Geri Dön

Kandil simidi tarifi

Yıllardır devam eden geleneklerden biri olan, kandillerde kandil simidi dağıtma geleneğini bu kandil de de devam ettirmeye ne dersiniz. Müslüman âleminin geleneklerinden biri olan kandil simidi dağıtma geleneğini bu kandil de devam ettirebilirsiniz. Üstelik size vereceğimiz kandil simidi tarifi ile pastanelerden kandil simidi almanıza gerek kalmayacak. Ağızda dağılan kolay kandil simidi tarifi arıyorsanız size vereceğimiz kandil simidi tarifini deneyebilirsiniz. İşte ağzınızda dağılacak kolay kandil simidi tarifi.

Kandil simidi tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Mahlepsiz kandil simidi malzemeleri:

- 1/2 bardak/ölçü bardağı un
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 bardak süt
- 3/4 ölçü bardağı margarin
- 1-2 yumurta
- Susam tohumu
- Çörek otu

Mahlepli kandil simidi malzemeleri:

- 250 gr tereyağı veya margarin ( tavaya konulup yarısı erimiş yarısı erimeden kalmış olacak )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı hamurun içine yumurta akı üzerine
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz seker
- 1 cay kaşığı mahlep
- 1 cay kaşığı dolu kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 4,5 su bardağı kadar un

Üzeri için;
Susam

Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

Mahlepsiz kandil simidi:

1- Kuru olan malzemelerinizi orta ölçekli bir kasede çatal ile çırpın. Margarini küçük bir kâsede veya bir ölçü kabında eritin.(Mikrodalgada eritebilirsiniz)

2- Sonra üstüne soğuması için sütü dökün. Eğer sütü buzdolabından daha yeni çıkardıysanız yavaşça dökün ki kabınız (eğer cam ise) çatlamasın!

3- Un karışımı ile margarin karışımını birleştirin. (kabı bir elim ile sabit tutarken öteki eliniz ile karıştırabilirsiniz.)çörek otunu ilave edin - yarım çay kaşığı yeterli olacaktır.

4- Hamurdan ceviz büyüklüğünden bir parça alın, ip haline getirene kadar yuvarlayın ve uçlarını birbirine tutturarak bir yuvarlak oluşturun.

5- Yaptığınız simitleri pişirme kâğıdı serili fırın tepsisinin üzerine dizin

6- Simitlerinizi dizdikten sonra bir veya iki tane yumurtayı küçük bir kâse içinde çırpın ve üstlerine sürün ve üstüne susamlarınızı dökün.

7- İlk olarak kandil simidini yumurtaya batırıp daha sonra susamın içine batırırsanız, susamların yapışması daha kolay olacaktır.

8- Yaklaşık 30 dakika kadar 280 derecede altın rengini alana kadar pişirin, daha sonra soğumaya alın.

Mahlepli kandil simidi:

1- Derin bir kaba ocakta yarısı erimiş yarısı içinde erimeden kalmış tereyağı veya margarin yumurta sarısı sıvı yağ yoğurt şeker tuz kabartma tozu koyup iyice karıştıralım.

2- Üzerine azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım. Üzerine streç film örtelim.

3- Hamuru 15 20 dakika dinlendirelim Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle tezgâh arasında silindir şeklinde yuvarlayıp küçük simit sekli verelim.

4- Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayıp 175 derece ısınmış fırında, pembeleşene kadar pişirelim.

5- Pişme işlemini kendi fırınınıza göre ayarlayınız Fırından çıkan simitleri tepside soğutalım. Ağızda dağılan buram buram mahlep kokan kandil simitlerimizi servis tabağına alalım.

Afiyet olsun

Mahlebin faydaları


Kandil simidi tarifinin içerisine katılan mehlebinde sağlık açısından bir çok faydası bulunmaktadır.

Kandil simidi tarifinde yer alan mahlebin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

1- Mahlebin ağrı kesici özelliği bulunmaktadır

2- Vücuda güç kuvvet verici bir etkisi bulunur. Kuvvet verici ve cinsel gücü artırıcı olarak toz haline getirilen mahlep balla karıştırılıp 3 tatlı kaşığı yenebilir.

3- Hazımsızlığa ve sindirim problemlerine karşı faydalıdır.

Kandil simidi kaç kalori?

Kandil simidi tarifi biraz yağlı ve kalorili bir yiyecektir. Kandil simidi tarifinin yağ ve karbonhidrat içeriği oldukça fazladır. 1 porsiyon kandil simidinin içerisinde 1 adet büyük simit kalorisi bulunmaktadır. 1 adet kandil simidi için diyetinizden 1 değişim ekmek ve 2 değişim yağı azaltarak dengeleyebilirsiniz.

Kandil simidi kalori miktarı

(70 gr): 334 kcal

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber