Geri Dön

Kokoreç tarifi

Kokoreç tarifini evde deneyen pek fazla yoktur. Kokoreç genellikle dışarıda tüketilir. Ancak dışarıda da kokoreç yemek içinde güvenilir bir mekân aramak gerekir. Birazdan vereceğimiz kokoreç tarifinden sonra bu tür zahmetlere girmenize gerek kalmayacak. İşte kokoreç nasıl yapılır sorusuna enfes kokoreç tarifi ile verdiğimiz cevap…

Kokoreç tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 kg kuzu işkembe
- 2 tane acı biber
- 3 adet domates
- 2 çay kaşığı kekik

Kokoreç Nasıl Yapılır?

Kokoreç nasıl yapılır sorusunun cevabı oldukça basittir. Ufak tefek ipuçlarına dikkat ettikten sonra dışarıda hazır satılan kokoreçleri yemek dahi istemeyebilirsiniz. Size vereceğimiz kokoreç tarifi diğer kokoreçlerden çok farklı. Çünkü bu tarifimizde hayvanın bağırsağı yerine işkembesini kullanıyoruz. Malzemeler kısmında vermiş olduğumuz sebzeleri ve baharatları eklediğinizde dışarıda yediğiniz kokoreçten hiçbir farkının olmadığını sizde göreceksiniz.

Şimdi gelelim nasıl yapılır kısmını anlatmaya…

Kasaptan almış olduğunuz işkembeyi ilk olarak iyice bir yıkayın. Daha sonra işkembeyi isterseniz kuşbaşı halinde dilimleyerek dilerseniz de bir bütün halinde düdüklüye atabilirsiniz.

Biz tarifimizde bütün olarak düdüklüye atmanızı tavsiye ediyoruz. İşkembeyi düdüklüye atın daha sonra üzerini kaplayacak kadar su ekleyin.

Düdüklüde bu şekilde 45 dakika pişirin. 45 dakika sonunda işkembeyi kuş başı halinde kesin ve tavaya atıp kavurmaya başlayın. İşkembeler tavada kavurma işlemi sırasında hafif hafif patlayacaktır. Bu patlama seslerinden sonra içerisine robottan geçirmiş olduğunuz domatesi ve baharatları ekleyin. Domateslerle işkembe kıvamını iyice aldıktan sonra tavadan alın.

Bu şekilde pişirmiş olduğunuz kokorecin dışarıda yediklerinizden hiçbir farkı olamayacağına emin olabilirsiniz.

Pişirmiş olduğunuz misler gibi kokorecin yanına yakışacak bir çorbaya ne dersiniz? Aşağıda vermiş olduğumuz çorba tariflerine bakarak, kokoreç tarifinizin yanına vermiş olduğumuz tarifleri de deneyebilirsiniz.

Kokoreç yapmanın püf noktaları nelerdir?

- Lezzetli bir kokoreç pişirmek istiyorsak bağırsağın veya işkembenin 6 aylık süt kuzusundan olmasına özen göstermeniz gerekir.

- Aynı zamanda kokoreci bir süre süte yatırıp da bekletebilirsiniz. bu şekilde kokoreç daha lezzetli olacaktır.

- Piştikten sonra kekiğin özel olması gerekir. özellikle asos kekiği kokorece ayrı bir aroma katacaktır.

- Kekik gibi pul biberinde özel olması gerekir. bunun için maraş pul biberini kokorece ekleyebilirsiniz.

- Aynı zamanda kokorecin pişerken pis bir koku ortaya çıkarmaması gerekir. bu pis koku kokorecin iyi temizlenmediğine işaret edebilir.



Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber