Geri Dön

Körili tavuklu makarna tarifi

Makarnaya değişik bir tat katmak isteyenlere...

Körili tavuklu makarna tarifi
  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1/2 paket penne makarna
1 kutu krema
4 Tavuk but (Küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı köri
1 su bardağı ince ince doğranmış mantar
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Körili Tavuklu Makarna Nasıl Yapılır?

1- Makarnayı 5-6 dk kadar haşlayıp süzün – bu şekilde makarna biraz diri olacaktır İtalyanların deyimiyle “Al Dante”
2- Ayrı bir tavada zeytinyağı ve tereyağında tavukları 15 dakika kadar pişirin. Ardından mantarları sotelemeye başlayın. Mantarlar sularını bırakınca köriyi ilave edin
3- Köriyi koyduktan hemen sonra kremayı ekleyin ve 1-2 dk kremayı pişirin
4- Haşladığınız makarnaları bir tencereye koyup mantarlı harcı içine katın
5- Ocağın altını kısık ateşe getirip, harç ve makarnalar iyice karışana kadar 1-2 dk pişirmeye devam edin. Ardından ocağın altını kapatın
6- Makarnayı servis tabağına alın ve istediğiniz kadar rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve karıştırıp erimesini sağlayın ve servisinizi yapın

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber