Ekonomi KOBİ sigortayı güvence görüyor

KOBİ sigortayı güvence görüyor

18.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ERGO Türkiye tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Türkiye’de KOBİ’lerin Sigortaya Bakış Açıları Araştırması’nın sonuçları basın toplantısında açıklandı. ERGO Türkiye CEO’su Yıldırım Türe, KOBİ’lerde İş Yeri Paket Sigortası sahipliğinin yüzde 24,2 iken; faaliyet süresi arttıkça oranın arttığını söyledi.

KOBİ sigortayı güvence görüyor

Türe, “6-10 yıl arasında faaliyet gösteren KOBİ’lerde sigortalılık oranı yüzde 35,4’e, 16-20 arası sektörde yer alan KOBİ’lerde ise yüzde 43,7’ye kadar çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

Türe, “Farklı ekonomik koşullarda yıllarca hayatta kalmayı ve karlı olmayı başarmış KOBİ’lerimiz bu yolculukta sigortalılığın onlara faydasını tecrübe etme fırsatı buluyor ve işlerinin büyümesi ile sigortalanma arasındaki bağı daha net kurabiliyor. Bu noktada, özellikle genç KOBİ’lere yönelik tavsiyemiz, sigortalanmayı bir masraf kaleminden ziyade, işlerinin ve mallarının güvencesi olarak görmeleridir” diye konuştu.

KOBİ sigortayı güvence görüyor
Yıldırım Türe, “KOBİ’ler, sigorta alımında yüzde 62,7 oranında acente kanalını tercih ederken, yüzde 23,2 ile banka, yüzde 8,3 ile online ve yüzde 5,8 ile broker kanalı kullanılıyor. Acentelerin bu derece tercih edilen bir kanal olmasında en büyük pay, KOBİ’lere hasar ve teminat süreçleri hakkında bilgi verme kapasiteleri. KOBİ’lerin yüzde 67,8’i acente temsilcilerinin KOBİ’lere yeterli, doğru ve güvenilir bilgi verdiğini ifade ediyor” dedi.

Haberin Devamı

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken de KOBİ’lerin sigortalanma tutumunda acentelerin rolüne dikkat çekerek, “Araştırma acentelerin ne derece önem taşıdığını bir kez daha gösteriyor” dedi.