Kilo Vermenizi Engelleyen 3 Neden

Kilo vermekte neden zorlandığınızı hiç düşündünüz mü? Belki de beslenmenizde farketmeden yaptığınız küçük şeyler kilo vermenizi engelliyor olabilir.

Hadi kendinize şu 3 soruyu sorun;

1) Günde kaç öğün besleniyorum?

2) Günde kaç litre su içiyorum?

3) Günde ne kadar hareket ediyorum?

Bu soruların cevabı kilo verme sürecinizi çok etkiler.

Günde Kaç Öğün Besleniyorum?

Diyetlerde yapılan en büyük hatalardan biri uzun süre aç kalarak kilo vermeye çalışmaktır. Siz ne kadar aç kalırsanız metabolizmanız o kadar yavaşlar ve bu durum daha hızlı yağlanmanıza neden olur. Düzenli beslenmek, günde 3 ana 2 ara öğün yapmak metabolizmanızı hızlandırır. O nedenle aç kalarak değil, doyarak kilo vermek sizin için daha sağlıklı olacaktır.

Haberin Devamı

Günde Kaç Litre Su İçiyorum?

Su, vücudumuz için en elzem ve önemli besin kaynağıdır. Özellikle metabolizmanızın hızlanması, yağ yakımınızın artması, ödemlerinizden kurtulmak için günde 2-2.5 lt suyu düzenli tüketmelisiniz. Spor yapıyorsanız, emziren bir anneyseniz, kas kitleniz yüksekse su tüketiminizi 3-3.5 lt kadar çıkarabilirsiniz.

Günde Ne Kadar Hareket Ediyorum?

Özellikle masa başı çalışanların kilo verme sürecinde en zorlandıkları süreçlerden biri spor yapmaktır. Düzenli egzersiz yapmak yağ yakımınızı hızlandırır ve daha kolay kilo vermenize yardımcı olur. Dünya sağlık örgütü haftada en az 150 dk egzersiz yapmanın hem kilo verme hem de sağlık açısından gerekli olduğunu söylemektedir. Her gün saatlerce spor yapmanıza gerek yok. Önemli olan sürdürülebilir ve düzenli spor yapmak. Bu nedenle haftada 3 gün 1 saat spor yapabilirseniz oldukça yol katetmenize yardımcı olacaktır.

Aslında çok basit ama hayatınıza adapte edemediğiniz bu üç madde kilo vermenizi engelliyor olabilir. Hadi sizde neler yaptığınızı gözden geçirin ve yeniden başlayın.