Kırklareli Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Çapan'a Biyonik Kol Takılması İçin Kampanya Başlattı

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Çapan'a Biyonik Kol Takılması İçin Kampanya Başlattı

22.08.2019 - 14:38 | Son Güncellenme:

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Çapan'a biyonik kol takılması için kampanya başlattı

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Çapana Biyonik Kol Takılması İçin Kampanya Başlattı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ'de geçtiğimiz yıl çalıştığı tekstil fabrikasında kolunu makşnaya kaptırması sonucu kaybedip işsiz kalan evli 1 çocuk babası Ahmet Çapan'a biyonik kol takılması için Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü kampanya başlattı. Kırklarli İl Sağlık Müdürü, Dr. Çiğdem Cerit'in öncülüğünde başlatıan bağış kampanyası ile Çapar'a biyonik kol takılması hedefleniyor.

Lüleburgaz ilçesinde geçtiğimiz yıl çalıştığı tekstil fabrikasında kolunu 190 derece sıcaklığındaki makineye kaptırarak dirsek altından kaybeden evli 2 çocuk babası Ahmet Çapan’a biyonik kol alınması için Kırklareli Valiliği’nin izniyle Kırklareli İl Sağlık Müdürü, Dr. Çiğdem Cerit öncülüğünde yardım kampanyası başlatıldı.

Olay sonrası Edirne’de bulunan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldığını belirten Çapan,hastanede kaldığı 38 gün boyunca 3 büyük ameliyat geçirdiğini belirtti. Hastanede yatarken işten çıkarıldığını öne süren Çapan, "Ben işten çıkarıldığımı avukattan öğrendim. Fabrika hakkında tazminat davası açtık. Dava,Lüleburgaz İş Mahkemesi'nde görülüyor. 500 bin liralık manevi, 500 bin liralık toplam 1 milyonluk dava açtık. Onlar bize 200 bin TL teklifle geldiler. Ancak o para zaten bana takılması planlanan biyonik kol ve tedavi masraflarımı bile karşılamıyor" dedi.
Çapan, yaşadığı olay sonrası Kırklareli Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kendisine biyonik kol alınması için kampanya başlatıldığını belirtti.Çapan “Devlet biyonik kolun bedelini karşılamıyor. Bu nedenle Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit’in girişimleri ve Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in izni ile yardım kampanyası başlatıldı. Biyonik kol alınabilirse ben tekrar çalışmak istiyorum. Kimseden mal mülk talep etmiyorum" dedi.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Ahmet Çapan'a para yardımında bulunmak isteyenler için paylaştığı hesap numarası ise şöyle, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Ziraat Bankası Kırklareli Şubesi. Hesap Numarası: 8010019-5004. IBAN No.TR160001000104080100195004.