Dünya Kovduğu hocalara 700 milyon TL tazminat

Kovduğu hocalara 700 milyon TL tazminat

23.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Chelsea’nin eski teknik direktörü Antonio Conte, İngiliz ekibine açtığı davadan 70 milyon TL tazminat kazandı. Milyarder Abramovich kulübü satın aldığı 16 yıldan bu yana kovduğu hocalara 700 milyon TL tazminat ödedi

Kovduğu hocalara 700 milyon TL tazminat

Kovulma ‘serveti’

Haberin Devamı

İtalyan teknik adam Antonio Conte, Chelsea’ye karşı açtığı davayı kazandı. 2016-18 döneminde Londra ekibini çalıştıran deneyimli isim, ayrılık sürecinde tazminatına dair kulüple anlaşmazlık yaşamış, ardından Maviler’i mahkemeye vermişti. Kovulmasına ilişkin tazminat talebi mahkemece karara bağlanan Conte, küçük çaplı bir servetin sahibi oldu. İtalyan çalıştırıcı ayrıldığında Chelsea ile sadece bir yıllık sözleşmesi kalmış olmasına karşın mahkeme kulübün kendisine 9 milyon sterlin (70 milyon TL) ödemesine hükmetti. Conte böylelikle küçük çaplı bir servetin üzerine kondu.

Kovdu, ödedi

İngiliz ekibinden yüksek miktarda tazminat alan tek isim Conte değil. Rus milyarder Roman Abramovich’in kulübü satın aldığı 2003 yılından bu yana Chelsea’nin kovduğu hocalara ödediği tazminat ücretlerinin toplamı 90 milyon sterlini (700 milyon TL) buldu. 2004’te 6 milyon sterlin ödenen Claudio Ranieri ile başlayan teknik adamlara tazminat ödeme furyası, 3 yıl sonra 23 milyon sterlinle Jose Mourinho ile tavan yaptı. Brezilyalı Luis Felipe Scolari de 2009’da 12.5 milyon sterlin almıştı. Chelsea’nin şu an başında bulunan Sarri ile birlikte bu rakamın daha da artması bekleniyor.

Haberin Devamı

Kovduğu hocalara 700 milyon TL tazminat