Köftenin Yanına Ne Gider? Köftenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri
Evlerde en çok pişen yemekler içerisinde köfte ilk sıralarda gelir. Birçok farklı yöntemle yapılabilen köftenin yanına ise ayran, mercimek çorbası, makarna, salata ve daha birçok seçenek konulabilir. Zaten köftenin birçok içecek ve yiyecekle uyumlu olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı köfte yapan kişiler farklı lezzetler ile sofraya şıklık katabilirler. İşte, tüm detaylar.
Adana Kebap Mı Yoksa Urfa Kebap Mı Acılıdır?
Kebap, Türk mutfağının vazgeçilmezidir. Fakat Adana ve Urfa kebaplarının sevenleri oldukça fazladır. Aralarında bulunan tek fark ise, Adana kebabı acı oranı yüksek, Adana kebabı ise acı oranı düşüktür. Her iki kebabın sunum şekli bir birine benzemektedir. Kebaplar yufka veya lavaş ekmeğine dürüm şeklinde hazırlanarak servis edilmektedir. Adana kebap mı yoksa Urfa kebap mı acılıdır? İşte, tüm detaylar.
İçinizi ısıtacak tarifler
Havaların soğumasıyla daha da önem kazanan bağışıklığımızı güçlendirmek için birbirinden sağlıklı çorba tariflerine göz atabilirsiniz
Eşşiz lezzetlere ev sahipliği yapıyor
İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Yedi Bilgeler Bağları’nda yer alan Çiy Restoran, eşsiz lezzetleriyle şehirin gürültüsünden ve yoğunluğundan kaçmak isteyenleri bekliyor.
Bugün ne pişirsem? Kolay iftar menüleri ve tarifleri
Ramazan ayı boyunca ev hanımları tarafından en çok araştırılan konu başlıkları arasında bugün ne pişirsem sorusu geliyor. Ramazan ayının bitmesine 5 gün kala iftar sofraları için hazırlanabilecek tencere yemeği seçenekleri de azaldı. Peki Ramazanın 24. gününde ne pişirsem? İşte en kolay iftar menüleri ve yemek tarifleri
Günün iftar menüsü: 22. gün
Ramazan'ın bitimine son günler kala iftar menülerini sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. Peki, iftarın 22. gününde ne pişireceksiniz? İşte cevabı...
Kaptan diyeti nedir, nasıl yapılır?
Diyetisyen Emre Uzun yatla, tekneyle tatil yapanlar için bir Kaptan Menüsü hazırladı. Kaptan Menüsü, deniz üzerinde yol almayı seven tatilcilerin hep aynı şeyleri yeme sıkıntısına son veriyor. Diyetisyen Emre Uzun'un hazırladığı ve tatilde hemen herkesin yaptığı yeme içme kaçamakları sonrasında uygulayacağı 3 Günlük Detoks Programı da ideal!
Bu hafta ne var ne yok?
Haftasonu plan yapmadıysanız konser, tiyatro, sinena gibi aktivite planlarının yer aldığı haftanın etkinlik programına göz atmanızı tavsiye ediyoruz...
Biga köfteleri İstanbul’da
Biga’dan getirilen köfte çeşitlerinin olduğu bir köfteci olan Kufta’da ayrıca Çanakkale yöresinin zeytinyağı, reçel, erişte, sabun gibi yöresel ürünleri de satılıyor...
Kahvenin yeni Norm’u
Üçüncü dalga kahve dükkanları dalga dalga yayılırken aralarında ülkemizde bir örneği daha olmayan makinesi ve deneyimli işletmecileriyle Norm “buradayım” diyor
Anneanne elinden hamurişleri
Teşvikiye’deki Grandma, özellikle hamurişi sevenlerin uğrak yeri olmaya aday. Sahibi Ceyda Köse, “Buranın açılmasında anneannemin ekmek yapma hikayelerinin etkisi var. Mekanın adını Grandma koymamın sebebi de bu” diyor
Bir elimde rakı, bir elimde meze
Geçtiğimiz günlerde Asmalımescit’te açılan Elde Meze, “mezenin pop hali” sloganıyla alıştığımız meze yeme kültürünü değiştirmenin peşinde
En moda en yeni
Batik’in pastel mavi, pembe, sülfür sarı tonlarının hakim olduğu sonbahar/kış koleksiyonunda kış çiçekleri, geometrik formlar ve çizgiler; elbiseler, uzun montlar ve şifonlarla buluşuyor.
Hem pratik hem sağlıklı
Bu hafta biri vücudunuzun günlük protein ihtiyacını karşılamanıza yardımcı olacak, diğeri antioksidan yüklü iki pratik tarif veriyorum
Galata’yı fethetti
Galata Kulesi’nin yakınında açılan Robin’s kısa sürede menüsü ve dekorasyonuyla hem İstanbullu lezzet düşkünlerinin hem de turistlerin ilgisini çekmeyi başardı
Sabah akşam tapas!
İş çıkışı bir tek atarken atıştırın, kallavi bir akşam yemeğinde arkadaşlarla keyfini çıkarın ya da sabah sabah canınız çektiyse tereddüt etmeden kurulun bir tapas bara, hafiflerden seçin, başlayın yemeğe...
“Domino’s Pizza” Ege’de büyüyecek
Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, şube açma hızlarının
2010’da da devam edeceğini söyledi, “170’e ulaşmayı hedefliyoruz. Önemli bir kısmının da Ege’de olmasını planlıyoruz” dedi
Sonuna kadar pizza
Pizzalarını Türk damak tadına uygun hale getiren Carlo Pizza'nın iddila seçeneklerinden biri de köz patlıcan, köz biber, mantar, mısır, domates sosu ve mozzarella peyniriyle yapılan Vendure...
Pizza sevenler Carlo Pizza'ya
(0212) 488 12 52 İlk şubesini nisan ayında İstanbul'da açan Carlo Pizza, İtalyan pizzasının lezzetini, özgün bir pizzeria atmosferi içinde müşterileriyle buluşturuyor...
Eksiklerine rağmen doğru yolda
Etiler'deki Karadabalık'ın iyi niyeti çok belli. Ama yapması gereken iki şey var: 1) Meze sayısını azaltıp uzmanlaşmalı; 2) Otlar ile deniz mahsullerini daha iyi bütünleştirmeli