Siyaset Kocamaz, DP’den aday olacak

Kocamaz, DP’den aday olacak

21.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, adı Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) geç bildirildiği için adaylığı kabul edilmeyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ilişkin, “Bu İYİ Parti’ye yönelik, ‘dahili’ bir operasyondur. Allah’ın izniyle bu hain kumpası bozacağız” dedi.

Kocamaz, DP’den aday olacak

İYİ Parti, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim için 14 büyükşehir, 30 ilde toplam 599 aday açıkladı. Ancak İYİ Parti Mersin İl Başkanı, Kocamaz’ın adını en geç saat 17.00’de bildirmesi gerekirken saat 17.26’da bildirdi. Adaylığı kabul edilmeyen Kocamaz’ın yerel seçime katılabilmesi için dün gün boyu formül arandı. Kocamaz, dün Demokrat Parti yetkilileriyle görüştü. İYİ Parti’den edinilen bilgiye göre; görüşme sonucunda Demokrat Parti’nin Mersin adayının çekilmesine karar verildi. Adayın istifası nedeniyle boşalacak adaylık için Demokrat Parti, yeni bir ismi aday gösterecek. Demokrat Parti, YSK’ya Mersin adayı olarak Kocamaz’ın adını bildirecek. “Aday güncelleme” olarak yapılacak yeni başvurunun bugün (21 Şubat) saat 17.00’ye kadar tamamlanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

‘Dahili operasyon’

Akşener, dün seçim bildirgesini açıkladığı toplantıya Kocamaz ile el ele geldi. Kocamaz, yerine oturduktan sonra Akşener, ayağa kalkıp Kocamaz’ı alkışladı. Salonda bu sırada, “Başkan Kocamaz, seni kimse yıkamaz” sloganları atıldı. Törene Millet İttifakı’nın Ankara adayı Mansur Yavaş da katıldı. Akşener, konuşmasında Kocamaz’a ilişkin şunları kaydetti: “Şimdi gelelim yolumuza tuzak kuranlara. Şimdi gelelim İYİ ve cesur insanlardan korkanların, kirli tezgahlarına... Burhanettin Kocamaz Mersin’de işi bitirdi. Bunu herkes gördü, herkes biliyor. İlk günden beri söylüyorum, ‘Mersin’i alacağız.’ Bu iddiayı çekemeyenler, hazmedemeyenler, kirli bir oyuna daha tevessül etti. Kurulduğu günden bu yana türlü engelle, tuzakla karşılaşan İYİ Parti, bugün bir tuzakla daha karşı karşıya. Allah’ın izniyle bu hain kumpası bozacağız. Bu hain kumpas, aramızdan birilerinin ihmali gibi gösterildi. Bu bir ihmal, bu bir sorumsuzluk değildir. Bu İYİ Parti’ye yönelik ‘dahili’ bir operasyondur. Sayın Kocamaz’ın ve dolayısıyla partimizin yoluna örülen bu duvar, Türkiye’de siyasetin getirildiği noktayı tariflemek bakımından ibret vericidir. Biz, bu tablonun asıl faillerini, bu operasyonun nedenlerini, niçinlerini, nasıllarını çok iyi biliyoruz. Partimiz üzerinden oyun oynayanlar ve onların maşalarıyla ilgili gerekeni yapmak, refahı için siyaset yaptığımız aziz milletimize karşı boynumuzun borcu. Bu ülkenin İYİ ve cesur insanları olarak daha yeni başlıyoruz. İyi, cesur insanlar gönlünüzü ferah tutun. Tereddütünüz olmasın. Bu gerçeği herkes görecek. Burhanettin Kocamaz, yeniden Mersin’e iyi gelecek.”

Haberin Devamı

Akşener, 4 yıl önce Ege Üniversitesi öğrencileri arasından çıkan kavgada ölen Fırat Çakıroğlu’nu anarken gözyaşlarını tutamadı.