SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kiraz suyunun faydaları nelerdir?

Hazır kiraz mevsimindeyken kiraz suyunun faydalarından yararlanmaya ne dersiniz? Bir bardak kiraz suyu tüketmek size 20 meyve ve sebze yiyerek alabileceğiniz besinleri sağlar. Uyku problemlerinden, eklem ağrılarına kadar birçok yararı olan kiraz suyunun faydaları say say bitmez. Kiraz suyunun faydaları nelerdir? Kiraz suyu neye iyi gelir? sorularını sizler için araştırdık. İşte kiraz suyunun faydaları…

|

Güçlü bir antioksidan olan kirazdan yararlanmak için bu yaz tazeleyici ve canlandırıcı kiraz suyunu deneyin. Peki, kiraz suyunun faydaları nelerdir? Kiraz suyu neye iyi gelir? Kanser, kalp hastalıkları, eklem ağrıları gibi birçok rahatsızlıkla mücadele eden kirazın yaşlanmayı geciktirici etkileri de bulunur. Bu yaz bol bol kiraz suyu tüketmeniz için kiraz suyunun faydalarını derledik. İşte kiraz suyunun faydaları…

Kiraz suyunun faydaları nelerdir?

Diyabetli hastalar için iyi bir besindir

Çok düşük bir glisemik indeksine sahip kiraz suyunu diyabetli hastalar gönül rahatlığıyla tüketebilir. Diyabeti olan insanlar için çoğu meyveden daha iyi bir alternatiftir.

Kaliteli uyku almanızı sağlar

Geceleri uyumaya çalışırken yatakta dönüp duruyor musunuz? O zaman uyandıktan 30 dakika sonra ve her öğününüzden 30 dakika önce kiraz suyu tüketin. Kiraz harika bir melatonin kaynağıdır. Ayrıca jet lag olarak bilinen uçak yolculuğu sonrası yaşanan bedensel ritim bozukluğuna da iyi geldiği kanıtlanmıştır.

Karın yağlarını azaltır

Kiraz suyu içmek metabolizmayı hızlandırarak karında biriken yağları yakmanızı kolaylaştırır. Yaz ayı boyunca vişne suyu tüketmek karın bölgenizdeki yağların erimesini sağlar.

Alzheimer’s hastalığına karşı korur

Zengin antioksidan içeriği sayesinde vişne suyu hafızayı kuvvetlendirir. Böylece düzenli tüketildiğinde Alzheimer’s hastalığına karşı sizi korur.

İnme riskini azaltır

Vişneye kırmızı rengini veren madde yüksek kolesterol ve kan basıncı dengeler, diabet ve kalp rahatsızlıklarını önler. Vişne suyu tüketmek kalbe iyi geldiği için inme riskinizi azaltır.

Cildin yaşlanmasını geciktirir

Kiraz meyveler arasında en çok antioksidan içerendir. Antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak cildin yaşlanmasını geciktirir. Günde bir bardak kiraz suyu içmek yaşlanmayı yavaşlatır. Ayrıca kiraz suyu diğer cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanılabilir.

Gut hastalığı riskini azaltır

Ortopedik bir hastalık olan gut hastalığı riski kiraz suyu tüketimiyle azalır. Yapılan bir araştırmada kiraz suyu içen gut hastalarında bu hastalığın daha az tekrarlandığı görülmüştür.

Kas ağrılarına iyi gelir

Bir bardak kiraz suyu içmek kas ağrılarını büyük ölçüde azaltabilir. Egzersiz öncesi veya sonrası kiraz suyu tüketirseniz kaslarınız daha az ağrır.

Kalp sağlığına iyi gelir

Kirazlar bol miktarda potasyum içerdiği için kalp atışını düzenler ve yüksek tansiyonu azaltır. Ayrıca kolesterole iyi gelen kirazlar kalp sağlığı için birebirdir.

Kireçlenmeleri rahatlatır

Günde iki bardak kiraz suyu tüketmek eklem ağrılarını rahatlatır ve kireçlenmeyi önler. Sizde kireçlenme sorunu yaşıyorsanız üç hafta boyunca günde iki bardak kiraz suyu için. Eklem ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz.

Kolon kanserini önler

Kiraz suyu birçok kanser önleyici vitamin ve mineral içerir. Kiraz suyu özellikle kolon kanserini önlemede çok etkilidir. İçindeki antioksidanlar kanser yapıcı serbest radikalleri yok ettiği için kiraz suyu içmek kanser hücrelerinin oluşumunu ve büyümesini engeller.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.