Kök Hücre Tedavisi

Kök Hücre Tedavisi

Son dakika kök hücre tedavisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kök hücre tedavisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kök hücre tedavisi haber sayfamızda...

Kök Hücre Tedavisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 637 kök hücre tedavisi haberi bulunmuştur.
Üçüzlerinden ikisi beyin felci geçirdi! Bir annenin çığlığı: Onları ayağa kaldırmak istiyorum
Üçüzlerinden ikisi beyin felci geçirdi! Bir annenin çığlığı: Onları ayağa kaldırmak istiyorum Adana'da üçüz çocuklarından ikisi serebral palsi hastası olan Mekselina Akan (34), çocuklarının kök hücre tedavisi için gerekli olan 1 milyon 800 bin lirayı toplamak amacıyla valilik onaylı yardım kampanyası başlattı.
2.03.2024 Haberler
Üçüzlerinden ikisi beyin felci geçirdi! Bir annenin çığlığı: Onları ayağa kaldırmak istiyorum
Üçüzlerinden ikisi beyin felci geçirdi! Bir annenin çığlığı: Onları ayağa kaldırmak istiyorum Adana'da üçüz çocuklarından ikisi serebral palsi hastası olan Mekselina Akan (34), çocuklarının kök hücre tedavisi için gerekli olan 1 milyon 800 bin lirayı toplamak amacıyla valilik onaylı yardım kampanyası başlattı.
2.03.2024 Gündem
Erden Timur: Tüm zorlukları kenetlenerek aştık!
Erden Timur: Tüm zorlukları kenetlenerek aştık! Her türlü mecrada mücadelelerini verdiklerini belirten Erden Timur, “Konuşsan suç, konuşmasan suç. ‘Nerede, m?’ diye algı yaratılıyor. Bizim tek amacımız kenetlenmek. Galatasaray zorlukları böyle aştı” dedi.
13.01.2024 Galatasaray
'Kanseri yenmemde motivasyon sağladı!'
'Kanseri yenmemde motivasyon sağladı!' Boğaç Aksoy, 2021'de lenfomaya yakalanmıştı. Kemoterapi sonrası kök hücre tedavisi de gören oyuncu, Eylül 2022'de kanseri yendiğini açıklamıştı. Tedavi gördüğü dönemde usta sanatçı Halil Ergün ile bir filmde rol alan Boğaç Aksoy, gösterim sonrası duygularını dile getirdi.
21.11.2023 Cadde
Kısır çiftlerin yüzde 30’undan erkek sorumlu! Tütün kullanımı sperm kalitesini düşürüyor
Kısır çiftlerin yüzde 30’undan erkek sorumlu! Tütün kullanımı sperm kalitesini düşürüyor Kısırlığın kadına, erkeğe veya her ikisine bağlı sebeplerle ortaya çıkabildiğini söyleyen Op. Dr. Birgi Ercili, ancak erkek bireylerde görülen kısırlıkta çoğu zaman utanma ve çekinme duyguları nedeniyle tanı-tedavi süreçlerinin gecikebildiğini dolayısıyla bebek sahibi olma şansının azalabildiğine dikkat çekti.
8.10.2023 Genel Sağlık
Danaya gen dopingi! Hem et hem süt üretimi artacak
Danaya gen dopingi! Hem et hem süt üretimi artacak AB mevzuatı temel alınarak hazırlanan taslağa göre hayvan tedavilerinde gen tedavisi ve doku mühendisliği mevzuata girecek. Gen tedavisi, et ve süt üretimi performansını artırmak için de kullanılıyor.
15.09.2023 Ekonomi
Damar tıkanıklığında kök hücre tedavisi
Damar tıkanıklığında kök hücre tedavisi Damarlarının tamamına yakını tıkalı ve bypass yapılamayan, ilaç tedavisine yanıt vermeyen hastalara kendi dokularından veya uygun antijenik özellikte hazır kök hücreler kullanılarak damarsız bölgesinde hızla yeni damar oluşturulabiliyor.
19.08.2023 Pazar
Zehra bebek, 211 günlük mücadelesinden zaferle çıktı
Zehra bebek, 211 günlük mücadelesinden zaferle çıktı İstanbul’da 24 haftalıkken 650 gram doğan Zehra Demir'in boyu bir kalem kadardı. Anne karnından alınır alınmaz entübe edilip ısı ve nemi korumak için naylon torbaya sarılı bir şekilde yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Ekipler minik Zehra'yı yaşatabilmek için mücadele verdi ve 211 gün sonra mutlu son geldi.
6.08.2023 Haberler
Kalem kadar doğan Zehra bebekten  211 gün sonra haber geldi!
Kalem kadar doğan Zehra bebekten 211 gün sonra haber geldi! İstanbul’da 24 haftalıkken 650 gram doğan Zehra Demir'in boyu bir kalem kadardı. Anne karnından alınır alınmaz entübe edilip ısı ve nemi korumak için naylon torbaya sarılı bir şekilde yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Ekipler minik Zehra'yı yaşatabilmek için mücadele verdi ve 211 gün sonra mutlu son geldi.
6.08.2023 Gündem
Yaz aylarında yıpranan saçlara kök hücre tedavisi
Yaz aylarında yıpranan saçlara kök hücre tedavisi Yaz ayları saçın en fazla yıprandığı dönemdir. Güneşte fazla kalmak cildimize olduğu kadar saç ve saç derimiz için oldukça zararlı. Güneşten yayılan UV radyasyonu saçın asli maddesi keratini parçalayıp  hem kimyasal hem de fiziksel hasara neden olur. Saç tellerinde bulunan proteinler, saçlarımızın sağlıklı görünümü için oldukça önemlidir. Ancak saçtaki proteinler, çok fazla güneş ışınına maruz kalınca azalır saçlarımız da kurumaya, sağlıksız, bakımsız görünmeye başlar. Deniz ve havuz suyunun etkisi ile de saçlar mat bir görünüm alır. Güneş ve deniz-havuz suyunun yarattığı olumsuz etkilerden saçlarınızı nasıl korumanız gerektiğini Dr. Yasemin Savaş anlattı.
28.07.2023 Sağlık
SMA hastası Eliz Lina, tedavi için Almanya'ya gitti
SMA hastası Eliz Lina, tedavi için Almanya'ya gitti Malatya'da depremde evleri hasar görünce Samsun’a yerleşmek zorunda kalan Polat ailesi, SMA TİP-1 hastası kızları Eliz Lina için başlatılan kampanyanın tamamlanmasıyla, bu sabah, tedavi için Almanya’ya gitti.
21.04.2023 Gündem
Skandal Michael Schumacher röportajı! Gerçek ortaya çıktı
Skandal Michael Schumacher röportajı! Gerçek ortaya çıktı Die Aktuelle dergisi kapak sayfasında Michael Schumacher ile ilk röportajı yaptığını duyurdu. Ancak skandal gerçek ortaya çıktı.
19.04.2023 Diğer
Bir sivrisinek hayatını kararttı! ‘Biri bizi bu kabustan uyandırsın’
Bir sivrisinek hayatını kararttı! ‘Biri bizi bu kabustan uyandırsın’ Denizli’den Antalya’ya çalışmak için gittiği otelde sivrisineğin ısırması sonucu fil ayağı hastalığına yakalanan güvenlik görevlisinin hayatı karardı.
17.04.2023 Haberler
Bir sivrisinek hayatını kararttı! ‘Biri bizi bu kabustan uyandırsın’
Bir sivrisinek hayatını kararttı! ‘Biri bizi bu kabustan uyandırsın’ Denizli’den Antalya’ya çalışmak için gittiği otelde sivrisineğin ısırması sonucu fil ayağı hastalığına yakalanan güvenlik görevlisinin hayatı karardı.
17.04.2023 Gündem
Konya'da yaşayan Yusuf Eymen 'Anne' dedi
Konya'da yaşayan Yusuf Eymen 'Anne' dedi Konya’da, doğumundan 15 gün sonra beyin kanaması geçiren Yusuf Eymen'e (4,5) serebral palsi ve epilepsi teşhisi konuldu. Doktorların, 'Konuşamaz, yürüyemez, duyamaz' dediği Eymen'e, Hindistan'daki ilk kök hücre tedavisi umut oldu. Fatmanur Dağlı, "İlk 'Anne' dediğinde çok mutlu oldum. Yusuf Eymen'in en ufak hareketi bile bizim için çok büyük bir nimet" dedi.
13.04.2023 Gündem
Schumacher'in durumu sır gibi saklanıyor! Ezeli rakipten 10 yıl sonra itiraf: 'Bu bir insanlık dramı'
Schumacher'in durumu sır gibi saklanıyor! Ezeli rakipten 10 yıl sonra itiraf: 'Bu bir insanlık dramı' 2013 yılında feci bir kaza geçirerek yatağa bağımlı hale gelen Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in sağlık durumu sır gibi saklanıyor. Kazadan 10 yıl sonra sessizliğini bozan Michael Schumacher'in ezeli rakibi Damon Hill'in itirafı ise yürekleri burktu.
5.04.2023 Dünya
Dünyanın en acılı ölümü! 83 gün zorla yaşatıldı: Derisi eridi, kan kustu
Dünyanın en acılı ölümü! 83 gün zorla yaşatıldı: Derisi eridi, kan kustu 23 yıl önce dünya tarihinin en fazla radyasyona maruz kalan insanı olarak kayıtlara geçen ve zorla yaşatılmaya çalışarak işkence edilen Hisashi Ouchi'nin acı dolu hikayesi dünyada tekrar ses getirdi.
2.02.2023 Dünya
İşten çıkıp evine gidiyordu! 9 yıl önce kırmızı ışıkta hayatı karardı
İşten çıkıp evine gidiyordu! 9 yıl önce kırmızı ışıkta hayatı karardı Giresun'da kırmızı ışıkta geçen ambulansın çarpmasının ardından konuşma kabiliyetini kaybeden, kafatasının bir bölümü alınan ve 9 yıldır yatağa mahkum olan gencin annesi, oğlunun sağlıklı günlerine yeniden kavuşması için yardım bekliyor.
29.12.2022 Gündem
Evcil hayvanların tercümanı yapay zeka
Evcil hayvanların tercümanı yapay zeka Yapay zeka tabanlı uygulamalarla artık evcil hayvanların dilinden anlamak mümkün. Kedilerin miyavlarını kelimelere döken MeowTalk da bunlardan biri.
2.10.2022 Pazar
Ece Vahapoğlu'nun boynundaki izler dikkat çekti!
Ece Vahapoğlu'nun boynundaki izler dikkat çekti! Sunucu ve yazar Ece Vahapoğlu, 2018 yılında Cihan Alpay ile dünyaevine girmişti. Aralık 2019'da oğlu Efe'yi kucağına alan ünlü isim, kısa sürede hamilelik kilolarından kurtulmuş ve eski formuna dönmüştü. Spora düşkünlüğü ile bilinen Vahapoğlu, önceki gün bir kozmetik markasının davetine katıldı. Boynundaki operasyon izleri dikkat çeken sunucu, konuyla ilgili açıklama yaptı.
10.09.2022 Cadde
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde RENKLİ AÇILIŞ Cengiz Kurtoğlu, katıldığı bir açılışta çocuklarıyla birlikte kurdele kesti...
27.08.2022 Cadde
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde RENKLİ BULUŞMA! Cemiyet ve moda dünyasından isimler, Omega’nın 2022 kadın koleksiyonunun tanıtımında buluştu...
20.08.2022 Cadde
540 gramlık parmak bebek Rabia'yı kök hücre tedavisi hayata bağladı
540 gramlık parmak bebek Rabia'yı kök hücre tedavisi hayata bağladı İstanbul'da doğumuna 4 ay varken, annesinde gelişen komplikasyonlar nedeniyle sezaryenle alınmak zorunda kalınan ve 540 gram doğan Rabia bebek, 137 günlük yaşam savaşını kordon kanı kök hücre tedavisiyle kazandı. 65 gün solunum cihazına bağlı yaşatılan Rabia'ya, ailenin de onayı ile son çare olarak henüz deneme aşamasında olan kök hücre tedavisi uygulandı. Rabia bebek yaklaşık 4,5 ay sonra 3 bin 400 gram ağırlığa ulaşarak anne kucağında evine döndü.
13.08.2022 Haberler
Çocuk ve gençlerin midelerinden çıkarılanlar görenleri hayrete düşürdü
Çocuk ve gençlerin midelerinden çıkarılanlar görenleri hayrete düşürdü Elazığ’da son 1 yılda çocukların yemek ve nefes borusu ile midesinden çıkartılan madeni para, pil, iğne ve yüzük gibi yabancı cisimler görenleri hayretler içinde bıraktı.
13.08.2022 Gündem
Parmak bebek mucizesi!
Parmak bebek mucizesi! İstanbul'da doğumuna 4 ay varken, annesinde gelişen komplikasyonlar nedeniyle sezaryenle alınmak zorunda kalınan ve 540 gram doğan Rabia bebek, 137 günlük yaşam savaşını kordon kanı kök hücre tedavisiyle kazandı. 65 gün solunum cihazına bağlı yaşatılan Rabia'ya, ailenin de onayı ile son çare olarak henüz deneme aşamasında olan kök hücre tedavisi uygulandı. Rabia bebek yaklaşık 4,5 ay sonra 3 bin 400 gram ağırlığa ulaşarak anne kucağında evine döndü.
13.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kök Hücre Tedavisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.