizi fark edin. Farkındalık her şeydir. Fark ettiğimiz konular çözüme yaklaştığımızı gösterir.

Temizlik için öneri:

Hazır olduğunuzu hissettiğiniz herhangi bir zamanda ve mekânda bu çalışmayı yapabilirsiniz.

“Sevgili bilinçaltım, negatif yapılarını fark ettim. Onları oluşturduğum için kendimi affediyorum. Negatif tüm düşüncelerim için herkesten ve her şeyden af diliyor, kendimi affediyorum. Tüm kilitleri ve gereksiz yeminleri tüm yaratımıyla, tüm zamanlardan ve nesillerden iptal ediyorum. Özgürüm, özgürüm, özgürüm.”

Sevgilerimle,

Ebru Demirhan