Geri Dön

Kinoalı yaprak sarması tarifi

Hem sağlıklı hem pratik ve doyurucu bir yaprak sarması yapmaya hazırlanın. Sizin için kinoalı yaprak sarması tarifi paylaşıyoruz. Pirinç yerine, kinoa kullanarak hem glutensiz beslenebilir hemde kilonuzu dengede tutabilirsiniz. İşte kinoalı yaprak sarması tarifi...

Kinoalı yaprak sarması tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 şişe salamura yaprak

İç harcı için;

150 gram kıyma
1 su bardağı kinoa
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su

Üzeri için;

Tuz
Zeytinyağı
Yeterince su

Kinoalı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

Nefis yaprak sarması kim sevmez ki? Ancak yaprak sarmasının içerisinde bulunan beyaz pirinç, şeker hastaları ve mide problemleri yaşayanlar için sakıncalı olabiliyor. Bu bakımdan yaprak sarmasını beslenme programınızdan çıkarmak zorunda kalıyorsunuz. Fakat sizin için yaprak sarmasını daha sağlıklı bir hale getirmenin yolunu bulduk. Kinoalı yaprak sarması ile mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Hem sağlıklı hem de besin değerleri bakımından yüksek lif içeren kinoa, glutensiz beslenenler için de harika bir lezzet. Bu harika lezzeti yaprak sarması ile birleştirdiğiniz de ortaya diyet listenizin başında yer alacak bir besin çıkıyor.

Peki, kinoalı yaprak sarması nasıl yapılır? İşte kinoalı yaprak sarması tarifi... 

1. adım: Salamura yaprakların üzerini geçecek kadar su ekleyip, yarım saat suda bekletip süzün.

2. adım: Genişçe bir tencereye kinoayı döküp, dört su bardağı kadar su ekleyin. Yüksek ateşte kaynamaya bırakın.

3. adım: Kaynadığında kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu çektirerek pişirip soğumaya bırakın.

4. adım: İç harcı için; küp doğranmış soğan, kıyma, haşlanmış kinoa, tuz, baharatlar ve zeytinyağı bir kapta birleştirilir. Yarım çay bardağı su da eklenerek iyice yoğrulur.

5. adım: Soğumuş yaprakların saplarını kesin. Yapraklarınızın parlak yüzü alta gelecek ve sap kısmı size bakacak şekilde yerleştirin.

6. adım: Baş kısmına iç harçtan ekleyip, önce kenarlarından sonra da baş kısmından rulo yaparak sıkıca sarın.

7. adım: Sarmaları tencereye dizip üzerlerini küçük yapraklarla kapatın. Tuz serpip, zeytinyağı gezdirin. -Üzerini geçmeyecek şekilde suyunu da döküp, ısıya dayanıklı bir tabakla üzerini kapatın.

Son adım: Orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte demlendirerek pişirin ve servis edin. 

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber