Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

KIŞA MERHABA

Bir dağ düşünün; havalimanından otelinize transferi sadece 15 dakika sürsün. Hem de hiçbir tırmanış yapmadan! Palandöken, dünyada belki de olmayacak bir konuma sahip.

|

Val D’isere, Coruchavel üç saat, Kitbuhel ve Mont Blanc gibi en kolay erişimli Alp tesislerine 1.5 saat araba yoluyla gidiliyor. Palandöken’in verdiği bu konforu, her yıl gelen kitleye de yansıyor. Bölgenin Avrupa’daki muadillerine en büyük eksik yanı olan eğlence açığı da kapanıyor. Bu konuda Palandöken’in boşluğunu Sway Otel’in Apres Ski etkinlikleri dolduruyor. Keza sezonu da ‘X-Class Winter Season Open’ partisiyle açtı.

İstanbul’da sosyal hayatta gördüğümüz tanınmış çiftler de sadece bu parti için gelmiş. Onların gelmesinde de bu tip kış seyahatlerini rafine şekilde tasarlayan Seda Vardar’ın, etkisi büyük. Neticede Türkiye’nin en büyük turizm kuruluşlarından birinin gelini olmanın verdiği datayı kendi sosyal çevresine muazzam örüyor. Tesisisin sahibi Can Dikmen, işletmeyi tamamen oğlu Berke’ye bırakmış. Berke de patron gibi değil; bir personel gibi oradan oraya koşturan, herkesin derdine yetişen görüntüde...

Bengü Beker’li, Tai’li eğlence

Hande Subaşı’nın hastalığı nedeniyle gelememesinden dolayı son dakika ekibe dahil olan Bengü Beker’i, ilk kez dinleme fırsatı buldum. Sahneye hakimdi. Arkasında kendi ekibi olmamasına rağmen sesi, fiziği ve dinleyenleri şarkılarına dahil edişi, etkileyiciydi.

Canlı performans sonrasıysa perküsyon üstadı Tai, Can Hatipoğlu’yla Palandöken’de geceyi eğlenceyle uzattırdılar…

REÇETELERİ YORUMLAYAN KARDEŞLER

Orta Doğu mutfağını dünyaya başarılı şekilde ilk anlatan şefin, Yottam Ottolenghi olduğunu düşünürüm. Bildiğimiz geleneksel tüm reçeteleri sunuma dokunmadan malzemeleri değiştirerek, farklı kimliğe buluşturmakta çok başarılıdır. Uzun yıllardır bu tarza en yakın gördüğüm şefler de Ateş kardeşlerdi... Humusu avokadodan yapan, siyez bulgurundan tabule deneyen, yaprak sarmayı vişneli, karidesi de guacamole üstünde servis edip çok ciddi bir müdavim elde ettiler. Hatta bu son dönem modern meyhane teriminde çıkan bir yığın mekana ilham kaynağı oldular Chef Mezze’yle. Gümüşsuyu’ndan sonra Arnavutköy’de de aynı müdavim kitlesini yakaladılar.

Gazi-Bilal Ateş kardeşler, bu yıl çok fazla sakatatla uğraşıyor. Dünya gastronomisinin de yükselen değeri olan sakatat bizim kültürümüzün hep içinde. Mesela beyin söğüş, inanılmaz talep görüyor. Osmanlı usülü bekletildikten sonra zencefil ve limon otuyla marine ediliyor. Ayrıca deniz mahsülleri makarna da başarılı…

FENOMEN EKONOMİST!

Başlıktaki gibi, hiç ısınamadım şu fenomen söylemine... Andy Warhol’un “Herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacak” sözünün çok ama çok içindeyiz. İşte bu yeni dünyanın ünlülerinden 137 yabancı fenomen, önümüzdeki hafta İstanbul’da, Four Seasons Bosphorus’taki Inflow Summit’te olacak. Zirvenin kurucusu Afşin Avcı’yla bu işin ekonomik boyutundan yaptığımız sohbette rakamları duyunca şaşırdım. Influencer marketing 1.5 milyar dolar hacmine gelmiş. Ve bu, video dönemine geçildiğini gösteriyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.