Geri Dön

Konservede yaprak sarması tarifi

Sevilen lezzetlerden biri olan yaprak sarmasının konservesini hazırlayarak kışa hazırlık yapabilirsiniz

Konservede yaprak sarması tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Asma yaprağı
Pirinç
Kuru soğan
Kimyon
Karabiber
Tuz
Limon
Salça
Kekik
Nane
Sıvı yağ
Kaynar su

Konservede Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

Asma yapraklarını ayıklayın ve haşlayın.

İç harcı için pirinçleri ayıklayıp yıkayın.

Derin bir tencere içinde bol kuru soğanı yağ ile kavurun.

Salça ilave edip karıştırın.

Pirinçleri ilave edin ve baharatları da ilave ettikten sonra limonu sıkın ve karıştırıp ocaktan alın.

Bütün yaprakları sardıktan sonra kavanoza yerleştirin.

Sarmaları yerleştirdiğiniz konserveleri çok geniş bir tencereye su koyup 45 dakika kaynatın.

Ağızları ters olacak şekilde serin ve güneş almayan bir yere dizin.

İstediğiniz zamanda konservenin ağzını açıp yaprakları tencereye dizip 1 çay bardağı su ve göz kararı yağda

Orta ateşte 5 dakika kaynatın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber