SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Koro sendromu nedir?

Koro hastalığı genelde Güneydoğu Asya ülkelerinde yaşayan erkeklerde gözlemlenir. Bireysel olarak bir anksiyete tepkisini ve genital organların ölümcül bir şekilde içeri çekileceği korkusunu içerirken, kolektif olarak epidemi ve kitlesel panik şeklini alabilir.

|

Penisin veya kadınlarda vulvanın ve göğüslerin bedenin içine çekileceği ve bunun belki de ölümüne neden olacağı şeklinde ani ve yoğun kaygı dönemi” olarak tanımlanır. Son zamanlarda genital organların içeri çekilmesinin sadece etno-kültürel inançlarla ilgili olmayıp, akut anksiyetenin ve beklenen felaket ya da ölüm korkusunun dramatik bir ifadesi de olduğu konusunda bir fikir birliği görülmektedir.

Koro sendromunun nedeni ve belirtileri nedir?

Koro hastalığının nedeni nedir dendiğinde genelde kültüre bağlı bir sendrom olduğu söylenmektedir ancak genital organların geri çekilmesi korkusunun yalnızca “kültüre bağlı” olmadığını bilmek gerekir.

Koro sendromu, anksiyetenin birçok belirtisinden biridir.Böyle bir durumda tek başına bir hastalıktır ve belirtileri net bir şekilde şunlardır diyemeyiz. Bu yüzden genital geri çekilme korkusuyla birlikte olan anksiyete bozukluğu denmesi daha doğru olacaktır.

Koro hastalığı derin kaygıya neden olur. Aşırı alkol tüketimi, yaşanan travmalar, panik düzeyinde şiddetli anksiyete, kültürel inançlar gibi birçok nedeni vardır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.