SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Köpeğiniz için 5 sağlıklı atıştırmalık

Yemekler, insanlar arasında olduğu kadar, köpekler arasında da oldukça popülerdir. Tüylü dostlarınıza onlar için faydalı ödül mamaları vermek istemez misiniz?

|

Ne kadar iyi niyetli olursanız olun, birçok insan gıdası köpeğinizin sağlığı için kötüdür. Ayrıca, köpeğinize tabağınızdan bir parça yemek atmak ona sadece siz yemek yerken masanın başında yemek vermenizi beklemesini öğretir.

2014 yılında yapılan bir araştırma, köpekler ödülleri çok sevdiklerini söylüyor. Ayrıca, duygusal tepkinin yoğunluğu ödül türüne göre artıyor, diğer bir deyişle, en çok konu yemek olunca heyecanlanıyorlar.

Köpeğinize gereken egzersizini yaptırmak, becerilerini geliştirmek, problem çözme yeteneği kazandırmak ve birçok konuda eğitim vermek için minik atıştırmalıkları ödül maması olarak kullanabilirsiniz.Ancak köpek için atıştırmalık seçerken çok dikkatli olmalısınız. Sağlıksız mamalar köpeklerin beslenmesine daha fazla kalori ekleyerek obezite ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir.

İşte köpeğinize verebileceğiniz 5 sağlıklı atıştırmalık:

1.Havuçlar

Bu turuncu sebzeler köpeğiniz için zevkli bir mamadır. Çoğu köpek, çiğ havucun tatlı tadından ve gevrek dokusundan çok hoşlanır. Havuç çiğnemek, köpeğinizin diş sorunlarını azaltır ve dişlerinin temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca havuçlar, beta-karoten, antioksidan ve sağlıklı gözler için gerekli olan A vitamini üretiminin öncüsüdür.


2.Balkabağı

Balkabakları köpekler için sağlıklı bir mamadır.En iyi yanı ise köpekler balkabağı yemekten çok hoşlanır. Kabak büyük bir A vitamini, potasyum ve lif kaynağıdır. Lif, düzenli bağırsak hareketlerini sürdürmeye yardımcı olur.Aynı zamanda ishal ve kabızlık için mükemmel bir doğal çözümdür. Potasyum, kaslar, sinirler ve enzimlerin verimli bir şekilde çalışması için köpeklerin ihtiyaç duyduğu bir mineraldir.

3.Olgunlaşmış muz


Muzların yüksek lifli olması köpeğinizin varsa mide ve bağırsak problemlerine yardımcı olabilir. Ayrıca muzun içinde bulunan magnezyum köpeğinizin kemik gelişimine katkı sağlar. Muzlar iyi bir potasyum, B6 vitamini, C vitamini ve biyotin kaynağıdır.

4.Pişmiş somon


Bu sağlıklı balık, magnezyum, potasyum, çinko, A vitamini, B vitaminleri ve vitamin D içerir. Köpeğinizi ara ara pişirilmiş ya da fırında pişmiş somonla besleyin. Köpeğinizi asla çiğ somonla beslemeyin, çünkü bu onu ölümcül şekilde hasta edebilir.

5.Kuru Kayısı

Kurutulmuş kayısı lif bakımından zengindir, ayrıca içinde bulunan birçok vitamin ve mineral, köpeğinizin bağışıklığını artırabilir ve birçok sağlık sorununu önleyebilir. Kurutulmuş kayısı özellikle kemik ve kas sağlığı için gerekli olan potasyum açısından zengindir ve içeriğindeki beta-karoten, kansere karşı mücadeleye ve sağlıklı gözlere sahip olmasına yardımcı olabilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.