Siyaset 'Krizin faturası vatandaşa çıkıyor'

'Krizin faturası vatandaşa çıkıyor'

09.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kurmaylarıyla ekonominin durumunu değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidarın beceriksizliğinin faturasını vatandaşın ödediğini söyledi. Toplantıda CHP’nin ekonomide izleyeceği yeni yol haritası konuşuldu

Krizin faturası vatandaşa çıkıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ekonomi Masası toplantısında, “İktidar ekonomiyi yönetemiyor ve fatura vatandaşa çıkıyor. Biz özellikle yereldeki ekonomiyi iyi izlemeliyiz. Kriz nedeniyle kim mağdur oluyorsa onunla ilgilenmeliyiz” dedi. Kılıçdaroğlu, hem il ve ilçe başkanları hem de milletvekillerine, illerdeki ekonomik gelişmeleri yakından takip etmeleri için talimat verdi.

Haberin Devamı

CHP’nin, ekonomideki gelişmeleri takip etmek ve sorunlara çözüm önerisi geliştirmek amacıyla oluşturduğu Ekonomi Masası önceki gün Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda, CHP’nin ekonomide izleyeceği yeni yol haritası belirlendi.

İzleme talimatı

Edinilen bilgilere göre toplantıda, Ekonomi Masası’nın faaliyetlerini artırarak, ekonomi konusunun gündemde tutulması kararlaştırıldı. Kılıçdaroğlu partisinin il ve ilçe başkanlıklarının, ekonomik durumun vatandaşa etkisini detaylı olarak araştırması talimatını verdi. Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin de yeniden illere giderek, ekonomi merkezli ziyaretler gerçekleştirmesini istedi. Bu kapsamdaki görevlendirmenin önümüzdeki haftalarda yapılacağı öğrenildi. Çalışmalarda, esnafın ve iş dünyasının ekonomik durumunun araştırılacağı, vatandaşın alım gücünde yaşanan değişimin analiz edileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun toplantıda, “İktidar ekonomiyi yönetemiyor ve fatura vatandaşa çıkıyor. Biz özellikle yereldeki ekonomiyi iyi izlemeliyiz. Kriz nedeniyle kim mağdur oluyorsa onunla ilgilenmeliyiz, yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

‘Derdimiz derman olmak’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Ekonomi Masası’nın faaliyetlerine ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “İktidarda, ekonomik krizin dillendirilmemesi yönünde bir yaklaşım var. Ama başınızı kuma gömerek vatandaşın derdine derman olamazsınız. Millet size, ‘ekonomiyi bırak muhalefete bak’ demeniz için oy vermedi. Bizim ekonomi konusundaki derdimiz buradan bir oy devşirmek değil, vatandaşın derdine derman olmaktır. Krizin etkilerinden vatandaşı nasıl koruruz, bunu bulmak istiyoruz. Bir şekilde, iktidarı harekete geçirecek bir baskı unsuru yaratmak istiyoruz. Biz söylemeye devam edeceğiz. Onlar ‘cambaza bak’ dedikçe biz, ‘millete bak’ diyeceğiz.”