Konuşma Terapistinizin Bilmenizi İstediği Şeyler

Konuşma ve dil terapisine başlamanız gerekiyor. Fakat kim bu konuşma terapistleri? Ne iş yaparlar, ne isterler, ne hedeflerler, ne kazandırırlar? Kısaca biz kimiz sizlere anlatmak istedik.

1. Konuşma bozuklukları dediğimiz zaman bunun içine sadece artikülasyon problemleri girmez. Akıcılık problemleri dediğimiz kekemelik ve hızlı bozuk konuşma da girer.

2. Dil bozuklukları dediğimiz zaman İngilizce, Rusça gibi başka yabancı dilleri kastetmeyiz, alıcı ve ifade edici dil becerilerinde yani anlamada ve anlatmada yaşanan problemleri kastederiz.

Haberin Devamı

3. İki kardeşin farklı olması gibi konuşma ve dil terapisine ihtiyaç duyan her çocuğun durumu da birbirinden farklıdır. Sorunlar benzer olsa da çözüm süreci her çocuk ve aile için farklıdır.

4. Beklemek, zamana bırakmak yani ertelemek problemi ne yazık ki çözmez. Çocukların belli yaşlarda edinmesi ve kullanması gereken beceriler vardır. Bunlarla ilgili gecikme ve duraklama yaşanırsa terapi almak faydalı olur.

5. Özel gereksinimi olan ya da geç konuşan çocuklar için 2 yaşında terapiye başlanabilir.

6. 2 yaş terapiye başlamak için erken değildir.

7. Çocuğunuzun konuşması ile ilgili endişeleriniz varsa söylenenlere değil kendi hislerinize güvenin. En iyi anneler bilir. Endişeleriniz varsa beklemeden bir konuşma terapistine başvurun.

8. Terapi bir süreçtir ve zaman alır. Çocuklar öğrenmek ve bunları uygun şekilde kullanmak için zamana ihtiyaç duyarlar. Verdiğimiz ödevleri yapmanız terapi sürecini kısaltır.

9. Eğitimlerimizde oyun oynarız ve yaptığımız her şeyin arkasında bir amacımız vardır ve bunlara oyun oynayarak ulaşırız yani eğitimi oyunla sağlarız.

10. Bizlere soru sorun, buna çok seviniriz çünkü bizler aslında çocuğunuz ve sizin aranızda köprü görevi görürüz. Siz süreç hakkında yeterli bilgiye sahip olup, katılımınız arttıkça daha başarılı sonuçlar elde ederiz.

11. Bazen sizi mutsuz eden cümlelerimiz olabilir ama unutmayın amacımız size yardımcı olmak ve bir an önce problemlerinize çözüm bulmaktır. Fakat pozitif yaklaşım ve motivasyon en büyük yardımcımızdır. Bu yüzden en küçük gelişme bile bizim için çok kıymetlidir ve hemen sizinle paylaşırız ve sizin de bizimle paylaşmanız bizi çok sevindirir.

Haberin Devamı

www.baksukonusanlara.com

Instagram: bak_su_konusanlara