Köz biberli karpuz kabuğu salatası tarifi

Sıcak havaların en serinletici meyvelerinden biri olan Karpuz, içerisinde %90 oranında su barındırması ve oluşturduğu mineraller sayesinde kanserden, kalp sağlığına kadar birçok hastalık için büyük önem taşıyor. Karpuzun iç kısmı dışında, kabuk kısmı yenilemez olarak biliniyor. Fakat karpuzun dış kısmından faydalanabileceğiniz, köz biberli karpuz kabuğu salatası tarifini sizinle paylaşıyoruz. Bu fit tarifi kaçırmayın...

29.08.2018 Çarşamba Güncelleme : 29.08.2018-13:01 Çarşamba

A ve C vitamini, potasyum, magnezyum gibi mineraller açısından oldukça zengin bir meyve türü olan karpuzun kabukları da çok faydalı. Karpuzu yedikten sonra kabuklarını atıyorsanız, bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz. 

Köz biberli karpuz kabuğu salatası tarifi 

Malzemeler:

-1 küçük kase karpuzun beyaz kısmı
-1 adet domates
-1 adet salatalık
-1 adet kuru soğan
-1 adet yabani semizotu
-1 adet kırmızı közlenmiş biber
-1 adet yeşil közlenmiş biber
-Kaya tuzu
-Zeytinyağı
-Limon suyu

Nasıl yapılır?

1.adım: Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını kesin.

2.adım: Biberlerinizi fırında ya da ocakta közleyin. 

3.adım: Karpuz kabuğunu, salatayı, biberleri ve domatesi küp küp doğrayın.

4.adım: Soğanı çok ince doğramaya özen gösterin.

5.adım: Semizotunun taze uç kısımlarını doğrayın ve ilave edin.

6.adım: Üzerine kaya tuzu, zeytinyağı ve limonu ekleyin. 

Afiyet olsun...