Bayburt Kosgeb Desteğiyle Açtığı İş Yerinde 4 Kişi İstihdam Ediyor

Kosgeb Desteğiyle Açtığı İş Yerinde 4 Kişi İstihdam Ediyor

08.03.2018 - 10:50 | Son Güncellenme:

.

Kosgeb Desteğiyle Açtığı İş Yerinde 4 Kişi İstihdam Ediyor

Bayburt’ta yaşayan Büşra Şahin, üniversiteden mezun olduktan sonra ‘kendi işinin patronu olma’ hayalini KOSGEB’in ’Kadınlara Yönelik Hibe Kredi Desteği’ ile gerçekleştirdi.
Genç girişimci Büşra Şahin, üniversitenin İktisat Bölümünden mezun olup bir süre işsiz kaldıktan sonra kendi işini kurmak için harekete geçti. İlk olarak Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’yle irtibata geçen Şahin, burada verilen girişimcilik kursuna katılarak bir aylık eğitimin ardından ‘Genç Girişimci Belgesi’ aldı. Ardından KOSGEB’in kadınlara yönelik desteklerini araştıran Şahin, ’Kadınlara Yönelik Hibe Kredi Desteği’ni kullanarak Genç Osman Mahallesi’nde faaliyet gösteren ‘Orta Köy Kumpir Kahvaltı’ ismini verdiği iş yerini açtı. İş yerinde Şahin’le birlikte 3 kişi daha istihdam ediliyor.
Üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulmakta zorluk çektiğini dile getiren Şahin, “İktisat bölümü mezunuyum bu bölümden mezun olduktan sonra iş bulamadım. Aklımda da zaten hep kendi işimin patronu olmak vardı. Esnaf Sanatkar Odası Birliği’nin de yardımıyla önce girişimcilik belgesi aldım. Devletin KOSGEB aracılığıyla bu tür destekler verdiğini araştırdım ve kendi imkanlarımla böyle bir yer açamayacağım için devletin verdiği destekten de yararlanarak bu iş yerini açtım.” dedi.
İş yerinde kendisiyle birlikte 4 kişinin istihdam edildiğini sözlerine ekleyen Şahin, “Bayburt’ta bu şekilde işletme fazla yok o yüzden tercih ediliyoruz. Ayrıca burada 4 bayan istihdam ediliyor. Bayburt gibi bir yerde bence bu rakam çok iyi. Kadınların eğer hiçbir şey yapamıyorlarsa devletin verdiği destekleri araştırıp, inceleyip ticarete atılmalarını öneriyorum.” İfadelerini kullandı.