SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kolay hamile kalmak için neler yapılabilir?

Sağlıklı çiftlerin çocuk yapmak için doğru zamanı ve doğru beslenmeyi uygulaması önemlidir. Bir araştırmaya göre son bir yılda doğurganlık problemi olmayan çiftlerin %15‘inin çocuk sahibi olamadıkları görülmüştür.

|

Hamile kalmak için uygun zaman hangisidir?

Hamile kalmak için en uygun zaman kadının adet döneminden sonraki iki haftadır. Yumurtlama sağlıklı bir kadında bu dönemde gerçekleşmektedir.

Korunmayı bırakmak

Korunma yöntemine göre korunma bırakıldıktan 0-3 ay içerisinde hamile kalınabilir. Spiral ya da doğum kontrol hapı kullanımı bırakıldığında ertesi ay, korunma iğnesi bırakıldığında ise 3-4 ay gibi bir süre sonra hamile kalınabilir.

Düzenli sevişme

Doğurganlık problemi olmayan çiftlerin düzenli sevişme ile çocuk sahibi olabilme ihtimalleri artmaktadır. Düzenli sevişme haftada 2 ya da 3 kez olmalıdır. Araştırmalara göre bu şekilde düzenli sevişen kadınların %70’i 6 ay içerisinde hamile kalmıştır.

Beslenmenize takviye yapın

Hücre yenilenmesi, sperm kalitesinin ve sperm sayısının arttırılması için besin takviyesi önemlidir. Özellikle hücre yenilenmesi için E vitamini, sperm kalitesi için C vitamini, testosteron ve sperm sayısı için selenyum tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Kafeinden uzak durmak

Araştırmalara göre kafein hamile kalma ihtimalini düşürmektedir.

Cinsel ilişki sonrası kadının sırt üstü yatması

Ayakta ya da oturur vaziyette yapılan cinsel birleşmeler sonrası yer çekiminin de etkisiyle spermlerin rahim ağzından geçmesi zorlaşmaktadır. Cinsel ilişki sonrası kadının sırt üstü yatması spermlerin rahim ağzından geçmesini kolaylaştırarak hamile kalma ihtimalini arttırmaktadır.

Erkeğin dar kıyafet giymemesi

Kasık bölgesindeki ısı artışı spermler için problem yaratmaktadır. Bu dönemde erkeklerin dar pantolon ya da baksır giymemesi hamile kalınma ihtimalini arttıracaktır.

Sıcak yerlerden uzak durmak

Çiftlerin bu dönemde yüksek ısıya maruz kalmamaları tavsiye edilir. Sauna ya da sıcak suyla banyo yapmanın hamilelik ihtimalini düşürdüğü belirtiliyor.

Elektronik aletlerden uzak durmak

Televizyon, bilgisayar gibi elektronik aletlerin yaydığı elektromanyetik dalgaların hamilelik için zararlı olduğu belirtiliyor. Bu sebeple monitöre 80 santimetre uzakta oturmaları tavsiye edilmektedir.

Kayganlaştırıcı veya krem kullanmamak

Kayganlaştırıcı krem gibi kimyasal madde içeren ürünlerin kullanılması spermlere zarar vermektedir. Bu da hamilelik şansını azaltmaktadır. Bu sebeple bu tarz ürünlerden uzak durulmalıdır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.