Kore Yarımadası

Kore Yarımadası

Son dakika Kore Yarımadası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kore Yarımadası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kore Yarımadası haber sayfamızda...

Kore Yarımadası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 796 kore yarımadası haberi bulunmuştur.
Üçlü zirveden Çin'e tepki! 'Saldırgan tutumundan ciddi endişe duyuyoruz'
Üçlü zirveden Çin'e tepki! 'Saldırgan tutumundan ciddi endişe duyuyoruz' ABD Başkanı Joe Biden, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr Beyaz Saray’da üçlü bir zirve gerçekleştirdi. Liderler tarafından yayınlanan ortak bildiride Çin’in Güney Çin Denizi'ndeki tehlikeli ve saldırgan tutumundan ve hukuka aykırı hak iddialarından “ciddi endişe duyulduğu” vurgulandı.
12.04.2024 Dünya
ABD Başkanı Biden ile Çin Devlet Başkanı telefonda görüştü
ABD Başkanı Biden ile Çin Devlet Başkanı telefonda görüştü ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray tarafından görüşmelerin detayları açıklandı.
2.04.2024 Dünya
Kim Jong-un elinde tüfeğiyle fotoğraflandı: Askerlerine bizzat rehberlik etti
Kim Jong-un elinde tüfeğiyle fotoğraflandı: Askerlerine bizzat rehberlik etti Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, imzası haline gelen siyah deri ceketiyle askerlerini denetleyip eğitimlerine eline tüfeğini alarak bizzat rehberlik etti. Yaptığı konuşmada, kendisine 'derin sadakatlerini sunan' birliklerinden, ülkelerinin güvenliği için verilen kutsal mücadelede kendisine katılmalarını istedi.
7.03.2024 Dünya
Milli marşı değiştirdi! Kuzey Kore'den sürpriz, 'Üç bin ri'lik güzel vatanım' artık yok
Milli marşı değiştirdi! Kuzey Kore'den sürpriz, 'Üç bin ri'lik güzel vatanım' artık yok Kuzey Kore, milli marşının sözlerini değiştirerek Kore Yarımadası’nın tamamını ifade eden bölümü dizelerden kaldırdı. Yapılan değişiklik, Güney Kore ile birleşme hedefinden vazgeçme politikasının işareti olarak yorumlandı.
16.02.2024 Dünya
Kuzey Kore: Stratejik seyir füzesi Hwasal-2 denendi
Kuzey Kore: Stratejik seyir füzesi Hwasal-2 denendi Kuzey Kore ordusu, dün ateşlediği füzelerin stratejik seyir füzesi 'Hwasal-2' olduğunu açıkladı.
31.01.2024 Dünya
Kuzey Kore su altından nükleer füze ateşledi! ABD uçak gemisine Haeil-5-23'le cevap
Kuzey Kore su altından nükleer füze ateşledi! ABD uçak gemisine Haeil-5-23'le cevap ABD ve müttefikleri, Kore yarım Adası çevresindeki sularda üç günlük ortak tatbikat gerçekleştirdi. Yarımada da tansiyon yükselmeye devam ederken, Kuzey Kore ise,  'Her an patlak verebilecek' savaşa karşı 'Haeil-5-23' sualtı nükleer silah sistemi testlerine başladığını ilan etti.
19.01.2024 Dünya
Bakan Fidan duyurdu! Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bu yıl faaliyete geçecek
Bakan Fidan duyurdu! Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bu yıl faaliyete geçecek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin bu yıl faaliyete geçecek olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek "Eğitim alanındaki iş birliğimizin nişanesi olacak olan bu üniversite aynı zamanda Japonya'yla iş birliğimizin de çeşitlilik kazanmasına imkan sağlayacaktır" dedi.
16.01.2024 Gündem
Kim Jong-un'dan Güney Kore açıklaması: Mümkün değil
Kim Jong-un'dan Güney Kore açıklaması: Mümkün değil Kuzey Kore lideri Kim, Seul'ün "değişmez baş düşman" olarak tanımlanması için anayasanın yeniden yazılmasını istedi
16.01.2024 Dünya
Kuzey Kore'den Güney Kore sınırına füze yağmuru! İki ada tahliye edildi, dünya izliyor
Kuzey Kore'den Güney Kore sınırına füze yağmuru! İki ada tahliye edildi, dünya izliyor Kim Jong Un'un Güney Kore'ye karşı 'savaşa hazır' olduğu yönünde defalarca yaptığı uyarıların ardından; Kuzey Kore 'düşman kardeşi'ne doğru 200'den fazla top atışı gerçekleşti. 13 yıl sonra iki ülke arasındaki en ciddi askeri gerginliğin adresi, Yeonpyeong Adası.
5.01.2024 Dünya
Kuzey Kore: Kıtalararası balistik füze Hwasong-18, başarıyla test edildi
Kuzey Kore: Kıtalararası balistik füze Hwasong-18, başarıyla test edildi Kuzey Kore, katı yakıtlı kıtalararası balistik füze (ICBM) Hwasong-18’i başarılı bir şekilde test ettiğini duyurdu. Ülke lideri Kim Jong-un, gerçekleştirilen son füze denemenin düşman güçlere 'açık bir uyarı' niteliği taşıdığını ifade etti.
19.12.2023 Dünya
ABD'ye ait F-16 savaş uçağı Sarı Deniz üzerindeyken düştü
ABD'ye ait F-16 savaş uçağı Sarı Deniz üzerindeyken düştü ABD’ye ait F-16 tipi savaş uçağı eğitim sırasında düştü, pilot sağ olarak kurtuldu.
11.12.2023 Dünya
Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit: Olası saldırıyı savaş sebebi sayarız
Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit: Olası saldırıyı savaş sebebi sayarız Kuzey Kore Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde fırlatılan casus uyduya yönelik ABD tarafından yapılacak olası bir saldırıyı savaş sebebi sayacaklarını bildirdi.
2.12.2023 Dünya
Güney Kore, askeri casus uydusunu yörüngeye gönderdi
Güney Kore, askeri casus uydusunu yörüngeye gönderdi Güney Kore Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, ülkenin ilk yerli askeri casus uydusunun başarılı bir şekilde yörüngeye gönderildiğini açıkladı.
2.12.2023 Dünya
ABD'den Kuzey Kore'ye yanıt geldi: Görseller internette var
ABD'den Kuzey Kore'ye yanıt geldi: Görseller internette var Kuzey Kore'nin 'ABD üslerini ve Beyaz Saray'ı uydudan gözetledik' açıklamasına Washington'dan yanıt geldi.
29.11.2023 Dünya
Kuzey Kore'den ABD'ye mesaj
Kuzey Kore'den ABD'ye mesaj Kuzey Kore, Rusya ile yakın ilişkilerinin daha da gelişeceğini açıklayarak ABD’ye; 'bu duruma alışın' çağrısı yaptı.
11.11.2023 Dünya
Güney Kore'den Kuzey Kore'ye nükleer tehdidi
Güney Kore'den Kuzey Kore'ye nükleer tehdidi Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin nükleer silah kullanması durumunda Pyongyang rejiminin sona ereceğini kaydetti.
4.10.2023 Dünya
Dünya yeşil treni izliyor! Kim yola çıktı
Dünya yeşil treni izliyor! Kim yola çıktı Kremlin ve Pyongyang'dan dakikalar içinde resmi doğrulama geldi, Ukrayna'daki savaşın kaderini değiştirebilecek bir seyahat gerçekleşiyor. Ünlü yeşil trenin nerede duracağı belli oldu.
11.09.2023 Dünya
Kuzey Kore'nin kuruluş yıl dönümüne Rusya ve Çin'den tebrik mesajı
Kuzey Kore'nin kuruluş yıl dönümüne Rusya ve Çin'den tebrik mesajı Pyongyang yönetimi 75'inci yaşını Kim Jong-un'un konuşma yapmadığı dev bir askeri törenle kutlarken, en önemli müttefikleri Putin ve Xi'den tebrik mesajı geldi.
10.09.2023 Dünya
Kuzey Kore nükleer denizaltısını tanıttı!
Kuzey Kore nükleer denizaltısını tanıttı! Nükleer silah ve balistik füze programını sürdürerek Kore Yarımadası ve çevresinde güvenlik endişelerini arttıran Kuzey Kore, bu kez yeni taktik nükleer saldırı denizaltısı ürettiğini duyurdu.
9.09.2023 Dünya
Kuzey Kore, ilk operasyonel 'nükleer saldırı denizaltısını' geliştirdiğini duyurdu
Kuzey Kore, ilk operasyonel 'nükleer saldırı denizaltısını' geliştirdiğini duyurdu Kuzey Kore, ülkenin ilk operasyonel "taktik nükleer saldırı denizaltısını" denize indirdi. Denizaltı, Kore yarımadası ile Japonya arasındaki sularda devriye gezen filoya tahsis edildi.
8.09.2023 Dünya
Teyakkuz güçlendirildi! Kuzey Kore’den balistik füze denemesi
Teyakkuz güçlendirildi! Kuzey Kore’den balistik füze denemesi Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore’nin balistik füze fırlattığını duyurdu.
30.08.2023 Dünya
Güney Kore, ABD ve Japonya'dan Kuzey Kore tehdidine karşı tatbikat
Güney Kore, ABD ve Japonya'dan Kuzey Kore tehdidine karşı tatbikat Asya'da etkisini artıran ABD, Japonya ve Güney Kore ile birlikte Kuzey Kore'nin nükleer tehdidine karşı ortak bir tatbikat düzenledi.
29.08.2023 Dünya
Japonya'da İkinci Dünya Savaşı'nın sona erişi törenle anıldı
Japonya'da İkinci Dünya Savaşı'nın sona erişi törenle anıldı Tokyo'da 78 yıl önce gerçekleşen İkinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybedenler için anma töreni düzenledi.
15.08.2023 Dünya
Pyonyang: Tayfun sırasında önce Kim hanedanının portrelerini koruyun
Pyonyang: Tayfun sırasında önce Kim hanedanının portrelerini koruyun Kim hanedanın üyeleriyle ilgili sembollere kaza eseri de olsa zarar vermenin suçu, bu ülkedeki yasalara göre idamla yargılanmak olabiliyor.
11.08.2023 Dünya
Kim savaş baltalarını hazırlıyor!
Kim savaş baltalarını hazırlıyor! Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, orduya savaş hazırlıklarını “saldırganca” bir şekilde hızlandırma talimatı vererek, Genelkurmay Başkanı General Pak Su Il’i görevden aldı.
11.08.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kore Yarımadası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.