Kolesterol

Kolesterol

Son dakika Kolesterol haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kolesterol gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kolesterol haber sayfamızda...

Kolesterol

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.980 kolesterol haberi bulunmuştur.
Fatih'i perişan etmişti, yeniden gündemde! Ağrıdan kıvrandırıyor: Görülme yaşı 20'lere düştü
Fatih'i perişan etmişti, yeniden gündemde! Ağrıdan kıvrandırıyor: Görülme yaşı 20'lere düştü Aşırı et tüketiminin yol açtığı gut hastalığının 'saraylara lâyık bir hastalık' olarak tarihin tozlu sayfalarına karıştığını düşünüyorsanız yanıldınız. Beklenmeyen bir şekilde dünyadaki vaka sayısında yaşanan artış, uzmanları alarma geçirdi. Gençleri bile ağrıdan kıvrandıran hastalığın altında yatan sebep ise hem tanıdık hem de şaşırtıcı.
29.03.2024 Genel Sağlık
Kızak itip çekerek 2 yılda 157 kilo verdi! Kolesterol, tansiyon ve diyabeti yendi
Kızak itip çekerek 2 yılda 157 kilo verdi! Kolesterol, tansiyon ve diyabeti yendi Kalp çarpıntısı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve fazla kilolarından şikâyetçi olan Dhruv Agarwala 2 yıl içerisinde 157 kilo verdi. Oldukça zor süreçlerden geçn Agarwala, sağlığının sorumluluğunu üstlendi.
27.03.2024 Egzersizler
Çiğ kırmızı soğan şifa kaynağı
Çiğ kırmızı soğan şifa kaynağı Tüm soğanların ama özellikle de çiğ yenilen kırmızı soğanın çok faydalı olduğu bildirildi.
20.03.2024 Dünya
Damarlarda birikmiş yağı tek seferde eritiyor! 5 tane yiyen kolesterol nedir bilmiyor
Damarlarda birikmiş yağı tek seferde eritiyor! 5 tane yiyen kolesterol nedir bilmiyor Her ne kadar beyne olan faydalarıyla gündeme gelse de cevize dair yapılan araştırmalar bilinmeyen birçok faydasını gözler önüne seriyor. İşte cevizin insan sağlığına olan bilinmeyen faydaları.
19.03.2024 Genel Sağlık
Kolesterol ne zaman tehlikeli olur? 'Sınır değer kişiden kişiye değişiyor!'
Kolesterol ne zaman tehlikeli olur? 'Sınır değer kişiden kişiye değişiyor!' Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, hastaların kulaktan dolma ya da internette buldukları güvenilir olmayan bilgiler nedeniyle kolesterol konusunda kafa karışıklığı yaşadıklarını, bu yüzden kolesterol ilacı kullanmak zorunda olanları ikna etmekte güçlük çektiklerini söyledi.
9.03.2024 Genel Sağlık
Hamza Dağ'dan girişimci kadınlara hibe desteği! Detayları açıkladı
Hamza Dağ'dan girişimci kadınlara hibe desteği! Detayları açıkladı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'Eşsiz İzmir Kadın ve Aile Lansmanı'nı gerçekleştirdi. Lansmana AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı da katılım gösterdi.
8.03.2024 Gündem
Ananas kabuklarını çöpe atan çok pişman olacak! Artık asla ziyan etmeyeceksiniz
Ananas kabuklarını çöpe atan çok pişman olacak! Artık asla ziyan etmeyeceksiniz Doğanın bize sunduğu nimetlerin bazıları, görünürde kullanılan kısımlarıyla sınırlı gibi görünse de, daha derinlemesine bakıldığında, birçok yararlı özelliği barındırır. Ananasın kabukları da bu duruma örnek teşkil eder. Eğer sizler de çöpe atanlardansanız artık atmayın.
28.02.2024 Püf Noktası
Mercimeği haşladıktan sonra suyunu sakın dökmeyin! Ne işe yaradığını duyunca mest olacaksınız
Mercimeği haşladıktan sonra suyunu sakın dökmeyin! Ne işe yaradığını duyunca mest olacaksınız Besleyici baklagillerden olan mercimek faydaları saymakla bitmeyen bir besin kaynağıdır. Özellikle kültürümüzde çorba şeklinde oldukça fazla tüketilir. Ancak mercimeğin kendisi kadar suyu da bir o kadar şifa kaynağıymış. İlk haşlama suyunu ziyan etmemek gerekiyormuş.
24.02.2024 Püf Noktası
Haftada bir ye riski %26 düşür
Haftada bir ye riski %26 düşür Haftada 1 porsiyon bakliyat tüketmek kalın bağırsak ve rektum kanseri riskini yüzde 26 azaltıyor. Uzmanlar, anti kanserojen etkiye sahip bakliyatların içerdiği vitaminler nedeniyle tüketimini öneriyor.
24.02.2024 Gündem
Damarlara yapışmış kolesterolü mum gibi eritme etkisi var! Çok etkili, ömrü uzatıyor
Damarlara yapışmış kolesterolü mum gibi eritme etkisi var! Çok etkili, ömrü uzatıyor Kolesterol yüksekliği en sık rastlanan sağlık problemlerinden. Birçok nedenden olayı ortaya çıkan kolesterol, hayatı kısıtlayan rahatsızlıklardan biri. Ancak uzmanlara göre bu besinleri tüketenlerin kolesterolü kısa sürede düşüyor.
Avokado giren eve doktor girmez
Avokado giren eve doktor girmez Uzmanlar, sağlıklı yağlar, lif ve bol vitamin içeren, Antalya’da da üretimi yapılan avokadonun sağlığa 8 faydasını açıkladı:
18.02.2024 Gündem
Gerçek yaşımız kalbimizde
Gerçek yaşımız kalbimizde Rochester Üniversitesi’nden uzmanlara göre “kalp yaşı” diye bir gerçek var.
16.02.2024 Gündem
Kolesterol kabusunuz olmasın! 4 adımla kontrol altında tutun
Kolesterol kabusunuz olmasın! 4 adımla kontrol altında tutun Kolesterol yüksekliği, kalp krizi riskinin artmasına ve kalp hastalıklarının oluşmasına zemin hazırlar. Ancak yaşam tarzında yapacağınız değişikliklerle kötü kolesterolü kontrol altına almanız mümkün. İşte detaylar.
13.02.2024 Genel Sağlık
Kabuğunu çöpe değil, suya atanlar yaşadı! Ne kötü kolesterol ne toksin bırakıyor
Kabuğunu çöpe değil, suya atanlar yaşadı! Ne kötü kolesterol ne toksin bırakıyor Sağlığımız için güçlü vitaminlerle dolu olan elma, yüksek miktarda antioksidan içeren oldukça faydalı bir meyvedir. Birçok kişi elmanın kabuklarını soyarak tüketiyor. Ancak kabuklarını çöpe değil, suya atıp kaynatınca bakın nasıl faydalar doğuyor.
10.02.2024 Genel Sağlık
Hangi yaşta hangi gıda?
Hangi yaşta hangi gıda? Uzmanlar, her yaşta vücudun ihtiyaçlarının farklı olduğunu, sağlıklı yaşamak için yaşımıza uygun beslenmek gerektiğini söylüyor. İşte 7’den 70’e beslenme sırları...
26.01.2024 Gündem
Yoğurt ile bamya tohumu birlikte yenirse yetiyor! Ne kolesterol kalıyor ne de astım
Yoğurt ile bamya tohumu birlikte yenirse yetiyor! Ne kolesterol kalıyor ne de astım Bamya, çoğu insanın tüketmekten kaçındığı, tadından hoşlanmadığı bir sebze olabilir. Ancak bamyanın tohumları yoğurtla karıştırıldığında bakın nasıl etkiler veriyor. İşte detaylar.
22.01.2024 Genel Sağlık
Bugüne kadar çöp oluyordu! Meğer limonun en değerli yeriymiş
Bugüne kadar çöp oluyordu! Meğer limonun en değerli yeriymiş C vitamini kaynağı olan limonun en değerleri yerini yıllarca çöpe atmışız. Halbuki limon yaprakları mikrop ve enfeksiyona karşı savaş açıyor.
22.01.2024 Bilgi Rehberi
40 yaş altı kalpten gidiyor! 'Eskiden parmakla sayardık, artık kanseri bile geçti'
40 yaş altı kalpten gidiyor! 'Eskiden parmakla sayardık, artık kanseri bile geçti' Ülkemizde yaşam kayıplarının yüzde 33’ünü oluşturan kalp krizi tüm dünyada görülen ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor. Ancak son zamanlarda kalp krizleri vakalarında önemli bir artış yaşanıyor. Hastalık, özellikle de 40 yaş altını tehdit ediyor. Peki ama neden? Kardiyoloji uzmanları Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol ile Uzm. Dr. Ayhan Atakan çarpıcı gerçekleri paylaştı.
8.01.2024 Genel Sağlık
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, 32 bin katılımcının beyin taramalarını ve sigara içme geçmişini analiz etti.
4.01.2024 Dünya
Gençliğine aldanma tansiyonunu izle
Gençliğine aldanma tansiyonunu izle Yeni bir araştırmaya göre, 55 yaşından önceki yüksek tansiyon ve kolesterol, yaşamın ilerleyen dönemlerinde kalp hastalığına yakalanma riskini artırıyor.
26.12.2023 Dünya
Karadeniz usulü karalahana çorbası böyle yapılıyormuş! İçine ekleyince tadı daha güzel oluyor
Karadeniz usulü karalahana çorbası böyle yapılıyormuş! İçine ekleyince tadı daha güzel oluyor Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan karalahana çorbasının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Lahana çorbasının lezzetine lezzet katmak istiyorsanız içine ekleyin. Böyle yapınca tadı daha güzel oluyor.
19.12.2023 Yemek
Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında bitiriyor
Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında bitiriyor Kabızlık her zaman önemli hastalığın habercisi olmayabilir. Ancak hemen herkesin başına gelebilecek bu durum gündelik hayatı etkiler. Yoğurdun içerisine 1 yemek kaşığı ekleyeceğiniz bu besin bağırsakları makine gibi çalıştırıyor.
19.12.2023 Sağlık
Hamsiyi pişirirken tüm faydasını yok ediyor! Böyle yapınca vücudu vitaminlere boğuyor
Hamsiyi pişirirken tüm faydasını yok ediyor! Böyle yapınca vücudu vitaminlere boğuyor Hamsi faydaları saymakla bitmeyen besin. Omega-3 kaynağı olan hamsiyi yanlış pişirmek bütün faydasını yok ediyor. Hamsiyi pişirme şekliniz bu faydalı besinin vitamin ve mineral değerini katlıyor da katlıyor. Hamsiyi nasıl pişirmem gerekiyor diyorsanız bu içeriğimiz size göre…
19.12.2023 Püf Noktası
Metabolik cerrahiyle tip 2 diyabete son
Metabolik cerrahiyle tip 2 diyabete son Dünyada her 6 saniyede bir kişi şeker hastalığı ve buna bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybediyor. Uygun hastalara yapılan metabolik cerrahi ameliyatı ile şeker hastalığından kurtulma ihtimali bulunmaktadır.
9.12.2023 Pazar
Ev yapımı zeytinler yumuşuyorsa böyle saklayın! Aylarca taş gibi kalıyor
Ev yapımı zeytinler yumuşuyorsa böyle saklayın! Aylarca taş gibi kalıyor Evde zeytini yumuşamadan saklamak da yapımı kadar zor. Zeytinleri evde yaparken ortaya çıkan problemlerden birisi yumuşama. Eğer evde zeytin yaparken yumuşuyorsa bu yöntemi deneyin. Zeytinleriz böylelikle taş gibi kalacak.
5.12.2023 Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Kolesterol ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.