SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Küçük balkonlara pratik çözümler!

Özellikle yazın evde en çok vakit geçirdiğimiz alanlardan biri de balkonlarımız... Pei küçük balkonlarımızı daha kullanışlı bir halegetirmek ister miyiz? Cevap "evet" ise bu yazımızı mutlaka okuyun.

|

Bahar ve yaz aylarının keyfine tam anlamıyla varmamızı sağlayan balkonlar içeceklerimizi yudumlayarak keyifli sohbetler yaptığımız, ailece eğlenceli akşam yemekleri yediğimiz ya da belki tek başımıza kitap okuyarak günün yorgunluğunu attığımız en huzurlu ve keyifli yaşam alanlarımızdan biri şüphesiz. Açık havayı ev konforuyla birleştiren balkonlar hemen hemen herkesin favori odası olma adayıdır, özellikle de azıcık esintiye muhtaç olduğumuz kavurucu sıcaklarda. Ancak biliyorsunuz ki büyük şehirlerde artık geniş balkonlu apartman daireleri bulabilmek bir mucize. Bunun için de çoğumuz küçük balkonlarla idare etmek zorunda kalıyoruz. Küçük balkon alanları her ne kadar yaz ve bahar aylarındaki tüm ihtiyaçlarımızı karşılayamaz gibi görünse de aslında doğru dekorasyonla harika yaşam alanlarına dönüşebilir. İşte küçük balkonlara uygulayarak alanı ve fonksiyonelliği arttırabileceğimiz pratik dekorasyon çözümleri!


Minimal ve işlevsel
(Decoraccion / homify.com.tr)

Eğer küçük bir balkonunuz varsa mobilya kalabalığı ile boğucu ve karmaşık bir atmosfer yaratmak yerine az eşya ile fonksiyonel bir tasarım ortaya çıkarmaya odaklanmanız gerekir. Örneğin ahşap bir bank ve sehpa balkonunuzu şık ve huzurlu bir dinlenme alanına dönüştürmeye yetecektir.

Renklerin büyüsü
(Mighty Vintage / homify.com.tr)

Küçük bir alanı olduğundan daha geniş göstermenin ve sıkıcı olmayan tasarımlar yaratmanın en kolay ve en güzel yolu tabii ki söz konusu alana renk katmaktır. Küçük balkonunuz için seçtiğiniz mobilyaları canlı renklerden tercih ederseniz çok daha keyifli ve estetik bir görünüm yaratmış olursunuz.


Salıncak keyfi
(BC Arquitetos / homify.com.tr)

Eğer balkonunuz bir yemek masası ya da oturma grubu organize edilemeyecek kadar küçükse o halde kendiniz için harika ve huzurlu bir dinlenme alanı yaratmaya ne dersiniz? Salıncak tipi koltuklarla küçük balkonunuzda kitabınızı okuyabilir, günün yorgunluğunu atarak şehrin stresinden uzaklaşabilirsiniz.


Askı masa
(Nimio / homify.com.tr)

Masa koyamayacağınız kadar küçük bir balkonunuz varsa bu pratik ürün tam da sizin ihtiyaçlarınıza cevap verecektir. Bu sevimli tasarımda, balkon demirlerine asılan bu masa kahve keyfiniz için ideal bir ortam sunuyor. Tabii sıcak yaz günlerinde serinlemek amacıyla dizüstü bilgisayarınızı veya kitabınızı alıp bu masayı kullanabilirsiniz. Ayakları olmadığından gereksiz yer kaplamayan bu ürün, akıllı tasarımıyla şehir yaşantısının ihtiyaçlarına en uygun şekilde cevap veriyor.


Dikey bahçeler, yeşil duvarlar
(Biotecture / homify.com.tr)

Balkon dekorasyonu denildiğinde çiçekleri ve yeşil bitkileri atlamak olmaz. Ancak saksılara yer olmayan küçük balkonlarda çiçek ve canlı yeşil bitkiler yetiştirmek de bir hayli zordur. Balkonunda fazla yer olmayan ancak yeşil özleminden de ödün vermek istemeyenler bu tipte dikey bahçelerle hasretlerini giderebilirler. Duvarlara yerleştirilen yatay saksılar sayesinde şık bir duvar süslemesi de elde edilen bu pratik uygulama hem sıra dışı hem de yenileyici bir estetik sunuyor. Hem yeşil özlemini giderip, hem de duvarlarınızı şık bir görünüme kavuşturarak bir taşla iki kuş vurmayı başaracaksınız.

Köşe takımları
(Tuni Interiors / homify.com.tr)

Küçük balkonlarda maksimum oturma alanı sağlamanın en pratik yolu ise tabii ki köşeleri değerlendirmekten geçiyor. Normal koşullarda bir masa ve iki sandalye bile konulamayacak kadar küçük olan bu tarz balkonlarda köşelere yerleştirilen oturma gruplarıyla hem divan tarzı bir konfor hem de maksimum düzeyde fonksiyonellik yaratılabiliyor.


Daha fazla resim ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.