Siyaset Koca: Suriye krizi insanlık testi oldu

Koca: Suriye krizi insanlık testi oldu

22.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Suriye krizi, yalnızca sağlık sistemleri için değil, küresel siyaset ve insanlık adına da bir test olmuştur” dedi.

Koca: Suriye krizi insanlık testi oldu

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) en üst karar alma organı olan Dünya Sağlık Asamblesi, İsviçre’nin Cenevre şehrinde toplandı. DSÖ üyesi ülkelerden bakan, bakan yardımcıları ve üst düzey sağlık yöneticilerini bir araya getiren asamble, 28 Mayıs’a kadar devam edecek. Bakan Koca Dünya Sağlık Asamblesi Genel Kurulu’nun açılışında konuştu. Koca, herkesin ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerine erişimi sağlamak için erişim prosedürlerinin basitleştirildiğini sağlık harcamalarının artırıldığını belirtti.

Haberin Devamı

‘Evrensel sağlık’

Türkiye’deki nüfusun yüzde 99’dan fazlasının genel sağlık sigortası şemsiyesi altında olduğunu belirten Koca, şöyle dedi:

“Ayrıca vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için acil sağlık hizmetlerinin ücretsiz verilmesini sağladık. Sağlık sistemleri istikrarlı ve iyi koşullar altında iyi bir şekilde faaliyet gösterir ancak dayanıklılıklarını en beklenmedik zamanlarda ve zorlayıcı koşullarda gösterirler. 4 milyona yaklaşan Suriyeli halkın Türkiye’ye akını ile sağlık sistemimiz ve iş gücümüz bir dayanıklılık testine maruz kalmıştır. Misafirlerimizi en temel haklardan mahrum bırakmanın ne kendileri ne de bizim için iyi sonuçlar getirmeyeceğinin bilincinde olarak evrensel sağlık kapsayıcılığı yolunu seçtik. Suriye krizi, yalnızca sağlık sistemleri için değil küresel siyaset ve insanlık adına da bir test olmuştur.”

Haberin Devamı

Koca: Suriye krizi insanlık testi oldu

Emiroğlu için destek istedi

Bakan Koca, Türkiye’nin BM Cenevre Daimi Temsilcilik konutunda verdiği resepsiyonda DSÖ Avrupa Bölge Direktörlüğü’ne aday gösterilen Dr. Nedret Emiroğlu katılımcılardan destek istedi.