Kocaeli Kocaeli'de Kültür Sanat

Kocaeli'de Kültür Sanat

09.11.2018 - 15:31 | Son Güncellenme:

Kocaeli'de Okuma Tiyatrosu etkinliği kapsamında kasım ve aralık aylarında "Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler”, "Işıltılı Haşereler", "Ayrılış" ve "Yağmur Sıkıntısı" oyunları sahnelenecek

Kocaelide Kültür Sanat

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nca, Okuma Tiyatrosu etkinliği kapsamında kasım ve aralık aylarında 4 oyun seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Şehir Tiyatroları'nca oyun metinlerini tanıtmak ve hatırlatmak amacıyla Okuma Tiyatrosu etkinliği düzenlendiği belirtildi.

Okuma Tiyatrosu'nun, izleyicilerin yoğun ilgisi ve beğenisini kazandığı aktarılan açıklamada, "Okuma Tiyatrosu, izleyicilere tiyatro oyun metinlerini tanıtmak ve tekrar hatırlatmak amacıyla Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Tatbikat Sahnesi'nde ücretsiz düzenleniyor. Kasım ayı içerisinde her hafta salı akşamları saat 20.00'de tatbikat sahnesinde gerçekleşen Okuma Tiyatrosu, aralık ayından itibaren pazartesi akşamları yine Tatbikat Sahnesi'nde saat 20.00'de ve ücretsiz olarak seyirciyle buluşmaya devam edecek." ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada, Okuma Tiyatrosu'nda, kasım ayında Eric-Emmanuel Schmitt'in yazdığı "Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler" ve Philip Ridley'in yazdığı "Işıltılı Haşereler"in sahneleneceği kaydedildi.

Aralık ayında ise Tom Kempinski'nin "Ayrılış" ve Oktay Rifat'ın "Yağmur Sıkıntısı" adlı eserlerinin SDKM Tatbikat Sahnesi'nde ücretsiz olarak izlenebileceği bildirilen açıklamada, oyun için 40 kişilik seyirci kontenjanı bulunduğu, oyunu seyretmek isteyen tiyatroseverlerin "0262 311 59 00" numaralı telefondan rezervasyon yaptırması gerektiği vurgulandı.