Geri Dön

Kiraz reçeli tarifi

Kiraz reçeli tarifi mevsiminin gelmesiyle beraber en çok aranan reçel tarifleri arasında yer almaya başladı. Yapımı oldukça pratik ve lezzetli olan kiraz reçeli tarifi ile kahvaltı sofralarınızı lezzetlendirebileceksiniz. Kiraz reçeli tarifini henüz bilmiyorsanız, işte yapımı oldukça pratik ve lezzetli olan kiraz reçeli tarifi…

Kiraz reçeli tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 3 kilo kiraz
- 6 su bardağı şeker (isteğe göre arttırabilirsiniz)
- 1 limon

Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

1. adım: Kirazlarımızı yıkayıp saplarını kopararak çekirdek kısmını çıkaralım.

2. adım: Çekirdeklerinden ayrılan kirazları bir tencerenin içine alıp üzerine şekerini koyalım.

3. adım: Tenceremizin kapağını kapatıp bir gece dışarda bekletelim. Sabah şeker erimiş ve kirazlar suyunu bırakmış olacaktır. (Artı su ilavesi yapmadım kendi suyu yeterli geldi.)

4. adım: Reçelimizi kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Reçelin üzerinde köpükler oluşmaya başlayacaktır bu köpükleri kaşık ya da kevgir yardımıyla alın.

5. adım: Bu aşamada reçelin altını kısık ateşe alın ve reçel koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin. Yaklaşık 1 saat

Hemen tüketecekseniz reçeliniz sıcakken kavanozlara koyup soğuduktan sonra ağzını kapatın ve serin yerde muhafaza edin.

6. adım: Hemen tüketmeyecekseniz reçeliniz sıcakken kavanozlara koyun ve ağzını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber