Kore-Türkiye İlişkileri 60. Yıl Etkinliği

Kore-Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 60. Yıl dönümü ikili ülke ilişkilerini geliştiren etkinliği çocuk Dahi ressam İnhu LEE “14 yaşında” ile Koreli Ünlü Şarkıcı Solbi & Wonsub SONG un katkılarıyla 4 Ocak 2018 de Cermoderm Ankarada sergilendi.

Etkinliğe Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç, çeşitli ülke büyükelçilikleri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Ülkelerarası ikili işbiliğimizin geliştirilmesini sağlayan etkinlikte Dahi ressam İnhu LEE nin 75 eseri sergilenmiştir. Seoul'da dünyaya gelen sanatçı Inhu Lee, 3 yaşında başladığı çizimleriyle ailesi ve çevresinin dikkatini çekmiştir. Fransansa da Pariste eğitimini sürdürmektedir. 2013 yılında “Hayali Büyük” isimli ilk sergisini açmıştır. Katılımcı olduğumuz sergide Koreli ünlü şarkıcı Solbi hem şarkıcı hem de ressam olup, Şarkıcı Wonsub SONG ile birlirlikte Talk Show ve şarkıcı olarak sanatlarını icra ettiler. ,

Haberin Devamı

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliğinden Dongwoo Cho, eşi ve büyükelçilik mensuplarının konukseverliğiyle katıldığımız serginin devamında Kore mutfak kültürünü yansıtan kokteyle etkinlik devam etmiştir. 4-5 Ocak 18 de sergi devam edecektir.