Geri Dön

Köri soslu makarna tarifi

Köri soslu makarna tarifi, dışarıda makarna yemeyi sevenler için vazgeçilmez lezzetlerden birisidir. Ancak köri soslu makarna tarifini artık evinizde hazırlayabileceksiniz. Kori soslu makarna tarifi nedir, köri soslu makarna nasıl yapılır diyorsanız işte cevabı…

Köri soslu makarna tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 paket makarna
- 2 adet dilimlenmiş havuç (dilimlenmiş)
- 2 adet dilimlenmiş kereviz (dilimlenmiş)
- 2 adet dilimlenmiş pırasa (dilimlenmiş)
- 1/4 kırmızı yağ biberi (dilimlenmiş)
-Sotelemek için bir çorba kaşığı sıvıyağ

Sosu için:
- 1 adet doğranmış domates
- 1/2 çay kaşığı köri tozu
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 5 diş sarımsak (püre haline gelmiş)
- 1 çorba kaşığı tuz

Köri Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

1- Makarnayı, paketin arkasında verilen talimatlara göre pişirin. Süzgecin içerisine koyup makarnanızı bir kenarda bekletin.

2- Daha sonra sos malzemelerini bir tencerenin içerisine ekleyerek düşük ısıda kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra makarna sosunu ocaktan alın.

3- Ayrı bir tavada havucu, kerevizi ve pırasayı içerisine bir miktar yağ koyarak 5 dk boyunca soteleyin.

4- İçerisine ıspanakları ve biberleri ekleyerek 1 dakika daha sote işlemine devam edin ve ocağın altını kapatın.

5- Daha sonra sebzelerin içerisine ayrı bir kapta hazırlamış olduğunuz sosu ekleyerek pişmiş makarnanızla karıştırıp, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber