Klima hastalığı zatürreye neden olabilir
Klima hastalığı zatürreye neden olabilir Sıhhi tesisat, klima tesisatı gibi sistemlerde gerekli bakım ve dezenfekte uygulanmadığında lejyonella bakterisinin üreyebileceği ortam sağlanmış olur. Daha çok yazın görülen ve klima hastalığı olarak da bilinen lejyoner hastalığına dikkat çeken Uzm. Dr. Bengisu Ay, konu hakkında bilgi verdi.
7.07.2021 Genel Sağlık
Evde halısı olanlar klima kullanırken nelere dikkat etmeli?
Evde halısı olanlar klima kullanırken nelere dikkat etmeli? Covid-19 pandemisinde klimaların dikkatli kullanılmasının önemi bir kez daha gündeme geldi. Bilinçsiz klima kullanımının, birçok hastalığa neden olabildiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Şirin Yurtlu Temel, bu hastalıkların başında ani ısı değişimlerinin yol açtığı enfeksiyon hastalıklarına dikkat çekti. Özellikle evinde halı kullananları klima konusunda uyardı.
16.07.2020 Genel Sağlık
Klima hastalığı nasıl olur?
Klima hastalığı nasıl olur? Aşırı sıcaklarla birlikte gelen yoğun klima kullanımının alerjilerden akciğer hastalıklarına kadar geniş bir yelpazede hastalıklara yol açtığını belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Salih Bilgin; klimaya bağlı hastalıklar, korunma yolları ve tedavileri hakkında bilgiler paylaştı.
25.07.2018 Salon