Kim Kardashian ve Vampir Tedavisi

Kim Kardashian ve Vampir Tedavisi

Hepimizin bildiği gibi vampirler ölümlülerin kanları ile beslenerek sonsuz gençliğe ve ölümsüzlüğe sahip olacaklarını düşünürler. Vampir tedavisi bu düşünceden esinlenerek isimlendirilmiş bir tedavi yöntemidir.

Vampir tedavisi, kişiden alınan kanın özel bir işlemden geçirilmesiyle elde edilen plazmanın (PRP), yine kişinin kendi yüzüne enjekte edilmesine dayanan bir cilt gençleştirme uygulamasıdır.

Özellikle Kim Kardashian, Madonna gibi Hollywood yıldızlarının bu yöntemi tercih etmesiyle son yıllarda popülaritesi oldukça artmıştır.

Haberin Devamı

Vampir tedavisi hangi cilt sorunlarının tedavisinde etkilidir?

Ciltte matlaşma

Cilt kırışıklıkları

Cilt lekeleri (Gebelik lekeleri)

Sivilce izleri

Yara izleri

Vampir tedavisinin cilt üzerindeki mucizevi etkileri nasıl oluşuyor?

Vampir tedavisinde kullanılan PRP nin içeriğindeki etkin maddeler (TGF alfa, EGF, VEGF) enjekte edildikleri cilt alanında yeni damar oluşumunu ve kolajen üretimini arttırırlar. Yeni damar oluşumunun artması, ciltteki kan akımını arttırarak cildin çok daha iyi beslenmesini sağlar. Ciltteki kolajen sentezinin artması, cildin yenilenmesini hızlandırır. Böylece cilt canlanır, sıkılaşır, parlaklığı artar ve cilt üzerindeki ince kırışıklıklar azalmaya başlar.

PRP içinde bulunan TGF beta 1 adlı etkin madde ise melanin üretimini engelleyerek cilt lekelerini azaltır.

Vampir tedavisi sayesinde cilt lekesiz, ışıltılı ve çok daha genç bir görünüme kavuşur.

Vampir tedavisi nasıl yapılır?

Bu tedavi için önce kişinin kolundan kan 8 ml alınır. Bu kan özel bir yöntemle ayrıştırılır ve trombosit yönünden zengin plazma (PRP) elde edilir. Bu ayrıştırılan PRP kişinin kendi cildine enjeksiyon veya mikroiğneleme (dermaroller) yöntemleriyle verilir.

Kişinin kendisinden alınan kan, herhangi bir madde eklenmeden yeniden aynı kişiye verildiği için alerji riski yoktur.

Tüm yüze uygulanan vampir tedavisi 30 dakika içinde tamamlanır.

Vampir tedavisinin etkinliği uygulama yapıldıktan hemen sonra başlar. Optimum etki için uygulamanın 1 ay arayla 4 seans yapılması gerekir. 4 seans tamamlandıktan sonra ortaya çıkan etki 2 yıl süreyle devam eder. Etki süresinin uzatılması için yılda 1 kez yeniden 1 seans PRP yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Sağlıkla kalın…

Uzm.Dr.Bülent Bağcı

Dermatoloji Uzmanı

http://www.bulentbagci.com/