Ekonomi Kordsa ABD’li Axiom Materials’ı alıyor

Kordsa ABD’li Axiom Materials’ı alıyor

21.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kordsa, uzay ve havacılık endüstrisi ile birlikte, gelecek nesil ulaşım araçlarına da kompozit malzemeler sağlayan Axiom Materials’ı 181 milyon ABD doları şirket değeri üzerinden yaklaşık yüzde 96’sına kadar hissesini satın almak için sözleşme imzaladı.

Kordsa ABD’li Axiom Materials’ı alıyor

Kordsa, 2018 yılında bünyesine kattığı, uzay ve havacılık endüstrisine ileri kompozit malzemeler sağlayan Fabric Development, Textile Products ve Advanced Honeycomb Technologies şirketleri ile faaliyet alanını ve yetkinliklerini genişletmişti.

Haberin Devamı

Rekabet onayı

Söz konusu satın almanın, önümüzdeki aylar içerisinde Amerika’da rekabet hukuku ve yabancı yatırımlar komitesi tarafından verilecek onaylara ilişkin kapanış koşullarının gerçekleşmesine bağlı olarak sonuçlandırılması bekleniyor.

Kordsa Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Alper, yatırım kararına ilişkin şunları söyledi:

“Uçak parçaları ve uzay araçlarında uzun onay süreçlerini geride bırakmak için tedarik zincirinde onaylı bir firma olan Axiom Materials’ı satın almak için yola çıktık. Bu satın alım ile uzay ve havacılık endüstrisinin yanı sıra gelecek nesil ulaşım araçları için ileri kompozit malzeme teknolojilerine yön vereceğiz.”

Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, “Son dönem yaptığımız yatırımlarla, uçakların kompozit ile kabin içi görsel ve yapısal parçalarını, gövdesini, kanadını ve motorunu güçlendirir konuma geldik” dedi.